fredag 8. juni 2012

Bursdag og komplikasjoner

Det er jammen godt at Mia har en pappa. En pappa som fungerer og trår til når mammaen har tatt seg vann over hodet. Jeg trodde jo at disse forberedelsene skulle gå greit når jeg tok litt fri fra jobb for å forberede bursdag. Men kroppen vil ikke det samme som hodet, og jeg jobber mye tregere enn vanlig. Midt i bolleuttrillinga, så var jeg ferdig. Hadde ikke mer å gi. Da hadde jeg en sjokoladekake i ovnen og en muffinsbakst i startfasen. Og da var det kaputt. Helt slutt. Og klokka var 12.15, jeg hadde legetime 13.30 og en leilighet i kaostilstander.
Hadde mest lyst til å sette meg ned og grine. Og satte meg ned gjorde jeg, men tårene uteble. Følte meg som verdens mest ubrukelige mamma, som ikke orker noe som helst for favorittjenta si. For det er sånn jeg føler meg for tida. Jeg legger ikke skjul på det, jeg har det ikke bra nå. Kroppen er blitt noe jeg ikke kjenner igjen. Fra å være en ganske sprek mamma, med mye energi og godt humør, så er det vanskelig å godta det jeg ser nå: Noe som ikke funker til selv de enkleste ting.

Jeg klarte til slutt å trille ut bollene og sette de til etterheving. Sjokoladekaka kom seg ut og halvparten av muffinsene ble ferdigstilt. Så gikk jeg til legen med min samboer. Jeg finner fortsatt gleden i å gå. Så det var noen deilige kilometere, og selv om legebesøket ikke var stort å skryte av, så fikk jeg med meg sambo hjem. Og da ble det andre boller, bokstavelig talt.

Bollene til etterheving var det bare å trille på nytt. Han er bedre enn meg på trilling uansett. Jeg fikk ferdig muffinsene, batch 2. Og så gikk det slag i slag med rydding og vasking av leilighet. Det er virkelig bedre å gjøre det når man er 2, men jeg mener fortsatt at det er bedre å gjøre dette jevnlig, istedet for skippertak. Dessverre har jeg for lite energi for noe særlig husarbeid for tiden, men jeg må bare se fremover: Denne tilstanden går over. Og da skal jeg bli vanlige Hege igjen.

Vi hentet bursdagsjenta i barnehagen. De hadde vært på tur i dag, spist smoothie som de alltid gjør på bursdager og lagd krone til bursdagsbarnet. Mia valgte seg middag i dag, og falt ned på kjøttkaker i brun saus. Og det er ganske godt syns jeg og, selv om det kanskje er et litt utradisjonelt valg på en bursdag. Siden Mia fikk ringspill, ball og generelt uteleker i gave av oss, så måtte disse testes litt i kveld, samtidig med mer rydding. Og vi har hivd ut flere leker som hun ikke trenger lenger, nå som hun har blitt 4 år!

Nå skal jeg gå over morgendagens kjøreplan til bursdagen, for å se at alt er i boks. Så skal jeg pakke godteposer og blåse noen ballonger. Lurer på hvor mye av dette arbeidet som faller på sambo, men håper at jeg orker NOE selv. Selve bursdagsjenta tok kvelden med stort, forventningsfullt smil om munnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar