mandag 19. november 2012

Votter

Det handler om votter. Etter 3,5 år i barnehage, så vil jeg si at det er et ganske sentralt tema. Det er noe man snakker med andre foreldre om, med de ansatte i barnehagen om og med barna selv. Gode votter er vanskelig jo mindre barna er. For da klarer de ikke bruke henda skikkelig dersom vottene er dårlige. Og ikke har de språk nok til å formulere det heller.
Så jeg trodde at i en barnehagealder av 4,5 år, så burde kjøp av votter være en enklere sak enn tidligere. Vi snakket om det i forkant, for de gamle vottene begynte å bli små og et hull nærmet seg på venstre tommel. Jeg fortalte at det er viktig med varme votter, nå som det begynner å bli kaldt ute. Og så er det viktig at de takler vann uten å bli nytteløse. Mia så det annerledes. For det viktigste er at de er rosa. Selvfølgelig.


Så de mest rosa vottene i hele verden befinner seg nå hjemme hos oss. Og de er heldigvis også vanntette og gode og varme. Forhåpentligvis har vi 2 av de en stund fremover. Grøss og gru den dagen den ene blir borte. All erfaring tilsier at det er en slik skjebne også dette paret vil lide.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar