søndag 31. juli 2011

Nytt treningstøy


Dagens helsehjørne: Kjøp nytt treningstøy! Den er utrolig motiverende, den freshe følelsen man får av nye klær. Det gjelder absolutt også for treningstøy! Så dersom du sliter med å komme i gang, så start med antrekket. For det gamle treningstøyet som du sist brukte for ett år siden gir deg sikkert ikke bedre vibber nå enn de gjorde da...
Dessuten er det hyggelig å unne seg å se bra ut når man er flink og trener! Belønn deg selv når du har kommet godt i gang, eller nådd noen mål med treningen også!

fredag 29. juli 2011

Jogging


Jeg har debutert. Som jogger. Jeg håper på å kunne sette pris på jogging som treningsform med tid og stunder. Det er så utrolig enkelt å spenne på seg skoene og bare sette av gårde, istedefor å måtte konfrontere timeplaner på SATS for å finne treningsøkter.
Det var tungt. Buksa datt nesten av meg, og jeg skjønte ikke hvor jeg skulle ha telefonen og musikken plassert på kroppen. Så man kan si at jeg hadde litt startproblemer. Men når jeg var ferdig med runden (som ikke var altfor lang, ei heller raskt løpt) så var jeg skikkelig sliten. Rød i toppen og svett. Hadde valgt feil jakke også.
Men jeg følte meg veldig bra for å ha gjennomført! De fleste steder anbefaler at man på de første turene kjører intervaller, med gå og løp litt om hverandre. Jeg ville ikke det. For da fryktet jeg at jeg ikke kom til å klare å presse meg nok. Mitt mål var å ta hele runden løpende. Jeg er jo i ok form (tror jeg?), jeg bare kjenner ikke til jogging som treningsform. Det er gledelig å se at både knær og ankler fungerer. Håper på flere turer etterhvert. Målet er at de skal bli lengre.

onsdag 27. juli 2011

Hva nå?

Jeg sliter fortsatt med å gå videre, for jeg skjønner likssom ikke hvordan jeg skal gjøre det. Nå er jeg i siste ferieuka mi i tillegg, døgnrytmen er helt ute å kjøre og livet kjennes fjernt fra hverdagens vanlige gjøremål. Jeg legger meg ved midnatt, sover gjerne til 10 hvis jeg får sjansen slik at vi ikke kommer oss ut før 12, jeg trener mer enn vanlig for å kompensere for feriekosthold og generell rastløshet, og i hodet mitt ruller "Ei hand å holde i" av Jørn Hoel. En høyst uvanlig låt for mitt vedkommende.
Siden ferielivet er så annerledes fra det vanlige, så kommer hele 22.juli inn i denne bobla. Og av en eller annen grunn, så tror jeg likssom at når jeg går tilbake til normalen, så har ikke dette skjedd. Jeg venter på at noen skal vekke meg.

I morgen drar vi på et av årets høydepunkt: turen til Dyreparken i Kristiansand med mine nærmeste. Det skal bli litt godt å være vekk fra nettet og nyheter på tv, som har dominert hverdagen min siden 22.juli. Samtidig liker jeg ikke å gå glipp av noe i saken.
For jeg venter fortsatt.

mandag 25. juli 2011

Rosetog i Oslo


Ikke fikk vi fatt i roser, siden alle butikker var utsolgt. Ikke ble det noe tog å gå i heller, siden det var så mange som møtte opp på Rådhusplassen. Likevel er jeg glad vi var der.

