onsdag 27. april 2011

Påske, vidunderlige påske!

Fra påskebordet vi dekket til en middag


Ja, det var virkelig det. Vi har nytt den til det fulle. Jeg har alltid vært glad i bypåske, og Oslo har jo vært fantastisk værmessig. Det er ikke ofte jeg har brukt påsken i t-skjorte, det skal sies. Vi har brukt mye tid ute, på de største og beste lekeplassene i sentrumsnære strøk. Og grillet pølser og kost oss og lekt.

Vi har brukt mye tid i selskapslivet. Vi har hatt mye besøk her hjemme og vært på besøk hos andre. Mia har strålt om kapp med sola, lekt masse på lekeplasser, vært sosial og fått masse frisk luft. Dette har resultert i fornøyd jente, som har sovet lenge om morgenene. Hvilket igjen har ført til at mammaen og pappaen også har sovet lenge, slik at alle føler seg utsovet etter ferien. Som igjen genererer enda mer hygge.

Hyggelig har det også vært at vekta har holdt seg på samme nivå til tross for utskeielsene selskapslivet bjudar på. Det blir ikke lite kake når det er mange bursdager og påsken er jo sjokoladens høytid. Mye god mat har det blitt også. Men det tyder på at det gjøres et godt arbeid i hverdagen, når kroppen tydeligvis takler utskeielser. Jeg klapper meg selv på skulderen og går tilbake til havrelefsa. Det vil si sukkererter istedetfor sjokolade. Ikke dessert etter middag. Og sit-ups hvis kveldsmat.

Det skulle helt klart vært mer av denne påsken! Godværet skal jo fortsette litt til heldigvis. Er veldig klar for supersommer på lekeplasser, merker jeg!

Matpakke

Her er deler av morgendagens matpakke

fredag 22. april 2011

Corebar

I dagens helsehjørne, så skal jeg reklamere for Corebar. Corebar er altså et treningskonsept som er relativt nytt (og norsk!). Treningskjedene Jimu og Elixia kjører endel timer med dette konseptet, og jeg har lenge hatt lyst til å prøve. Men min treningskjede, Sats, har ikke hatt disse timene (trodde jeg...), og dermed tok det litt tid før jeg fikk prøvd. Men så fant jeg Sats Oxigeno, og der var det Corebar!
Corebar er altså trening med fokus på core ("kjerneområdet") som innebærer midje, mage og rygg. Hele timen bruker man denne stanga på bildet (det er den som heter "Corebar"), og for oss som er vant med vanlig aerobic, så er det ganske uvant at man faktisk skal ha noe i henda hele tiden. Halve timen er kondisjon hvor stanga bokses/roteres mye med, og andre halvpart er styrke. Hvor man bruker stanga mye som stabilisator. Jeg får til bedre push-ups med stanga enn uten faktisk!

Det er utrolig hvor mye man kjenner det i midjen etterpå, for det er mye rotasjon med stanga. Jeg blir sliten på en ny måte. Og utrolig støl dagen etterpå. Og midjen? Stadig strammere.
Løp og prøv!

torsdag 21. april 2011

Denna feiringa


I dag var det atter en dag hvor mine 30 første år på jorden skulle feires. Jeg er virkelig overveldet. For jeg har egentlig ikke trodd at dette var så inmari stort, jeg har da bursdag hvert år. Men gavene og gratulasjonene vil likssom ingen ende ta og jeg føler meg bare utakknemlig fordi jeg blir så forfjamset. Jeg er likssom ikke vant med at jeg skal stå i fokus, jeg bruker de fleste slike sammenkomster med å passe på 2,5 åringen og dermed havne i bakleksa selv. Og det er kanskje frekt at jeg lar henne åpne gavene mine? Det viser kanskje bare at jeg først og fremst er mamma, når jeg tenker meg om.

Hos mine foreldre i dag, så var det god mat, kaker, påskeeggjakt til barna, 2 hunder, utelek og hyggelig samvær. Alt som hører med til en herlig bursdag.

