tirsdag 14. juni 2011

Den som ikke trykker play

Ofte ligger jeg våken om natta og nærmest klandrer meg selv for ting jeg burde gjort for å forme mitt eget liv, men som jeg støtt og stadig skyver under en stol fordi det er ubehagelig. Mailer som skulle vært sendt, mailer som skulle vært åpnet, telefoner som skulle vært tatt, gamle venninner som burde blitt kontaktet for lenge siden (og nå er det for flaut), ting jeg burde spurt om på jobben - og alt det der.
Å stadig skyve ting under en stol får det til å kjennes ut som om livet er satt på pause. Det er ikke uåpnede regninger eller en oppvaskmaskin jeg ikke har orket å tømme - det er større ting. Redd for å få et nei, redd for hva som skjer hvis jeg får et ja - herregud, så dårlig jeg er til å få ting til å skje!
Så nå har jeg laget 2 regler:
1. Den som ikke spør, får heller ikke


2. Den som ikke trykker på play må regne med å stå på pause
Veldig behagelig å våkne opp til, egentlig. Mål for dagen, mål for uken, mål for måneden, mål for året. Få ting til å skje, forme framtiden. Ikke bare gå rundt i min egen boble og tenke at jeg ikke skal gjøre noe ut av meg, eller ikke ta plass. Ikke engang å ta den plassen jeg fortjener!
Jeg tror veldig mange går glipp av veldig mye fordi de ikke tar den plassen de fortjener. Det er nok av spisse albuer her i verden, og man kan fort føle seg liten og uviktig. Jeg er av typen som ikke rakk opp hånda i timen fordi jeg var redd for å drite meg ut og plage andre med mine manglende kunnskaper - og som sjelden sier ifra til sjefen hvis jeg syns noe er urettferdig. Og hva får jeg ut av det? En dårlig mattekarakter og en jobb hvor jeg til tider stresser meg ihjel? Akkurat.
Det er lett å være etterpåklok, men jeg tenkte jeg skulle prøve å være det nå, og ikke når jeg fyller 50. Grip dagen, en sinnsyk klisjè, men likevel ganske nødvendig.

(Takk til Ida Wulff sin blogg for sterk inspirasjon til dette innlegget. Hun og jeg er tydeligvis tvillingsjeler akkurat på dette.) 

1 kommentar:

  1. Stå på, men ikke slutt å svar på mine spørsmål værsåsnill :-)

    SvarSlett