søndag 31. oktober 2010

Familiesøndag

Til tross for en litt tøff morgen, så ble dagen riktig så bra. Etter mer soving på meg, så dro vi til Kampen økologiske barnebondegård- et mekka midt i Oslo. Dyr er veldig gøy og Mia hoppet rundt i gledesrus da jeg fortalte at vi skulle hilse på noen dyr.
Da vi gikk ut av bilen, så spurte jeg Mia hva slags dyr hun trodde vi skulle se. Hun tenkte seg litt om og svarte: "Elg". Det er nok svært få på Kampen som har elg i nabolaget, men vi hilste på hest, esel (hest med Downs som sambo kaller det), geiter, sauer, haner, kaniner, griser og katter. Vi spiste de gode vaflene, som den store grisen også ville smake på og gjorde Mia dritredd. Vi lekte også litt i barnehagene i nabolaget før vi dro hjem. Da vi kom hjem, så rakte vi løv i hagen, deretter lagde vi pizza. Vi spiste dessert, badet, fikk Halloweenunger på døra og fikk dermed ryddet opp i godteskapet, og Mia sovnet før jeg hadde sunget ferdig sangene. Flotte familiesøndagen :) Her er bilder:

"Huske! Weeeee!"

Den store grisen. Veldig fin på avstand, men kjempeskummel når han kommer nærmere for å få vaffel.

Raker løv i hagen
Lille pizzabaker

Mens deigen hever, så vasker vi litt på kjøkkenet og skifter på senger. Mia er en racer på vasking!

Pizzaen smakte godt også! Og Mia spiser nå slik som de voksne, istedefor å plukke av alt fyllet slik hun har gjort tidligere, og spise en og en ting.

Vaniljeis med selvplukket bjørnebær til dessert. Bærene var, i følge Mia, "sure", så hun kunne bare spise isen stakkar.

Morgenufrisk

Et cupfinaleskjerf uten skrivefeil pryder nå skjerfkurven til a mor. Skjerfet + cupfinalebilletter var noe av det som ble med oss hjem fra senteret på hjemstedet mitt i går. I tillegg ble det 4 bursdagsgaver, jeg ble noen klær fattigere (og dermed noen kroner rikere) og jeg traff gode venner. Mia fikk dessuten kjøre Kiddiecar igjen, hun fikk Solrik å drikke og hilse på en baby. Og vi spiste risengrynsgrøt da vi kom hjem, så da var vel de fleste fornøyde med dagen!

Frokost før klokka er 6.. Veldig fornøyd, mens mamma er trøtt....

I dag er det litt blåmandag.. Vi har jo skrudd klokka, og Mia våknet dessuten ekstra tidlig. Hun ville nemlig ha mye ut av dagen, og det hender egentlig ikke så ofte lenger. Men i dag, da vi i tillegg hadde skrudd klokka en time tilbake, så skulle hun selvsagt opp tidlig. Så hun begynte å mase om mat ca halv seks, etter å ha underholdt oss med sang og spark i en halvtime allerede. I dag blir det altså skummelt å kjøre bil, for Mia kommer til å sovne.

Vi prøvde oss litt uten bleie i går. Mia fikk på truse og var helt enig i at hun skulle si ifra dersom hun måtte på do (hun gikk nok med på det fordi trusa hadde veldig fine sommerfugler!) Hun er ganske bevisst på når det har skjedd noe i bleia, men er ikke flink til å si ifra FØR det skjer. Og før eller siden, så må vi bare prøve, hun kan jo ikke gå med bleie alltid. Så det var stas en stund, helt til hun begynte å bevege seg veldig hjulbeint, sa: "ææææ" og så veldig lei seg ut. Så da måtte vi skifte, og nok en gang vise at potta sto i stua slik at hun bare skulle si ifra eller sette seg ned. Men det gikk galt 2 ganger til før vi ga opp, gikk i badekaret og tok på nattbleie. Og hun gikk totalt 1 time bleieløs. Jeg har jo trodd at hun har gjort som voksne nå, men det viser seg altså at det er mange små tisseomganger enda, istedefor en større. Det er nok sånn det er å bruke bleie.

Nå skal jeg vekke avløseren og gå og legge meg igjen, før Mia trenger annen stimuli enn TV. Jaggu godt vi er to voksne, slik at vi fortsatt kan sove på omgang. Kanskje har det blitt bedre vær når jeg står opp igjen?

fredag 29. oktober 2010

Taco

Det var bare et spørsmål om tid før Mia ville spise taco på samme måte som mamma og pappa gjør... Og det gikk kjempefint! Hun fylte skjellet sitt med det hun ville ha og sølte mindre enn forventet.
I dag hadde de avslutning i barnehagen, siden det er en som skal slutte. Og da hadde Mia satt til livs hele 4 vafler. Ikke dårlig start på helgen det. Og når vi da i tillegg spiste taco til Peppa Gris på barneTV, så blir ikke verden bedre!
I morgen: henting av noen billetter, innkjøp av bursdagsgaver og bytting av noe feilkjøp. Nå: gjøre ferdig dåpskort. Livet er ikke noe hvilehjem!

torsdag 28. oktober 2010

Deilig fridag!

I dag tok jeg fri hele dagen fra jobb, siden det var personalmøte i barnehagen fra 8-10. Det medfører at barna ikke kan leveres før 10, og dermed er endel av arbeidsdagen allerede ødelagt når jeg ikke kommer meg på jobb før 10.30. Så da tok jeg fri hele dagen like så godt. Det er aldri feil med lang morgen med "jeg er blid og fornøyd i dag"-Mia og resten av dagen til Hege-tid.

Og Mia og jeg hadde en flott og rolig morgen før vi satte kursen mot barnehagen, som er det beste stedet som finnes om dagen. Mia er blitt så stor at hun deltar på masse aktiviteter, "store-trollene" gjør nemlig masse gøy. I går laget de håndavtrykk i fargelagt leire, og Mia fortalte ivrig at hun fikk grønn, Per fikk rød og Clara gul. Tidligere har de laget trolldeigfigurer, og de har laget kunstverk på veggen da de hadde temaet om skogsdyr. Polarreven ble dekket med bomullsvatt, ekornet har fått limt på brune tøylapper og bjørnen har de fargelagt med svamp. Kjempefint! Det skal legges til at det siste dyret på veggen, elgen, har "småtrollene" (=de minste barna) fargelagt med rødfarge. På den måten ser elgen trafikkskadet ut, en skikkelig road-kill:)

Mia valgte å spise kiwi til frokost i dag, mens hun så på TV:
Ingenting er som å fortsatt gå i pysjen halv ni på en torsdag!

Mens Mia koste seg med TV og kiwi, så lagde jeg matpakka hennes:

De av dere som lurer på hvordan prosjektet "Lage spennende matpakker" går, så ser dere det her. Dette er en veldig god matpakke, og den er nok ikke like bra hver dag. Men den inneholder alltid to matbokser med 2 brødskiver i hver, og litt frukt/grønt/bær/annet ekstra i begge boksene. I tillegg får hun mer frukt i barnehagen, og de lager varm mat et par ganger i uka. I dag hadde de for eksempel laks med poteter, grønnsaker og creme fraiche. Som Mia var den eneste av "store-troll" som spiste. Hun fikk derfor kjempeskryt, både under måltidet og ved henting. Hun er lett å smigre og blir stolt som en hane!

Samtidig som jeg smurte matpakka, så nøt jeg synet av min nye verandadør på kjøkkenet. Den har endelig kommet og vi er veldig fornøyde!


Døra går altså ut mot bakgården, og vi skal lage en trapp som går ned til bakken utenfor. Vi gleder oss til å ta bakgården mer i bruk til sommeren! I tillegg ble det mer lys, ettersom døra erstattet et vindu. Og så ble kjøkkenet større, siden vi plutselig (og uventet!) fikk et trinn utover. Tidligere ble jo denne bredden i rommet brukt til vinduskarm.

Hege-tid betyr kortlaging akkurat nå. Jeg blir på ingen måte arbeidsledig fremover. Vi må ha burdagsgaver (og tilhørende kort) til 2 barn som fyller 3 år og 2 barn som fyller 4 år. Vi skal i 2 dåper om ikke så lenge, og så er det julekort. I dag holdt jeg på med prosjekt dåpskort. Det er veldig gøy, for jeg lager kortene litt mer avansert enn de vanlige, enkle kortene.

Hege-tid innebærer også tur på cafè. Det er noe jeg virkelig savner fra studietiden, og det å ha mer frie tøyler på dagtid. Jeg håpet jo at jeg skulle ta opp igjen denne aktiviteten da jeg var "mammaledig", men Mia ville det noe annerledes.

Nei, jeg skulle hatt fri fra jobb oftere, for det er så deilig!