I dag håvet jeg altså inn bunadssmykker, andre smykker og gavekort fra slektninger. Tidligere har jeg fått pengebidrag til bunad fra mere slekt, jeg fikk gavekort fra spleiselaget på jobben, kjøkkenmaskin ++ fra venninnegjengen og gavekort og filmer fra andre kjære. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er utrolig at så mange setter pris på og ønsker meg så mye godt. Og akkurat det er kanskje den største gaven av alle.

Mia er fortsatt med på bilder

Mia har foreløpig brukt store deler av påskeferien i Frognerborgen. Den er superfin og har mange ulike nivåer, slik at Mia finner nye steder å teste hver dag. Og den er i akkurat passe gangavstand hjemmefra, slik at det blir en liten tur å trille. Mia går litt av veien selv og sitter litt i vogna. I går fikk hu mor testa pikniksekken sin på turen, for vi skulle grille pølser. Pikniksekken fikk vi altså til jul og er helt genial med kjølerom samt fullt sett dekketøy til 4 personer. Kombinasjonen fint vær, lekeplass og grillpølser funket for store og små!

Mia klar for Sirkus Arnardo. Det var litt skummelt, men fascinerende!


Mias Ski-VM i Kollen: Ser på barna som går på skøyter mens hun spiser vaffel i vogna.

Blinkskudd fra Heges telefon

Nå har jeg endelig fått opp igjen muligheten til å koble telefon og blogg. Så da kommer det noen blinkskudd her:
Her ser vi utslag av den glimrende resirkuleringsordningen. Ved beholderen rett nedenfor leiligheten vår, altså der hvor vi skal deponere glass og metall, der kan man ikke ta seg råd til en beholder for plastposer. Som man mest sannsynlig frakter glass og metall i når det skal deponeres. Resirkulering er nemlig så lettvint.Dette informative skiltet finner vi ved leilighetskomplekset Lille Bislett. Bygningenes form er nøye tegnet og har fått sine bokstaver. Gatenes navn er også riktig gjengitt. Men det hadde kanskje hjulpet å sette på hva de ulike bokstavene betyr?


Denne er det bare å løpe og kjøpe. Fantastisk god.

fredag 15. april 2011

God påske!

Påsken ble innledet med påskefrokost i barnehagen i dag, og denne flotte kreasjonen ble med hjem. Litt Van Gogh- inspirert?

Mia har hvertfall nå offisielt påskeferie, mens vi gamlingene skal jobbe litt og være litt sammen med henne. Vi får uansett noen fridager sammen fra skjærtorsdag alle tre. Påsken skal stå i bursdagers og besøkenes tegn: vi går hardt ut og feirer 30 årsdag på etterskudd allerede i morgen. Det kommer en baby på besøk, og Mia har funnet frem de fineste lekene sine for å vise babyen. Og et bakemaraton ble utført i kveld- det kjennes hvertfall slik ut. Selv om resultatet bare ble 2 kaker. Får håpe det ble 2 gode i det minste.

søndag 10. april 2011

Sykling

video

Det er lett å sykle. Inne, vel å merke. Det går som en vindelvind på løypa inne, rundt stoler, inn på kjøkkenet osv, men det er virkelig mye vanskeligere ute. Der er det så mye grus og kupert terreng. Men vi trener masse, ute som inne.

lørdag 9. april 2011

Trøtt

Det er trivelig å arrangere gode fester. Sambo og Mia var ute av huset og jeg inviterte godtfolk i god tid. Folk med sort belte i fest.

Jeg ladet opp på forhånd med å lage sjokolade med sprit. Det ble veldig godt og jeg fikk mye skryt. Jeg hadde laget "Heges nokså spesielle music quiz" som også ble godt mottatt. Jeg tok motivasjon fra min mentor innen musikkonkurranser, Ivar Dyrhaug.

Som vertinne, så fokuserte jeg på mottoet "alltid fulle glass". Eller "skjenking", som det også kalles. Og det funket. Da kvelden var omme og siste gjest hadde gått, så var det mye tomflasker i spritavdelingen og mye gjenglemt fra gjestene. Og jeg tusler rundt i dag med gode historier og et trøtt tryne.