søndag 25. mars 2012

Til oss med liten tålmodighet og små barn

12 positive foreldreråd:

1. Gi barnet mye ros, også for dagligdagse ting. Gi alltid minst fem ganger så mange positive som korrigerende tilbakemeldinger.

2. Gi korrigerende tilbakemeldinger rettet mot den negative atferden, ikke mot barnet. Gi konsekvenser på en rolig, kontrollert måte.

3. Behold roen når barnet gjør uønskede handlinger for å få oppmerksomhet. I mange tilfeller er ingen reaksjon den beste reaksjon.

4. Sett av nok tid til dagligdagse gjøremål sammen med barnet.

5. Følg opp beskjeder og regler konsekvent, ikke gi etter for å unngå bråk.

6. Innfør gode rutiner. Det forebygger problemer.

7. Ansvarliggjør barnet ditt. La barnet få ansvar for enkle oppgaver.

8. Prøv alltid å avslutte dagen på en hyggelig måte.

9. Stimuler barnet til læring. Barn lærer hele tida, og gjennom stimulering kan du påvirke hva og hvor mye barnet lærer.

10. Lek og le med barnet ditt, men le aldri av barnet.

11. Gi barnet gode forklaringer.

12. Vær et forbilde. Barn gjør som du gjør, og ikke som du sier.

lørdag 17. mars 2012

Klær i bøtter og spann


Her har jeg gått berserk i garderoben til Mia. Alt opp til str 98 skulle ut, det meste er tatt ut på øyemål. Snuppa har såpass mye mening om hva hun skal ha på seg, at plagg hun ikke har brukt, men som muligens passer, også har røket ut. Hvor mange gensere trenger egentlig en 3,5 åring som aller helst ALLTID vil bruke den samme lilla Minni-genseren? Ikke mer enn 10, nei? Nei, få det ut og gi det videre til neste jente i rekka. Det rykker litt i armen når jeg finner såpass mye klær og sko som Mia aldri har brukt. Alt er dog arvet, jeg kjøper nesten aldri noe klær til henne. Vi er heldige sånn.
Snart kommer det nok mer påfyll fra kusina på 5 og vips! Så drukner vi igjen. Så nå skal jeg nyte brettekanter og skuffer som kan lukkes inne hos Mia. Så lenge det varer.

Dagens skilt


Her på Ullevål, så melder du din ankomst ved å stikke fingeren inn i støpselet?

søndag 11. mars 2012

Søndag igjen

Dagens frokost
Hvis du trenger oppskriften for søndagsfrokost, så kommer den her:

Ta ut alt du har av pålegg fra kjøleskapet og evt andre steder. Varm rundstykker i stekeovnen. Lag egg etter eget ønske, som røre, kokte, stekte osv. Sett alt på stuebordet og få noe sport på tven. Garantert suksess.

Det er vår. Vi kjører sparkesykkel med solbriller


I parken traff vi venner og kjendiser, vi var på café og lekeplasser. Bare kos altså! Etterpå var vi i bursdag- kjempestas avslutning på helgen!

søndag 4. mars 2012

Bondens marked og overnatting

Mia spiser Provencepølse i brød. Veldig godt!

Vi liker å bo i en by hvor det skjer ting! Og vi liker enda bedre at Mia nå er såpass stor at det går an å ta henne med på ting som skjer. Som for eksempel Bondens marked i den nyåpnede Mathallen på Vulkan. Der var vi på lørdag, etter at en lunsjavtale gikk i sykdomsvasken, og vi var på ingen måte alene på Vulkan. Det var sjokka fullt og jeg tenkte med gru på stakkarer som dro med seg barnevogn i trengselen. Eller, da har de kanskje en slags rambukk, men jeg er ikke komfortabel med den slags redskaper. Så jeg var egentlig godt fornøyd med en snuppe som måtte sitte endel på armen for å få med seg hva som skjedde. Men det var så mye bra og godt! Vi kjøpte spekepølse, smøreost, juice, kransekake osv. Masse godt! Norge lager mye bra mat!

Etterpå var avtalen at Mia skulle til mormor og bestefar for overnatting. Det gledet hun seg veldig til og vi fikk knapt et "hadet" før hun dyttet oss ut døren. Det er så hyggelig å se poden vise den slags omsorg. Jeg har jo ikke lyst til å gi fra meg gullhjertet mitt til noe som helst, selv om jeg vet at vi har godt av det alle sammen. Sambo og jeg dro på kino, The Descendants, og så dro vi på restaurant. Magen hylte etter skikkelig biff, så det ble et Steak House. Og det var veeeldig godt! Som de pensjonistene vi tross alt er (....), så var vi hjemme i 23-tiden og det var sent nok. Det er merkelig hvordan senga kaller litt ekstra når Mia ikke er hjemme!

Dagen i dag har blitt brukt til formiddagsspinning. Og sløving. Mia har gått på skøyter med besteforeldrene og har hatt det storveis. Likevel var det veldig deilig å hente solstråla og komme hjem sånn at vi kunne være 3 stk rundt bordet når vi spiller Svarte-Per og Memory! Det er likssom ikke det samme med bare 2!