søndag 28. november 2010

Dåp


Her er et bilde fra hver av de to dåpene vi har vært i denne helgen. Det har vært superkoselig og bunaden til Mia har virkelig fått vist seg.

fredag 26. november 2010

2010- babyåret

Det har kommet utrolig mange nye babyer inn i livet mitt i løpet av 2010. Jeg har blitt tante til 2 nye gutter, 3 av mine beste venninner har fått sine førstefødte, 2 av mine favorittkolleger har fått babytilskudd, og fetteren min har fått et nytt familiemedlem. Det er litt av en haug!

Det er gøy med babyer, og ekstra gøy når man bare kan låne de og så gi de tilbake til foreldrene når det kommer til nattevåk, gulping og annen gråt som ikke har kjente årsaker. Før jeg fikk Mia, så var jeg ganske ukjent med håndtering av babyer. Etter Mia, så har jeg blitt en racer på det å roe. Jeg var ikke spesielt flink med egen baby kanskje, men andres babyer er veldig glade i meg. Derfor havner ofte babyene i mine hender i sosiale lag. Og nå er Mia i følge eget utsagn "stor jente", så det er helt greit at jeg holder babyene uten at hun blir sjalu.

I morgen er det barnedåp for lille Eivind. Jeg har laget kort, som er en eksplosjonsboks:Tanken bak kortet er altså at når man fjerner lokket, så popper sidene ut som i en eksplosjon, derav navnet. Sidene er dekorert med bilder, noen av Eivind selv, og diverse annen pynt og stæsj. I tillegg er det noen facts om navnet Eivind.

Det blir sikkert en hyggelig dag, Mia gleder seg allerede (mest til kattepusen som bor hjemme hos babyen. Men den katta skal holde seg laangt unna meg, for jeg slet med allergi i flere dager etter forrige besøk). Men de kan gjerne fly etter katta, så kan jeg passe Eivind så lenge. Hvertfall frem til han begynner å hyle helt umotivert. For da er det greit å bare ha en 2,5 åring som faktisk sier hva hun vil og mener!

onsdag 24. november 2010

Pass deg for skogen

"Må ikke gå alene i skogen. Ikke lov."

Det er så herlig å være mamma til en 2,5 åring! Det kommer nye gullkorn hele tiden, og jeg tar meg selv i å le høyt ganske ofte. I dag under middag, så pratet sambo og jeg om noe så intetsigende som jobbmotivasjon mens vi spiste pasta. Mia bestemte seg for å delta i samtalen, for temaet fenget tydeligvis. Og da hun åpnet munnen, så kom altså følgende: "Må ikke gå alene i skogen. Ikke lov!" med intense øyne og hoderisting.
Man må jo bare smile av strenge frøkna!

mandag 22. november 2010

Syyyyyk

Det eneste som er kjedeligere enn å være hjemme med sykt barn, det er å være hjemme med syk seg selv. Derfor:

Lær deg å smile,
øv deg på det.
For kunsten å leve
er kunsten å le.

søndag 21. november 2010

God kveld

Opp som en løve....

....og ned som en skinnfell?

I dag har vi ikke vært utenfor døren. Eller, det vil si, jeg måtte løpe en tur ut i bakgården da vi av-iset fryseren og posen med mat vi hang på verandadøra datt ned. Men vi har vært inne ellers.
Nå er det jeg som er i dårligst form og jeg har brukt dagen på å ligge rolig og lese ut boka mi. Og så bakte vi scones til lunsj og Mia og jeg lekte litt med biler. Det var vel egentlig mitt bidrag i dag. Mia har sett et par timer med Peppa gris, tegnet, lekt med koppestell, bygd legohus osv. Ja, også har vi flyttet godteskapet, etter at Mia viste oss hvor hun kunne finne godterier. Lite taktisk gjort, jenta mi :)
Jeg velger å se det slik at vi samlet krefter til kommende uker, for nå skal vi virkelig få testet logistikken og energien. Jeg reiser for eksempel til London på konferanse om en uke, vi skal i 2 barnedåper og jeg har gjort noe som jeg ikke trodde jeg skulle komme til å gjøre. Så her blir det bare å følge med, for dette blir spennende!

