søndag 30. januar 2011

Goood søndag!

Her ser dere noe av hva jeg gleder meg over akkurat nå: velfylt fruktfat, en blomstrende Amaryllis som oppdaget litt for sent at jula er over og SOL ute. Så nei, jeg kommer ikke til å sitte inne å blogge akkurat nå :)
(Andre ting jeg gleder meg over som ikke syns på bildet: ny skjorte kjøpt på salg, sambo som er så snill og bruker lørdag kveld på å male ny trapp ++ mens hans samboer er på morsom fest med gode venner, og laaang søndagssovemorgen mens Mia har det gøy hos besteforeldre). Jeg setter fornøyd en sekser på terningen på livet akkurat nå, mens jeg finner frem solbrillene og tar med sambo på luftetur.

mandag 24. januar 2011

NAM!


Nå skal dere få et veldig godt tips! Jeg er veldig glad i konseptet smoothie og lager dette til kveldsmat nesten hver dag. Har stort sett holdt meg til bærvarianter, det er friskt og godt! Så da jeg leste om denne smoothien som jeg nå skal dele med dere, så hadde jeg store forhåpninger om smaksløker i gledesrus. Og den innfridde! Her er oppskriften (jeg fikk tipset av Fotballfrue):


35 gram mandler
1 banan
1/2 kopp ganske sterk kaffe (kald)
4 isbiter


Kjør alt i blenderen, hell opp i egnet glass og NYT!


Min kalorikalkulator krymper seg inmari med tanke på alle de mandlene, for 35 gram mandler gir nesten like mange kalorier som jeg skal ha i halve middagen min... Men jeg har en veldig hard treningsøkt bak meg og jeg har ikke klart å spise nok tidligere i dag. I tillegg trengte jeg noe kos på en litt vanskelig og merkelig dag. Dette gjorde susen!

søndag 23. januar 2011

Øvresetertjern

I dag tok vi turen til Øvresetertjern for å leke litt ute. Vi var litt usikre på snøen i nærområdet, så vi tenkte at vi måtte opp i høyden for å finne litt kulde og snø. Det siste fant vi mye av, men det var faktisk varmere enn her nede.
De har et flott barneanlegg, med liten slalåmbakke og heis, fin akebakke, omkringliggende skog med gode løyper og vanlig lekeanlegg. Her var det mye å velge i!

Det er gøy å ake!


Det var også gøy å bare løpe litt rundt på tjernet. (Vi var der til mørket falt på...)


Uten rundstykke og vann duger helten ikke! Hun dyttet også innpå en hel vaffel med syltetøy som sambo kjøpte til oss voksne. Man blir sulten av luft og aktivitet.


Etter diverse turer opp og ned, så ville Mia gå en tur i skogen. Så det gjorde vi, trasket ved siden av oppkjørte løyper. Utrolig deilig at det ikke var så kaldt. Men det kostet. Mia blir litt mer sliten enn oss voksne, og det glemmer jeg litt innimellom. For jeg fikk henne til å gå opp akebakken et par ganger selv (hun vil jo helst bli dratt opp igjen), for jeg ville holde henne varm. Og til slutt var det ikke mer krefter igjen i beina. Mia ville ikke gå et eneste skritt lenger, hvertfall ikke helt til bilen. Så da fant vi frem en kjeks, og vips så kunne vi forlenget turen. Rart hvordan man plutselig får uante krefter med en kjeks i hånda.

fredag 21. januar 2011

Fredagskos


En skikkelig tacospiser in action!

søndag 16. januar 2011

Party-party


Det er mørkt å gå hjem fra barnehagen... Men Mia tar sekken sin og triller vogna selv. Innimellom er dessverre motet litt for stort, og Mia gikk rett i bakken med nesa først. Det resulterte i verandaleppe og litt blod og et sår som vanskelig vil gro.

Denne helgen har stått i festens tegn. For Mias del begynte det allerede på fredag i barnehagen. De spiste Pasta carbonara til formiddags og pølser og is til ettermiddags. Det resulterte i en veldig full mage på en matglad snupp, og hun måtte betale for det etter leggetid. Hun kastet opp ganske ufordøyd mat hele 7 ganger, og dermed røk min planlagte kveld med håndball og snop. Trist, men sant.

På lørdag var det juletrefest på jobben. Det er virkelig gøy. Juletregang, film, julenissen og pølser (som merkelig nok ikke var særlig stas hos Mia, etter å ha sett pølser i retur flere ganger det siste døgnet...). Og så fikk hun godtepose av nissen, og en bokgave. Blir stolt når hun tok tak i boka først. Det var nemlig en bok om Travelby, som er veldig gøy.

Jeg dro rett fra juletrefest til julebord med jentene. Vi spiste 5-retters middag til 3-retters vinmeny. God mat og godt selskap.

I dag røyk vi på en ny juletrefest på jobben til sambo. Mia svidde av kruttet litt tidlig og ble sliten, men tok seg opp mot slutten av festen. Fikk verdens største godtepose, det er virkelig det største jeg har sett. Mia likeså. Hun ble helt stum. Og det kjennes godt å avslutte jula 2010 nå.

mandag 10. januar 2011

Et matpakkespørsmål

Her ser dere et utvalg av matpakkene fra heimen: Mye frukt og grønt. Det er faktisk kjempegøy å bruke de 10 min på kveldstid for å lage en matpakke som jeg vet at Mia setter pris på (og er flink til å spise!) Det virker som om det går litt sport i det for Mia, det å se hva hun får i matpakka. Ryktene fra barnehagen sier hvertfall det. (Noe av dette er jo til meg og, men det er ikke like spennende siden det er jeg som lager...)


