mandag 28. februar 2011

Tilbake med et brak!

Etter massive ønsker om nye blogginnlegg, så gir jeg etter for presset nå. For å ikke åpne for hardt, slik mange skiløpere gjør i Kollen om dagen, så skal dere i dag få et middagstips. For dette hadde vi til middag i dag og det var veldig godt, kalorifattig og mettende. Pluss i boka for at det var lett å lage i tillegg. Jeg gir dere derfor:

Blomkålsuppe


1 blomkålhode

1 liter melk, ekstra lett

2 dl ekstra lett créme fraiche

Litt salt

Laks i tynne skiver eller spekesinke i biter


Rens og skjær blomkålen i store biter. Kok melka forsiktig opp i en kjele, pass på så den ikke brenner seg fast i bunnen. Tilsett blomkålen og la det koke i 15 min, gjerne delvis tildekket av lokk. For da har du litt kontroll på kokinga. Kjør suppa glatt med stavmikser eller kjøkkenmaskin. Rør i créme fraiche og salt. Anrett på tallerken, med ønsket tilbehør; laks eller spekeskinke på toppen. I tillegg er jeg og Mia suckers for flatbrød til supper. NYT!

(Jeg er mett enda, og konstaterer dermed at porsjonen skal minskes neste gang. Og så lurer jeg på om man egentlig trenger créme fraiche?)

søndag 13. februar 2011

Morsdag


Dagens morsdagsgave: sove lenge og våkne til pådekket frokostbord i vår relativt nye spisestue, med dette nydelige kortet på asjetten min. (De malte hendene ser dere jo, og selve kunstverket er Mia som har fargelagt den lilla bilen slik at den ble rød.)
Deretter ble jeg oppringt av min niese (som var hos mine foreldre) som spurte om når vi kom på besøk slik at hun kunne leke med Mia. Ja, de er glade i hverandre disse to kusinene. Så jeg fikk gjort oss i stand, mens Mia og jeg danset og sang til Haba Haba, som jeg har fått fullstendig på hjernen. Det har blitt myyyye Haba Haba, og Mias reaksjon når jeg sang den, var: "NEEEEEEEI!!". Da vi kom frem til mine foreldre, så introduserte jeg låta for min niese som elsket den like mye, og vips! så likte Mia den mye bedre også. Så da sto vi tre store jentene og danset av full intensitet til Mia sa: "Sliten nå. Vente litt." Vi etterlot Mia der for leking, mens sambo og jeg dro hjem og fikset litt oppussingsgreier. I tillegg vasket jeg store deler av leiligheten, fortsatt til Haba Haba-dansen. Så dro vi tilbake til mine foreldre, og fikk middag og hyggelig samvær.
Jeg liker morsdager! (Og grand prix når den kommer opp med sanger som fenger! Haba Haba!)

søndag 6. februar 2011

Besøk på Teknisk Museum

Vi har vært på Teknisk Museum i dag. Når man er 2,5 år, så er det meste morsomt når man er andre steder, og her var det kjempegøy! Mia brukte veldig mye energi på å bare løpe rundt seg selv og være fornøyd i starten, så jeg var redd for at kruttet skulle bli brukt opp.

Her er vi svært fornøyde foran en stor "bil".

Dette kunne vært et bilde av meg for ca 25 år siden, Mia likner jo ganske mye på meg og denne telefonen hadde vi jo hjemme!


Mia på utstilling om nettdating. Noe tidlig ute kanskje?

Dette er verdens morsomste ting: Kjøre bil selv! Mia ratter i vei, og fant etterhvert giret også!Kommende yrkessjåfør?


Vi var på Såpebobleshow. Moro!


Kafeen måtte selvsagt besøkes, for å få sukkerpåfyll. Som vanlig er glasuren på kaker best.Da vi kom hjem lagde vi pizza. Mia er en flink baker, men skjønte ikke hvorfor vi skulle ha på så mye fyll på pizzaen. Det er jo bunnen som er god. Vi fikk beskjed om at hun skulle verken ha løk eller sopp, men endte opp med å ta av det meste fyllet, egentlig.

onsdag 2. februar 2011

Slækk


Mia: "Litt sliten. Trøtt. Legge meg på sofaen." Og det gjorde hun.