tirsdag 28. juni 2011

Har en stor klump i halsen...

 .... og vondt i magen. Vi har nå kun få dager igjen i familiebarnehagen som Mia har gått i gjennom snart 2 år. Og det kjennes veldig rart. Jeg syns hvertfall det.

Vi har fortalt Mia at hun skal bytte barnehage etter sommeren, og hun virker veldig klar på det selv. Vi var på besøk i den nye barnehagen og hun elsket den. Men barnehagetrivsel handler ikke så mye om lokaler og hvilke leker som er der (for de var stas!) Det handler mest om hvem man er sammen med. Og på akkurat det punktet, så har Mia vært veldig heldig. Hun har hatt glimrende ansatte i barnehagen vi nå forlater. Hun har hatt andre barn som hun har matchet veldig bra med. Og vi vet jo hva vi har, men ikke hva vi får.

I dag sluttet Mias beste venninne i barnehagen, familien hennes kjørte siste flyttelass til nordvestlandet. Dette er den jenta Mia har gått lengst sammen med og som hun har vært erteris med. Og det var ikke med et smil Mia fortalte meg istad at denne jenta nå "hadde sluttet og begynt i ny barnehage". Mia er tydeligvis stor nok til å skjønne LITT av hva det innebærer, siden hun var så trist. I tillegg har Mias favoritt blandt de ansatte tatt en tidlig sommerferie, slik at Mias karriere i denne barnehagen avsluttes uten de største favorittene av både ansatte og barn.

Det er så mange mennesker som krysser ens vei gjennom livet. Personer som har hatt påvirkning og som man aldri skal se igjen. Endel av disse menneskene, ansatte i denne barnehagen og barna selv, har sett mer til Mia enn jeg har gjort selv det siste året. På mange måter kjenner de henne bedre enn jeg gjør, og hun kjenner de. Dette er folk som er viktige for henne akkurat nå, men som om få dager bare står igjen som noen hun kjente en gang. Og det skal komme mange av de i årene som kommer.

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett