søndag 25. november 2012

PopsenteretVi elsker å bo i byen! Det er så greit å ha så mange tilbud i nærheten å benytte seg av på en søndag, og i dag testet vi ett av dem; Popsenteret på Schous plass. Line har begynt å bli så stor at familieekskursjoner er på agendaen igjen, og det er vi veldig glade for. Vi fikk tips om at "Meg og kammeraten min" skulle ha konsert på Popsenteret, og vi siterer nesten Pippi på at "de har vi ikke hørt før, så de er sikkert bra".

Og de var det. Mia storkoste seg, mens Line fikk med seg det meste fra bæreselen. Og hun sparket og sparket og smilte og smilte, så jeg tror det falt i smak hos de på 3 måneder også. Hun har en ting for musikk denne babyen vår.

Selve Popsenteret er også bra. De fylte 1 år denne helgen, så det vanket gratis marsipankake og boller. Det er hele 4 etasjer med pophistorie, så det er nok å lære. Senteret er veldig flott og bør besøkes!
 
Mia tester en bil, som jeg er usikker på hvorfor står der?

Line fra en time-out på en sofa, mens storesøster lager....
 
....sin egen krone fra kroneverkstedet i toppetasjen!

mandag 19. november 2012

Votter

Det handler om votter. Etter 3,5 år i barnehage, så vil jeg si at det er et ganske sentralt tema. Det er noe man snakker med andre foreldre om, med de ansatte i barnehagen om og med barna selv. Gode votter er vanskelig jo mindre barna er. For da klarer de ikke bruke henda skikkelig dersom vottene er dårlige. Og ikke har de språk nok til å formulere det heller.
Så jeg trodde at i en barnehagealder av 4,5 år, så burde kjøp av votter være en enklere sak enn tidligere. Vi snakket om det i forkant, for de gamle vottene begynte å bli små og et hull nærmet seg på venstre tommel. Jeg fortalte at det er viktig med varme votter, nå som det begynner å bli kaldt ute. Og så er det viktig at de takler vann uten å bli nytteløse. Mia så det annerledes. For det viktigste er at de er rosa. Selvfølgelig.


Så de mest rosa vottene i hele verden befinner seg nå hjemme hos oss. Og de er heldigvis også vanntette og gode og varme. Forhåpentligvis har vi 2 av de en stund fremover. Grøss og gru den dagen den ene blir borte. All erfaring tilsier at det er en slik skjebne også dette paret vil lide.