søndag 24. juli 2011

Tyven tyven

spør ingen ikke noen 
suser i stål i ljåen
spjærer åpen himmel
ingen er trygg på engen

skjærer høsten uten blund
uten hvile: blind & stum
snart der så her som lyn
røver øyenstenen din

tyven tyven

finnes ei den bot som bøter
sønderslitte hjerter
ei pardon sparer ingen
hugger ned alle som en

tyven tyven

alle er vi like
for ljåen
hadde han sjel var den en skjæres
røver de som skinner mest

tyven tyven

tyven tyven
røvet øyenstenen
smyger i skyggen

bare vi er igjen

tyven tyven
tok det han fant
alt har vi gjemt
 blir aldri glemt

lørdag 23. juli 2011

Show must go on

Jeg syns engasjert ungdom er noe av det beste som finnes. Selv har jeg aldri funnet ut nok av det politiske landskapet til å klare å feste meg ved et enkelt parti, hvertfall ikke nok til å engasjere meg partipolitisk. Jeg har derfor enorm respekt for ungdom som klarer dette og som engasjerer seg ved å melde seg inn i partier. Skal du bli hørt, så må du få noen til å høre på deg. Jeg syns derfor det er svært gledelig at partienes ungdomsleire er fulle av ungdom som klarer å engasjere seg slik jeg aldri har klart.
Jeg tror det er litt av grunnen til at jeg syns dette er så fælt. Dette er ungdom som jeg ser på som bedre enn jeg var. Og da kjennes det ganske feil at en einstøing prøver å sette seg sjøl høyere enn alle andre og tar med seg våpen og regelrett henretter folk. Og han kan ikke være tilbakestående dessverre. Måten han har gått frem på, ved å prøve å lokke frem folk som har gjemt seg, skyte to ganger for å være sikker på at liket er dødt og den rolige stemmen som alle beskriver, viser at dette er en mann som er ved sine fulle fem. Dette er drap som overhodet ikke er uaktsomt, ei heller forsettlig, men rett ut overlagt. Lovens strengeste straff lyser over hele greia. Sperr han inne, og kast nøkkelen.

Nå har vi sett på nyheter hele dagen, fremskritt i saken kommer sjelden. Så nå velger vi å finne en tv-kanal som viser noe annet, mens vi titter innom innimellom. I morgen drar vi på trening og prøver å finne tilbake til livet slik det var. For vi kan ikke slutte å leve slik vi gjør. For da vinner han.

fredag 22. juli 2011

Det er som en drøm. Jeg ønsker å våkne, men det er ingen som vekker meg

Vi ble orientert om dagens hendelser mens vi satt i bilen på vei hjem fra Göteborg. Vi skrudde tilfeldigvis på radioen for å overdøve Mia, som var billei og smurfepastillsyk. Og jeg har aldri blitt mer overrasket over nyhetene enn akkurat da.

Jeg sliter litt med å ta dette innover meg. For dette skjer likssom ikke her i vårt trygge Norge. Regjeringskvartalet blir ikke bombet og det går ikke desperadoer rundt på sommerleire for politiske partier og skyter folk.

På vei ut i barskapet for å hente meg en drink, så tar jeg turen innom Mia. For trettiførste gang sånn ca. Morsinstinktet slår til for fullt under kriser.

onsdag 20. juli 2011

Mia i Italia: noen bilder

Fått lørdagsgodtet sitt

"NEEEEI. Ikke pasta!"

"Jeg spiser riktignok ikke så mye i varmen, men drikker gjerne med begge henda!"

Verdens nydeligste kjole fant vi på et marked i byen. Den var i Mias størrelse.

Noen har blitt en racer på sparkesykkel. Mia viser dessuten ytterligere campingmote: Fargerike crocs.

mandag 18. juli 2011

Liseberg

Da setter vi snuta mot söta bror i morgen. Det er spådd fint vær den ene dagen og regn resten. Så vi satser på å rekke mest mulig på soldagen og så evt finne på noe annet under regnet. Selv har jeg et slags mål om mye bevegelse og lite utskeielser- det skal bli hardt å komme inn i de trangeste buksene mine når hverdagen kommer om ikke så altfor lenge!

søndag 17. juli 2011

Snakk om ferie...