Men jeg lurer: Er det lov å ha Grissini med som snacks i matpakka? Dere vet sånne stenger som er salte og dermed kan minne litt om kjeks. Blir det feil og misunnelse i forhold til de andre barna? Svar mottas med takk.

lørdag 8. januar 2011

Hæ?

Artikkel om pungrotta

En pungrotte på slanker'n? Virkelig? Jeg er kanskje ikke alltid hyggelig og flott, men pungrotte?

(Jeg skal slutte å lese VG. For mye dumt.)

fredag 7. januar 2011

Endelig fredag!

Nå sitter jeg og ser inn i et ganske stort hull i veggen. I stueveggen min. Og det er frivillig at hullet er der. Akkurat nå kjennes det litt merkelig. Men tanken er altså god og det er oppussing på gang. Hullet som nå er mellom stua og spisestua skal nemlig bli en svær åpning med en foldedør. Døra er over 2 meter høy og nesten 3 meter bred. Snekkeren som var her i dag måtte altså lage et lite hull for å finne ut hva som var inne i veggen, for å beregne arbeidstid og mengde. For å hindre for mye støv, så er stua delt av plast fra taket og ned borte ved selve veggen. Plasten var kjempegøy, syns Mia.

Vi går altså hardt ut i 2011, med oppussingsstart allerede første uka. Arbeidsuka har vært grei, barnehagestarten har vært fin også. I morgen ryker julepynten, for jeg er ferdig med jula. Den ligger bak meg som et slags fråtsende og stillesittende (men veldig hyggelig!) udyr, og badevekta mi har blitt mye gladere denne uka, som jeg herved har døpt "helvetesuka". For det har vært utrolig vanskelig å holde seg på den smale sti og 1500 kalorier om dagen etter å ha spist så mye søtt flere uker. Det å veie maten er meget interessant, og selv om jeg har gjort dette en runde tidligere, så har det gått opp nye lys denne gangen. Og jeg har måttet gått ned mye på selve matmengden, så jeg har vært sulten endel. Spesielt et par ganger denne uka når jeg har gått fra jobb, gått i 20 min i snø for å rekke barnehagen, så har jeg merket det godt. Det siste strekket opp til leiligheten er slak oppoverbakke og ganske langt. Det er tungt og jeg blir småsvimmel siden magen kunne tenkt seg litt mer drivstoff å kjøre med. I tillegg er det da videre slak oppoverbakke mot barnehagen, og jeg henter med akebrett siden det funker bedre (og er mer gøy!) enn vogna. Så når jeg tar de siste meterne opp til barnehagelokalet med tomt akebrett på slep, så er jeg helt utafor dessverre. Rar følelse. Men det går heldigvis fort over når jeg får super-Mia i fanget! I tillegg har jeg vært så lur at jeg tenkte å surfe på at det er nedoverbakke på vei hjem, så jeg småløper med akebrettet og 13 kg heiende kjøtt på toppen: "Løpe mere, mamma! Mere!"
Jeg vet at neste uke blir litt bedre, siden kroppen har en flott evne til å tilpasse seg. I mellomtiden gjelder det å ikke falle helt sammen nå i helgen, for da har jeg lidd forgjeves. Men litt sjokolade ligger nå foran meg. For det er lov på fredager. Bare det ikke blir ALTFOR mye.

Her kommer noen bilder fra den siste tiden:


Mia fikk plastilina som forsinket julegave og det er såååå stas! Hun lager riktignok bare slanger (eller; det er vel egentlig mamma og pappa som skal lage slanger mens hun ser på). Og så serveres de som is av vertinnen i rødt.


Vi har vært på flere aketurer, siden vi har flotte akemuligheter rett i nærheten og det er morsomt for både store og små. Jeg får litt blåmerker, men det er bare dekorativt på allerede deformerte fotballegger.


Det nye lekekjøkkenet er noe av det vi liker aller best av julegavene. Det kokkeleres og serveres mye fra Mias kjøkken. Her om dagen ble jeg hentet ut av dusjen på morgenen med beskjed om at "maten er FERDIG!" Da hadde Mia laget kjøttkaker og saus, og det går det ikke an å gå glipp av når klokka er 07.10!

mandag 3. januar 2011

Da er det på'an igjen


I morgen begynner barnehagen for vesle snupp. Vi snakket om det isted, og det virker som hun gleder seg til å treffe alle barna og de voksne. Det begynner vel å bli nok tid med de gamle hjemme nå, nye samtalepartnere blir nok kjærkomment. Så får vi se hvor lenge det varer. Etter et par dager, så er vi nok tilbake på at "barnehagen DUM!" Vi er nemlig på det stadiet nå, at alt og alle som går Mia litt imot er "dum". Streng frøken altså.

En annen ting som er påbegynt, er prosjekt "bli mindre" (Se bildet) Nå er det ingen bønn her, mat skal nå veies og alt som skal inn i munnen vurderes grundig. Søtsuget etter julekakene (som det ble altfor mange av) er pr dags dato ganske stort og jeg lider her jeg sitter i sofaen uten noe å knaske på. Jeg vet at det blir lettere etterhvert og at suget avtar. Og jeg vet at det er verdt det. Men det er nå jeg får bruk for staheten jeg (og min datter!) har så mye av. Vær sterk, Hege. Vær sterk.