søndag 26. september 2010

Gjett hvor jeg har vært?

Joda, ganske riktig. Jeg har vært i Fredrikstad og på Hvaler på jentetur. Dette er med to venninner jeg setter skikkelig pris på, så turen og tiden gikk selvfølgelig altfor fort.
Vi har bare kosa oss, spist masse mat, vært på kino og skravla. Hun ene er gravid og hun andre ny-singel, så det var nok å skravle om :)


"Ja takk, jeg tar gjerne en rabatt!"

Det var selvsagt hyggelig å komme hjem til supersnupp igjen. De hadde kosa seg de og!

fredag 24. september 2010

Og forresten...


Dere som ikke har små barn som må passes: kom dere ut og nyt Oslo Kulturnatt NÅ! Det hadde jeg gjort hvis jeg ikke hadde vært alene med Mia. Det er masse bra arrangementer i år, så slutt å sitte inne for å lese denne bloggen NÅ! Bloggen er der i morgen også!

Høst

Jeg elsker høsten! Dette fruktfatet er en veldig god grunn til hvorfor høsten er så fin. Jeg stapper matpakka full av frukt og bær hver eneste dag og det gir masse energi og god samvittighet. Ikke får jeg superlyst på godteri heller, så nå er vi oftere hos bestemor og hamstrer fra hagen hennes.
Visste dere forresten at samene har 8 årstider? Den vi har nå heter Høstsommer og det er den beste tiden av alle. Det går nemlig over i høst når de første frostnettene har meldt sin ankomst, og det har de jo heldigvis ikke gjort enda. Jeg liker godt at det er lov å kle på seg litt mer, og jeg liker godt den tradisjonelle høstmoten med mørke klær, strikkajakker og ikke minst: støvletter. Jeg har allerede flyttet inn i støvlettene mine og jeg flytter ikke ut igjen før uti mai.
Jeg liker følelsen av å begynne på nytt. Nytt barnehageår, nye utfordringer på jobb og skole.
Jeg liker marka best om høsten. Den skarpe lufta av marka om høsten er noe jeg ikke visste eksisterte før jeg ble voksen.
Og nå har jeg fått enda en flott ting å glede meg over denne høsten: CUPFINALEN! Endelig og mot alle odds har mitt hjemstedslag kommet til finalen og jeg har kjent på lokalpatriotismen som vokser for hvert skritt de har nærmet seg. Og nå er de endelig der. Jeg håper på å skaffe meg billett for å være en del av det sirkuset jeg hvert år prøver å unngå.
Og regnet om kvelden. Jeg er ikke den som jubler høyest når det regner på vei til jobb siden jeg går til fots, men jeg liker veldig godt at det regner på kvelden når jeg er inne. Så nå har jeg fyrt opp både peis og telys mens jeg irriterer meg over Ivar Dyrhaug i Beat for beat. Tror jeg heller skal løfte rompa og begynne på diverse plikter før jeg blir altfor rastløs (eller irritert). Jeg har litt å gjøre siden jeg drar på jentetur i morgen, mens Stein og Mia skal kose seg her hjemme. Vi får se hvem som kommer til å kose seg mest :)

Jentene er alene hjemme og lager eplekake!

"YES! Jeg får lov til å smøre formen! Og så jeg som allerede er så god til å grise!"

Her jobbes det ivrig med grisinga.. Med hette på!
Det er nok ikke favorittkaka, for det mangler jo sjokolade. Men det var bedre enn vanlig kveldsmat!

søndag 19. september 2010

Supersøndag

I dag var vi på bokfestivalen. Vi sang allsang på "Se min kjole" med Linn Skåber og hørte på litt av den nyeste boka om pulverheksa:

Det var litt kjedelig, så da gikk vi litt rundt i teltene. Og så kom høydepunktet: Vov-voven! (Tassen). Tassen har nemlig bursdag og Mia var helt i himmelen over å få hilse på sin litterære helt, i form av en stakkar i et altfor varmt kostyme. Hun var ikke alene om å ville hilse på, det var masse barn. Og Mia nektet å gå, hun holdt seg fast i halen på Tassen helt til jeg måtte påstå at vov-voven skulle sove. Da skjønte hun lunta.
Helten!
Vi spiste en brownie, kjøpte noen aktivitetsbøker, tegnet litt og var med i trekningskonkurranse om (gjett hva?) før vi dro hjem.

Så dro vi i bursdag til en av Mias tremenninger som fylte 5 år, og det var som vanlig fullt hus og veldig hyggelig.

tirsdag 14. september 2010

Heter det ikke "hårfarge"?

Jeg bare spør...

mandag 13. september 2010

Utfordret

Jeg fikk en utfordring av Greta, som er veldig god på å utfordre meg.

Hvilken bok leser du akkurat nå?
Halvbroren, Lars Saabye Christensen. Denne boka er på lista mi over bøker jeg bør ha lest, så jeg gjør plikten min rett og slett. Mister all lyst når jeg ser hvor tjukk den er, men nekter å gi meg. For den er egentlig ganske koselig.

Hvor liker du best å lese?
Leser for tiden kun før jeg sovner. Har ikke ro i rompa nok til å lese ellers. Jeg minnes at jeg likte å lese på stranda før jeg ble mamma. Ja! Og så leser jeg hvis det ikke er en TV tilgjengelig om kvelden (=ikke ofte! For eksempel på strømløs hytte).