Vi ser 13.20 av uret, ser på restene av lunsjen som kom på bordet for 20 min siden og konstaterer at Mia fortsatt går i pysj. Vi snakker ferie i heimen, somling med å komme i gang med dagen og det er deilig. Men jeg har fjernet siste rest av babyting her i huset. Stellebordet og bleiebøtta har nemlig forlatt badet.

lørdag 16. juli 2011

Residence village Cavallino

Da har vi lagt Italia og Cavallino bak oss og skal snart se videre mot neste ferietur. Men først vil jeg skryte litt av Cavallino og den flotte campingplassen vi bodde på.
Det var så bra! Stranda var nydelig, den hadde sandbunn og var langgrunn og vi tilbrakte adskillige timer der. Dessverre ble Mia litt lei av all sanda, den er jo varm å gå på og dersom man tar på sko/sandaler, så finner sanda likevel veien inn til føttene. Så Mia ble litt sandlei. Det å bade i 28 grader var aldri feil og isbilen kom hver dag ca klokka 12. Mia lærte seg fort klokka, for å si det sånn!
Ettersom sanda ble en slags fiende, så endret vi bademulighetene til bassengene på plassen istedet. De var bra og Mia fikk plasket fra seg.
Campingplassen hadde butikk inne på området, og en større rett utenfor. Der var det også en slakter med flørtende blikk, som hadde mye god mat. Flere supre restauranter var også i nærheten.
Det var ungdomsdisko på kroa på kveldene, myyye Bailando og Poker Face, og dusjanlegget var utrolig lekkert. Ikke så rart det holdt seg så bra, for det var alltid en som var på vaskerunde. Og det var heller aldri tomt for varmtvann.
Nå skal ikke jeg skryte på meg å ha massive campingerfaringer, men jeg syns dette var et bra sted. Og campingfolket er så hyggelige! Alle hilser og snakker med hverandre, selv om man ikke er i nærheten av å forstå hverandre. Man kommer langt med litt fingerspråk! Et flott eksempel er dette:


Mia, som leker med den østerriske nabojenta! Barn er utrolige, selv om de ikke skjønner hverandre, så klarer de likevel å leke sammen og kommunisere på et vis.

Så; jeg ønsker helt klart å komme tilbake hit. Men jeg tror vi fikk sett at en campingvogn innredet for 2 personer blir litt for liten for 5. Men at vi skal til syden også neste år, det er helt sikkert. Så får vi se om det blir å å leie en bungalow eller hytte her på denne plassen, eller om det blir et annet sted.

fredag 15. juli 2011

Mia gjør Venezia


Mia likte byen som hadde båter istedefor biler, kanaler istedefor veier og "kontoler" istedefor taxier

torsdag 14. juli 2011

Verdens beste kokebok


Her er altså kokeboka som alltid har reddet meg; Mikke Mus' kokebok. Veldig mye av det jeg produserer kulinarisk er hentet herfra. Jeg kan fortsatt huske at jeg som 12-åring lagde alle variantene av de 7 Dvergenes muffins, med Minnies glasur. Den store, stygge ulvens sjokoladekake med Dollys sjokoladefyll er blitt Mias favoritt, og for tiden er min favoritt avbildet over: Robin Hoods omelett, variant Broder Tuck (= med vårløk). Og de Magiske pannekakene fra Alice i Eventyrland står stadig hyppigere på middagsbordet.

Kokeboka bærer veldig preg av å være for barn. Rettene er ofte av typen: Kjøp pølser og legg de i kokende vann ("Plutos pølser") eller "Langøres gulrøtter" som forteller at du kjøper gulrøtter og koker de. Ikke veldig avansert. Men innimellom så glimter boka til (spesielt på kaker) og den brukes flittig hjemme hos oss. Mia liker foreløpig best å se på bildene, men kanskje hun etterhvert blir den neste Bakemester Harepus?

Jeg fryser på føttene

Stranda i Cavallino

Det er det jeg merker mest etter 1 uke i syden: Det trekker langs gulvet her hjemme slik at jeg fryser på beina.

Nå har vi altså kommet hjem, etter 1 uke med 30 grader i lufta og 28 grader i sjøen. Og hvis det er noe jeg har lært av denne turen, så er det følgende: Vi skal alltid ta en sydentur en gang i ferien, for kroppen har godt av sol og varme. Det er lite som slår å bade i sjøvann uten å fryse. En bra campingplass er et eldorado for en 3-åring. Og det er veldig lite privatliv å oppdrive i en campingvogn.