Dagens Mia:

Jeg: "Skal du ha melk, Mia?"
Mia: "Jepp!" (sagt på en kjekk måte, akkurat som om hun jevnlig bruker dette uttrykket. Og jeg har aldri hørt det før fra hennes munn..)

Jeg: "Hva smakte ripsen da, Mia?"
Mia: "Surt!" (Rett på sak der ja...)

Etter bading, så fristet jeg henne opp med en rosa yoghurt, som jeg vet hun elsker. Den finnes ikke i så mange butikker, men som den supermammaen jeg er, så brukte jeg litt av dagen i dag på å oppdrive den. Kan jo ikke bare tenke på meg selv heller... Så vi snakket om rosa mens vi tørket oss og tok på pysj. Og dette snakket om rosa brakte meg over på sangen "Rosa helikopter" som var hipp og kul for nesten 10 år siden. Jeg begynte å synge, og etter noen linjer så fikk jeg et sinna blikk fra Mia, før hun sa: "NÆÆÆÆÆI. Ikke kopter!!!" Og sambo var vel egentlig helt enig, så den sangen er herved forbudt i heimen!

tirsdag 26. oktober 2010

Ironisk nok

Jeg bruker mye ironi i språket mitt, og derfor ønsker jeg å komme med en anbefaling i dag: Bloggen Hunting high & love

Bloggeren er en bekjent fra mitt hjemsted, og hun skriver veldig godt. I dag har hun kommet med et av sine mange gode innlegg, og det omhandler ironi. Ta en kikk. Jeg liker det hvertfall godt.

mandag 25. oktober 2010

Sekkebærer


Verdens største barnehagejente. Tar sin egen sekk på ryggen, og er ordentlig refleksbevisst!

søndag 24. oktober 2010

Barnedåp

Dåpsklar på morgenkvisten

Nå er vi slitne. Det er veldig mye unger i en barnedåp når man inviterer mange familier. Og mye unger gir mye lyd. Og mye bevegelse og oppfølging.

Jeg er ikke så veldig glad i prester som skal være kule. Jeg er på ingen måte noen fast kirkegjenger, så de få gangene jeg faktisk går inn den vide døren, så liker jeg at det er litt høytidelig. Ikke inmari høytidelig, men litt. Og da liker jeg ikke så godt at presten snakker om "one-man's show" og at det er veldig mye sangleker, hvor man skal være med å lage "fugler" osv med armene og peker opp i himmelen (hvordan vet vi at han er oppe? Har noen faktisk sett det?). Men alle de 10 dåpsbarna klarte seg ganske bra til at de var så mange.

Uansett; Mia syns gudstjenesten var dritkjedelig. Mildt sagt. I tillegg ville hun ikke ta av jakke og lue, så da ble det varmt. Det hjalp litt da hun fant et bord med ark og fargestifter, og det var en høydare under kollekten, for da kunne vi gå rundt alteret.

Men festen var fin. Mye god mat og drikke. Uformelt og barnevennlig.

Bunadskusiner på fest

Dagens minus: Steinsprut på ruta på vei oppover, som stadig eskalerer. Vi må nå bytte frontrute, sprekken er for stor og voksende.

Dagens pluss: Vi fikk bidratt til TV-aksjonen gjennom kollekten. Vi var jo ikke hjemme da de kom på døra (som vanlig. Av en eller annen grunn så er vi aldri hjemme når de kommer). Fikk også pluss på mammapoeng, siden jeg forutså at vi kom til å være sultne da vi kom ut av kirken. Så medbrakte rundstykker slo an, både hos store og små.

lørdag 23. oktober 2010

På en lørdag

Mia ser på mesterligahåndball. Det er jenta si det!

Nå burde jeg hevet meg rundt for å finne ut hva jeg skal ha på meg i morgendagens dåp, men det gidder jeg visst ikke. Jeg lar skjebnen bestemme i morgen.
Og skjønner dere potetgull med paprika? Ikke jeg heller.

søndag 17. oktober 2010

Neste ambisjon: Ikke ha så mye ambisjoner

Jeg går i samme fella hver gang jeg har barnefri: Ambisjonsnivået blir skyhøyt fordi jeg har så mye som skulle vært gjort. Og jeg rekker knapt en brøkdel av alt jeg har tenkt HVER GANG. Så da må jeg velge. Skal jeg komme meg ut i finværet? Gå på kino? Være sosial? Vaske leiligheten? Shoppe? Lage kort? Mulighetene er mange, og alt er ikke like fristende. Så det har ofte blitt sånn at jeg enten er fornuftig og flink, eller egoistisk og lat. Denne gangen vant sistnevnte.

