søndag 27. mai 2012

Bygdøy

Mia har kjørt mye kollektivt i dag

Jeg må ha vært utrolig snill i år, siden jeg tydeligvis har fortjent så fantastisk pinsevær! Vi kler oss jo som vi befinner oss i syden og det er slitsomt varmt å sitte lenge i sola. Jeg som vanligvis ikke får nok av den!
I dag tok vi en ekskursjon til Bygdøy- denne fantastiske perlen midt i Oslo. Istedet for å klore og sparke oss til en plass på 30-bussen, så valgte vi å ta båten fra Aker brygge. Fjorden er så digg! Vil ha flere venner med båt! Vi var ikke akkurat alene på båten heller altså, men vind i håret og lyden av sjø vinner ganske greit over buss på en sånn dag.
Vel ute blandt kaksenes hjem, så dro vi videre til en bitteliten øy utenfor Bygdøy, Lille Herbern. Her må man ta ytterligere en knøttliten båt over, men det er bare deilig. Mia likte det også. På Lille Herbern var det en liten lekeplass, samt restaurant med helt rå priser og manglende råvarer slik at halve menyen ikke kunne bestilles. I tillegg vil jeg helst slippe å se fagbrevet til servitørene som jobbet der, for servicen var det mye å trekke for. Det å sitte i sola når det er så varmt for å vente 45 minutter på ei grillpølse til Mia, det tar seg dårlig ut.
Men vi fikk i oss mat og vin, og valgte å vasse litt i en liten vik. Det var helt nydelig vann! Jeg ville trodd at det var litt kaldere nå i pinsen, men neida. Stranda kan trygt besøkes allerede!
Vi tok etterhvert båtene tilbake til Aker brygge, og siden naturen kallet på Mia, så ble vi surrende der nede i folkelivet en liten stund. Vi fant nemlig et helt nytt og supert lekeanlegg ved siden av Lekter'n som måtte testes av enkelte i familien. Andre syns det var greit å sjekke hvilke kjendiser som fortsatt har råd til ca 100 kr for en 0,4 L med øl på Lekter'n, mens atter andre koste seg med trendy musikk som gjallet ut av høyttalerne. Vår familie setter kanskje ikke alltid pris på det samme, men alle finner alltid noe som kan nytes i enhver situasjon.
Det ble en is på hver også, før vi tok 21-bussen som kjører oss til dørterskelen hjemme. Da var egentlig ikke Mia ferdig med dagen enda, men jeg bare bestemte at vi skulle hjem og slappe av. Og det virket ikke som om det var helt feil med Pippi på DVD til rolig kveldsmat likevel. Jeg syns hvertfall det var greit!
Dagens rose går til Mia, som virkelig stråler på slike ekskursjoner. Det er knapt et negativt ord, til tross for at det blir noen meter på de relativt korte beina hennes. Vi får prøve å ta noen flere ekskursjoner denne sommeren, for det blir snart betraktelig vanskeligere å ta seg frem og finne på ting.
(Jeg gir forresten en rose til meg selv også. Vi har vært ute i sola i hele dag, men ingen har blitt solbrente. Bra smørt, med andre ord!)

lørdag 26. mai 2012

Min egen Julius!Mia har virkelig blitt en ape til å klatre. Nå kan det ha innvirkning at vi har vært i dette stativet gjennomsnittlig 4 ganger i uka siden august i fjor, men likevel. Digger virkelig været nå- se på himmelen! Det er jo sydenvarme og det er så digg!

HahahaHeisen på vårt lokale bydelssenter er virkelig alltid ute av drift. Mia kommenterte det også. Mistenker at det er hun som har tægga nederst på plakaten her...

søndag 20. mai 2012

Gress!


Vi ble lei av bakgård med gjørme og kjøpte ferdig-gress som ble rulla ut. Det angrer vi ikke på! Bakgården har litt dårlig med sol, så det er antakelig grunnen til gjørma. Mia har vegret seg litt for å gå ut, fordi hun blir så skitten. Men nå er vi veldig fornøyde og i dag var første gressklipperrunde med påfølgende bilkjøring i sandkassa. Fiiine gresset og sommeren!

søndag 6. mai 2012

Stenge Frognerborgen for maling i mai?Ja, det syns jeg virkelig var en god beslutning. For de av dere som ikke kjenner stedet, så er det altså flust av unger til alle døgnets tider i denne borgen. Den er høyt elsket av Oslos befolkning. Så det kan vel hende at man kanskje burde valgt et annet tidspunkt enn når våren, fridager og solen er på full fremmarsj? Ikke var den veldig slitt heller, spør du meg. Og hvor lang tid skal de bruke? Joda, ikke mindre enn 14 dager! Dersom det er fint vær! Og dermed sikkert enda lenger dersom det blir dårlig fremover! Skal love dere at det ikke bare var Mia som gikk slukøret hjem fra Frognerparken i dag.