lørdag 20. november 2010

Sykehjem bedriver juleforberedelser

Her hjemme går det i penicilin. Den er oransje og smaker grapefrukt. Og for ordens skyld; det er Mia som er pasienten. Da jeg hentet henne i barnehagen på torsdag, så var det ene øret rennende og fullt av puss, og jeg slo alarm. Hun hadde vært litt lei seg i barnehagen, men de hadde likevel ikke mistenkt at noe var så inmari galt. Så jeg ble litt overrasket over jentas tapperhet da vi tok en tur til vår huslege (=Mias tante som er barnelege) og fikk konstatert sprukken trommehinne på det ene øret og snart det samme på andre. For hun har virkelig ikke sutret mye over noe som må ha vært veldig vondt! Smerteterskelen må være skyhøy, noe som ikke er arvet av meg eller hennes far.
Og huslegen hadde litt penicilin liggende som vi fikk med oss, med en sprøyte og beskjed om at "alt dette må ned, om dere så må i krigen og slåss med jenta!"
Mia ble hjemme på fredagen grunnet dårlig nattesøvn og matlyst, selv om hun egentlig hadde grei form. Men det ble tidlig helg, og hun spiser fortsatt ikke noe særlig. Men den annonserte krigen for å få ned medisinen, den har vi ikke sett noe til! Jenta gaper med største selvfølgelighet! I starten bestakk vi henne med is og rosiner, før vi skjønte at det ikke var nødvendig. Men nå har jo Mia luktet lunta, og kommer med sitt mest sjarmerende smil etter endt inntak: "is??". Luringen!

Grunnet lite mat, så orker hun jo ikke all verden. Men vi våget oss ut på litt juleforberedelser i dag likevel. Det er så godt å være i gang!
Oppgaven med julegaver er jo vel så mye forberedelser som selve innkjøpet. Det er slitsomt å gå ut for å kjøpe gaver hvis man ikke vet hva man skal kjøpe! Men i dag hadde vi en liste som ble fulgt til punkt og prikke.
Vi var også på Panduro og kjøpte juleverksted-sett. Her er snuppa i gang med å male et pyntehjerte i tre:

Konsentrasjon på topp! Mia elsker å male!

Resultatet. Mia har altså hjulpet med å male, klistre og lime.

Det er stas å kunne ta henne med på slike aktiviteter. Mia fant dessverre noe godteri som ble inntatt i høyt tempo istedefor middag, og vi valgte å la det passere siden det er lørdag og sykeleie. Men da var mat uaktuelt, og kvelden ble avsluttet rolig med TV-titting på fanget mitt. Det er fortsatt ikke gøy å legge seg, men når vi til slutt tvinger hodet på puta, så sovner hun fort.
Kvelden har blitt brukt på en bedre voksenmiddag, valg av årets julekortbilde og enda mer julegaveforberedelser. Vi ligger veldig godt an i år.

tirsdag 16. november 2010

Syk

Mia har vært småskrall i lengre tid nå, og vi har talt på de berømte knappene om vi skal holde henne hjemme. Når er hun for syk for barnehagen? Feber har ikke denne jenta virker det som, vi har hvertfall nesten aldri opplevd det. Og når er hun morgengretten med liten lyst på barnehagen, og når er hun faktisk i dårlig form? Dette er spørsmål vi hanskes med hver dag (og vi er nok ikke de eneste!).
Men etter en særdeles dårlig natt hvor Mia klaget over "au-au" som hun ikke kunne plassere og hele natten tilbrakt i vår seng, så var hun helt gåen på morgenen. Så vi lot henne sove ut, med en tanke om at hun skulle i barnehagen etter en rolig og sen morgen. Men så ble morgenen veeeldig lang, og Mia ble hjemme hele dagen istedet, halve dagen med mamma og halve med pappa. En super avtale når vi kan dele på slike sykedager! Da får vi litt jobb og litt hjemmetid begge to- og det liker vi!