(Mer kommer. Lese ut boka mi nå. Heia Harry Hole.)

tirsdag 12. juli 2011

Barnepass


Dagens helsehjørne: Bruk barnepassen som tilbys på veldig mange treningssentre! Mia debuterte i barnepassen på Sats i en alder av 3,5 måneder og hun var flittig gjest frem til hun var drøye året, mens jeg var i permisjon. Da begynte hun å bli veldig vanskelig og kranglete og syns det var skummelt og frekt at jeg kunne etterlate henne der blandt helt ukjente. Etter noen mislykkede forsøk frem til hun var nesten 2 år, så ga jeg opp en stund. Og det begrenset treningsmulighetene mine, for en av mine policyer rundt trening er at det ikke skal gå utover Mia. Hun skal velges foran.
Dette halvårets logistikkproblemer viste at det var på tide å prøve barnepassen igjen, og Mia stortrives! Det at jeg kan ha henne med meg på trening gjør at helgetrening igjen blir lettere, siden vi ikke blir avhengig av sambo. Og hun vil veldig gjerne selv- så jeg føler ikke at jeg plasserer henne der, men at vi begge gjør noe vi syns er gøy.
Og hva er vel koseligere enn å få en tegning som premie for vel utført innsats på trening, direkte levert av en solstråle?

søndag 10. juli 2011

Hjemmelagde knekkebrød

2dl sesamfrø
2dl solsikkekjerner
1dl linfrø
3dl store havregryn
3dl grov sammalt rug
1ts salt
6dl vann

 

Bland alt det tørre. Bland vannet inn. La stå noen minutter å svelle. Fordel på to stekebrett som allerede er dekket av bakepapir. Bruk en slikkepott (eller lignende) og fordel deigen så jevnt som mulig utover brettene.
Forvarm ovnen til 200 grader. Stek et og et brett midt i ovnen i ca 20 min. Ta ut brettet, og del opp i passe store biter, bruk pizzaskjærer. Sett brettet inn i ovnen igjen (fremdeles på 200 grader) og stek i 15-20min, følg med så de ikke blir brent!
Gjenta med brett nummer 2.
Knekk så forsiktig knekkebrødene fra hverandre, og senk temperaturen i ovnen til 50 grader. Legg knekkisene på rist (halvveis oppå hverandre er greit så alle får plass på samme rist). Tørk de i ovnen på 50 grader med stekeovnsdøren på gløtt i MINST 2 timer, gjerne lenger, til knekkebrødene er sprøe og gode.

Oppskriften har jeg fått av en venninne med superegenskaper på kjøkkenet og jeg elsker altså disse knekkisene! De spises hver dag, er best ferske (derfor halverer jeg ofte oppskriften), og jeg får de for meg selv. For: "de er litt rare" -sitat Mia, 3 år. 

torsdag 7. juli 2011

Yoghurtnøtter


Dette er min stoooore favoritt for tiden: yoghurtnøtter. Jeg klarer nesten ikke stoppe og velger det glatt foran all annen snacks, som sjokolade og annet godteri. Nøtter i seg selv inneholder det sunne fettet, men det er svært kaloririkt (som tidligere nevnt her på bloggen) Man bør dermed være litt forsiktig. Dessverre for meg...

onsdag 6. juli 2011

Adios!