Jeg kom hjem etter å ha levert Mia hos mamma og pappa. Dagen hadde egentlig vært lang nok allerede, siden sambo tok flytoget rundt 7 og Mia og jeg rekker jo endel frem til klokka 14 :) Vi hadde vært på butikken og handlet, og vært på Litteraturhuset og blitt kastet rundt og løyet for, så det var greit å komme til mamma og pappa da. Vi ble møtt i døra av Mias kusine på nesten 4, og Mia strålte som en sol. Jeg fikk beskjed av kusinen om at de skulle danse fint nå, for de skulle ha jentekveld og da måtte jeg gå. Mia enset ikke meg i det hele tatt lenger, og jeg ble avspist med en "hadet" idet hun løp rundt.


Vel hjemme, så buret jeg meg inne i min egen verden av kartong, mønsterpapir, pynt og alt som hører hjemme i kortverdenen, mens jeg satte på jentefilmer og spiste sjokolade til middagstider. Nydelig og en halv. Det ble Skal vi danse og noe mat etterhvert og ikke så sent før jeg la meg, utslitt selv om tempoet var rolig.


Jeg sov i 12 timer og fortsatte i samme spor, før jeg hentet sambo på Oslo S. Så hentet vi kruttønna, som hadde hatt en superkveld. Blitt helt overkjørt siden hun var yngst selvsagt og det hører med. Ikke har hun vondt av det heller, spør du meg.


Men nå sover berta, jeg sitter i et kaos av et uvasket hus og føler egentlig at jeg burde rukket myyye mer enn jeg rakk. Men du verden så deilig jeg har hatt det.


Her er ett av resultatene fra frihelgen. Dette kortet skal brukes til dåpen vi skal i neste helg.

fredag 15. oktober 2010

Hestepærer

Hmm... Utenfor hos Jens. Var den sveitsiske presidenten så misfornøyd med besøket sitt at hun valgte å legge igjen dette ved porten?

Lykke- det er å bli hentet av både mamma og pappa i barnehagen! Pappaen hennes var tidlig hjemme i dag, og da gikk vi og hentet begge to. Og aldri har jeg følt meg mer velkommen i denne verden. Mia er i en periode hvor hun er litt "ledsen" i barnehagen, så det ble en opptur i dag: den fine lilla kjolen, fredagskos, pølsebiter med i matpakka OG bli hentet av mamma og pappa. Tenk om verden var sånn HVER dag :)
Selv er jeg sliten. Hele tiden. Jeg skal bruke endel av helgen på å sove, kjenner jeg. Mia skal på jenteovernatting hos mormor sammen med kusina si, mens sambo skal på fest i Trondheim. Det blir altså Hege-show for alle penga, og jeg tenker å holde meg unna butikker (til en forandring når jeg har barnefri) og heller prøve å slanke garderoben. I dag hadde jeg nok en sånn "å- denne hadde jeg helt glemt at jeg hadde og jeg liker veldig godt å bruke den også"-opplevelse. Sånn sett passer det jo best å bure seg inne når man ikke er helt i form.

søndag 10. oktober 2010

Supersøndag

For en supersøndag!
Vi startet med en tur til et badeland, hvor badenymfa fikk utfolde seg ganske fritt helt til hun var utslitt. For på badelandet var det ulike basseng, med ulik varme, noen steder kunne man hoppe, andre steder kom det bølger, og enda et sted var det strøm i sirkel, sånn at man ble dratt rundt i runde. Alt var kjempegøy. Selvfølgelig.
Da vi kom hjem, så lagde vi vafler:

Smake??