Mia og jeg hadde juleverksted, og lagde julekort. Det var mest gøy å bare sette seg midt i verkstedet, for så å prøve å ta mammas oppmerksomhet. Og å sette på klistremerker selvsagt.

Veldig gøy å bruke mammas tøfler!
Nå har vi måttet kjempe jenta i seng- for man skal jo hvertfall ikke legge seg! Trøtt som en strømpe, så gikk det til slutt. Så nå venter jeg bare på neste runde i ringen- selv om jeg har mest lyst til å kaste inn håndkleet. Rocky Balboa- you've got nothing on me!


søndag 14. november 2010

Cupfinalen

Dette er et bilde tatt live fra cupfinalen 2010

Jeg skulle ønske Follo spilte litt bedre når de hadde sjansen i cupfinalen. Jeg skulle ønske at Strømsgodset ikke var så effektive i første omgang. Jeg skulle ønske at Follo traff litt bedre på andrekontakten i duellspillet, slik at mer hadde gått vår vei. Jeg skulle ønske at kampen på tribunen hadde blitt jevnere (men Godset var nok dobbelt så mange). Jeg skulle ønske at jeg ikke så Folloskjerfene med skrivefeil (hvor kom de fra?)
Og jeg skulle ønske at jeg var lei meg fordi vi tapte.
Men jeg er ikke lei meg. Ikke i det hele tatt. Kampen var jevn, selv om jeg hele tiden følte at Godset hadde kontroll. Det beste laget vant denne finalen. Og det er helt greit. Men hvilken opplevelse! Askeladden kan ikke vinne hver gang, men jeg føler at jeg vant likevel. Cup er cup. Og cup er gøy. Sinnsykt gøy.

tirsdag 9. november 2010

0,86 m over havet

Dette er beviset på at verdens høyeste snupp bor hjemme hos oss. Vi tømte de 5 nederste hyllene i CD-stativet en gang da Mia var baby, med apetitt for å ta ut ting av hyller. Den 6. hylla var hun himmelhøyt (eller lavt...) unna å rekke, så vi mente at jobben var godt gjort. Og se her! Jenta har virkelig strukket seg, og spesielt den siste tida. Masse klær har plutselig blitt for smått, men det er ingen fare. Det er mye igjen å arve!
De største barna har målt seg oppetter veggen med blyantstrek i barnehagen, og der ble beviset mitt knust ganske kraftig. For Mia er faktisk nest-lavest blandt den eldre troll-garde, selv om hun er nesten eldst...
Jaja, noe fyrtårn var vel ikke akkurat å forvente!

søndag 7. november 2010

Teater

Mia var på teater i går. Hun så Reisen til julestjernen sammen med litt besteforeldre, en kusine, to tremenninger og grandtante og -onkel. Og det var en pangsuksess! Vi vet jo selvsagt ikke helt hvor mye hun fikk med seg av selve stykket, men hadde sittet helt i ro med store øyne hele tiden. Og hun hadde masse å fortelle da vi hentet henne i dag. Det var greven, vinden som blåste og julenissen. Så nå gleder vi oss til jul :) Senere denne måneden, så skal hun se Snekker Andersen sammen med de største barna i barnehagen, så hun begynner å bli stor!
Selv benyttet hennes foreldre sjansen til å se filmen Nokas (anbefales!) og gå på gresk restaurant. De flikket på leiligheten i form av litt maling, festing av ledninger og vasking, og ordnet med prosjekter på hobbykontoret. Og de sov lenge, noe som var ettertraktet spesielt hos meg som har vært på jobbseminar på slutten av uka. Dere vet; sittesår i rompa etter mye lytting og rødvinstenner. Sånn som slike seminarer pleier å inneholde.