....eller; det heter sikkert noe annet på italiensk. Men vi drar altså i morgen tidlig, pakking i full gang nå. Jeg har egentlig ikke så mye sommerklær, fordelen med det er jo at jeg slipper å velge hva jeg skal ha med, for det er bare å hive alt i kofferten! (Hvertfall siden jeg skal på campingtur- det innbærer at de fineste av sommerlige hverdagskjoler blir igjen hjemme.) Nytt av turen er jo at en kjent 3-åring skal debutere i syden og i luftrommet. Og det er her jeg bruker mitt hode svært aktivt, for dersom jeg glemmer noe essensielt til henne, så er jo alles trivsel kjørt.
Min svigermor er et skikkelig rivjern, som har pakket til mang en campingtur tidligere, så hun har ordnet med badehåndklær, sengetøy, solkrem og masse mat! Det er utrolig deilig å slippe å tenke på å pakke sånt, vi skal bare ha med det vi skal ha på oss. Det er jo full sydenstemning der nede, så det blir spennende å se hva Mia syns om varmen. Jeg er ganske spent på mange ting på denne turen.
Og dere behøver ikke å tenke at nå kan dere legge denne bloggen helt bort siden jeg er bortreist, jeg har lagt inn flere innlegg som kommer mens jeg er borte. Så det er bare å henge med.

mandag 4. juli 2011

Flere ukers ferie? Ja takk!

Mia med kjeks nesten alene på stranda (hvor er folk?)
Den første feriedagen ble tilbrakt på best mulig vis: Sove lenge, formiddagstrening (som vi nesten ikke rakk fordi vi sov så lenge!) med Mia i barnepassen og deretter rett på stranda! Så ble det is, grillmat til middag og aftersun-lotion til kvelds. Herlig start! Heia sommerferien 2011!

søndag 3. juli 2011

Fyllefrisk

Søndagen så langt:

seeent oppe, (09.30! Lover godt for ferien som akkurat har begynt at Mia velger så sene morgener), god frokost, felles rydd og småvask, sengetøyvask og oppvaskmaskin, litt ommøblering av Mias rom for å få plass til alle leker, og ut av pysjen halv ett. Nå :

Kaffesmoothie

Snart:

ut og leke noe i sola, så til mamma og pappa på middag med årets beste sportshelg på tv. Tour de France, Beachvolley fra Stavanger og finalen i Wimbledon. Det er fint lite som kan gjøre denne dagen bedre, tror jeg.

lørdag 2. juli 2011

Når 1 drink blir til 42


Denne dagen har aldri startet for mitt vedkommende. Kanskje lovnaden om "aldri mer sprit" funker denne gangen?

fredag 1. juli 2011

Lunsj

Heldigvis er det flest hverdager. For det er mye enklere å spise sunt i hverdagene enn i helgene. Den erfaringen er det sikkert flere som har.
Jeg overlater lite til tilfeldighetene når det gjelder kostholdet på hverdager. Derfor har jeg alltid med matpakke på jobb- jeg liker ikke at hva jeg spiser skal måtte styres av humøret til fyren som driver kantina på jobb. Dyrt er det der også, og jeg vil styre min egen kost og spise når jeg vil. Kantina har dårlige åpningstider for meg som helst spiser 3 ganger i løpet av en arbeidsdag.
Når vi storhandler i butikken på lørdager, så bruker vi desidert mest tid (og plass i handlevogna) på frukt- og grøntavdelingen og det gjenspeiles i matpakka mi. Den består for tiden av:

1 rundstykke fra Hatting (som stekes under frokosten) med varierende smøreost
5-6 cherrytomater
Noen sukkererter, alternativt knaskegulerøtter
Litt blåbær
1 pære
0,5 l vann 

Jeg er ikke så nøye med mengden snacks (=frukt og grønt), jeg bare fyller en boks. 

Nei takk. For tungt til min hverdagslunsj
Til de to andre mellommåltidene på jobb, så spiser jeg et helt hjemmelaget knekkebrød med mager Gudbrandsdalsost. Jeg deler knekkebrødet i to og spiser halvparten til hvert av måltidene. Det tar kort tid, det er viktig at jeg bare kan dytte maten i disse uautoriserte matpausene kjapt i munnen mens jeg gjør noe annet, slik at det ikke kan kalles "matpause". Oppskriften på knekkebrødet skal dere få, for de er sykt gode. Men det får bli en annen gang.

Det ser kanskje litt lite ut, men husk at jeg drikker 1 liter vann i løpet av arbeidstiden også, i tillegg til halvliteren til lunsj. Vann gjør at man ikke føler seg så sulten.