Så var det rett avsted i bursdag til tante og farmor:

Der var det lam i ulike former, kake og i overkant mye krem, babyen Eivind og to eldre fettere. Hovedøyeblikket var da babyen Eivind sovnet i fanget til Mia. Sjelden har hun vært mere stolt. Ikke jeg heller, når jeg tenker meg om.
Nå er det skjønnhetssøvn for noen og rydding for andre. Og ny uke rett rundt hjørnet.

lørdag 9. oktober 2010

Om klær og sånn

I dag sto jeg og tittet inn i klesskapet mitt, og kom til en ganske uventet konklusjon: Jeg har faktisk for mye klær! Tilveksten i garderoben har vært ganske jevn de siste månedene, og i dag var altså ikke problemet at jeg ikke fant noe å ha på meg, men at det plutselig var mye jeg ville ha på. Uvant.
Mia hadde ikke det problemet. Hun fikk beskjed om å finne noe fint i skuffen sin og kom tuslende med den røde joggedressen...
Vi hadde litt vi skulle bytte av klær, og jeg liker ikke tanken om en familie med grilldresser (det er da tross alt lørdag!) så Mia fikk på seg kjole til slutt, mens jeg endte i bukse. Det er jo også litt festlig for de av dere som har kjent meg noen år, at jeg i dag til hverdags faktisk går like ofte med kjole/skjørt som med bukser. For noen år siden, så var det skjørt kun til NØD som penklær. Og kjoler var kun til galla og rød løper sånn ca. Jaggu har det skjedd noe med dama.

Det er superkult å råne rundt i Kiddie Cars som finnes på diverse kjøpesentere!
Nå er det finpuss på 2 bursdagskort som skal få eiere i morgen. Og så skal jeg kanskje allerede nå finne ut hva jeg skal ha på meg?

fredag 8. oktober 2010

Se min kjole!Mia stilte på fredagskos i barnehagen i dag i ny kjole med matchende strømper. Sikkert den kuleste jenta i gjengen i dag! Legg merke til hvordan hun viser at hun har oppdaget hva en lomme kan brukes til på det øverste bildet..

Vi hadde tacofest hjemme etterpå, til BarneTV. Som virkelig ruler gata for tiden. Det er ikke lenger bare Drømmehagen som fenger nemlig. Både Peppa Gris og Muldvarpen var storstas i dag.


Her er forresten et kort jeg lagde til den mest nyfødte babyen jeg kjenner akkurat nå. Greit å minne meg selv på at jeg skal igangsette julekortproduksjonen snart. Aner ikke hvordan jeg skal få tid til det.

Ellers kan jeg nevne status på andre prosjekter jeg tidligere har nevnt her på bloggen: Prosjekt Matpakke til Mia går veldig bra (Hun spiser masse når det er mye spennende i matboksen), prosjekt Spise mindre godteri går sånn passe og prosjekt Mia sovner alene og får klistremerke i premie går skikkelig i dass.

lørdag 2. oktober 2010

Og vi suser av gårde alle mann...

Ukene flyr så fort. Jeg ser av kalenderen min at jeg har noen huller enkelte helger i november, men ellers er det virkelig full rulle frem til jul. Og hverdagene går med til jobb, trening og noe sosialt liv, samt gressenketid. Sambo har jobbet myyye ekstra, og Mias mest brukte setning denne uka har dermed vært: "Pappa jobbe". På andre plass kommer "grrrrrrrrrrr" på slutten av sangen "Bjørnen sover".
Vi har dessuten prøvd bestikkelse under legging. Mia er i en periode hvor det er veldig skummelt å sovne alene, aller helst skal jeg sitte sammen med henne i mørket mens vi holder hender når hun sovner. Og det tar gjerne en halvtime som jeg ikke gidder å bruke. Dermed innførte vi klistremerke på morgenen når hun er flink til å sovne alene. Jeg vil jo ikke kalle det alene egentlig, siden Bamse, Ole Brumm og Elefanten også sover i senga, men det er merkelig hvor lite lysten hun er på klistremerket om kvelden i forhold til på morgenen. For da er det rett opp i sittende i senga med "klistremerke?" med verdens søteste tonefall.
Jeg våknet ikke med samme søte tonefall i dag, siden jeg tok en sen kveld på fest i går. Og merkelig nok, så var det ingen som tilbød meg klistremerke for gårsdagens innsats.

Nød lærer fyllesyk mamma å ta med datteren sin på McDonalds. Det er pommes frites med eplejuice som er godt.


Mens sambo kjøpte sko, så testet Mia rytteregenskapene sine på en stor Skofus. Og det gjorde hun såpass godt at hun fikk en liten Skofus av butikkdama!

Det ble shoppa litt til hele familien under rimelig sømmelige forhold og masse skal returneres på åpent kjøp- kvoten. Den er veldig fin for oss som ikke orker å bruke prøverommene så altfor mye.

Og i år har jeg bestemt meg for å gå i gang enda tidligere med julegaver og kalendere, sånn at det spres utover flere lønninger. Er luta lei av tom konto i november hvert år.