Hvilken bok skulle du ønske at ble filmatisert?
Jeg elsker karakteren Harry Hole til Jo Nesbø, så jeg håper han kommer seg på lerretet. Har ingen problemer med film vs bok slik som mange andre har, det blir aldri det samme uansett, så jeg sammenlikner sjelden så veldig seriøst.

Hva er favorittboka di?
Har ingen bøker som troner alene på toppen. Er generelt veldig glad i norsk krim fra Oslo. Derfor er Harry Hole, Hanne Wilhelmsen, Konrad Sejer, Cato Isaksen og Gunnarstranda/Frølich helter i min verden. Dessuten har jeg nok lest mer Poirot og Miss Marple enn de fleste. Og siden jeg sjelden bruker tida mi på ting jeg ikke er sikker på at jeg liker, så kommer det neppe en inmari overraskende leseopplevelse med det første.

Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene?
Neste bok blir en av mine faste krimvenner ovenfor, og så skal jeg prøve en ny norsk krimforfatter, Johan Mjønes. Det gleder jeg meg til.

Hva syns du er den fineste forsiden på en bok?
Jeg har vel kanskje aldri lagt merke til forsiden på en bok før. Men denne boka fant jeg på loppemarked på lørdag, og jeg skjønte med en gang at Mia kom til å like den. Masse farger er bra.

Men forside på bøker til meg selv, vet jeg faktisk ikke. Har aldri, (og da mener jeg aldri) valgt en bok til meg selv basert på forsiden.
Jeg utfordrer: Tutta. Take it away!

Norske skogsdyr

Denne uka starter barnehagen opp et prosjekt de skal ha om dyr. De begynner med norske skogsdyr, så i kveld har sambo og jeg funnet frem det Mia har av aktuelle kosedyr. Siden mammaen hennes har en viss fortid innen kosedyr, så er vi godt utstyrt :)

Mia hev seg raskt med, og etter en liten stund hadde reven fått plass i bokhylla, elgen satt og så på TV og haren satt i godstolen. Hun kunne allerede si navnene på alle dyrene, men hva sier egentlig reven? Vanskelig spørsmål.

I morgen skal de største barna på biblioteket for å låne bøker om dyr, og jeg er MEGET spent på Mias debut som bibliotekbruker! I tillegg har vi foreldrene blitt lovet at det skal komme en stor bjørn og et stort ekorn på veggen inne i barnehagen, hvor alle skal hjelpe til med de store kunstverkene. Spent!

søndag 12. september 2010

Sopp

Jeg er veldig glad i sopp og har lyst til å bli sopplukker. Med en gang samtaleemnet peiser inn på temaet, så blir folk like unnvikende som Jens. Det å få vite soppstedene til disse highrollerne innen soppidretten, det er like vanskelig som saftis i 30 grader. Det er nesten statshemmeligheter på linje med Treholt-saken.
Derfor må du gjerne dele dine sopptips med meg! Alt er av interesse!

Smooth helg!

Bare så det er sagt; hjemme-alene-festen min tok uventede svinger. I stedet for å nyte stillheten og mitt eget selskap, så satte jeg i gang med å vaske bad og stue. Det er unektelig trivelig med nyvaskede rom, men herregud så stusselig da! Å bruke alene-kvelden min på noe sånt! Jeg er fryktelig dårlig på å være alene hjemme tydeligvis.

Lørdagen valgte Mia å starte grytidlig, så vi koste oss med diverse leker og moro. Vi ventet på at butikker skulle åpne, sånn at Mia kunne få seg ny bunadsskjorte. Det trengte hun nemlig. I tillegg fikk hun nye vanter. Da vi kom hjem fra shopping, så hadde sambo karret seg opp. Så da dro vi alle 3 på loppemarked på Mias fremtidige skole. Loppemarked er kjempegøy syns jeg. Og det ble med hjem noen skatter i form av nye puslespill og en ny bok.

Så dro vi på besøksrunde; først til mormor og morfaren til Mia, hvor det var diverse andre fettere, kusiner og onkler på besøk. Moro. Så bar det videre for å besøke Mias nyeste fetter som ble født natt til tirsdag. Han har ikke fått noe navn enda, men storebrødrene hans mener at et hett tips er Luke Skywalker. Han sov hele tiden mens vi var der, og vi spiste muffins og boller. Nam-nam! Det som ikke er så nam, det er lille Pippi. Katten deres. Jeg har som kjent pelsdyrallergi, så da vi dro derfra var jeg ferdig kjøttkake med snørrproduksjon på størrelse med Mjøsa. Når allergien setter inn, så skjønner jeg dette med "sinnsyk i gjerningsøyeblikket". Det er såpass fælt at jeg gjør hva som helst uten at jeg merker det. Dessverre.

I dag var det min tur til å sove lenge, og så var det ut i skogen. Denne gangen testet vi Bærumsmarka, og vi skulle finne Nygård, en turhytte, ca 4 km inne i skogen. Vi havnet i stien til Reverocken, som skulle arrangeres på en gård oppi lia der. Det kostet ikke mindre enn 800 kr for en familie som ikke er medlem i Turistforeningen, så vi hoppet kjapt over det selv om Mia kastet fristende blikk mot et program som innholdt Fantorangen, konsert med flere, ansiktsmaling, bokbad og flere andre aktiviteter. Syns det var dyrt.
Vi kom frem til Nygård etter en stund (og mye kjeks):

Verdens beste traktorkjører på en museumsgjenstand av en traktor

De hadde god glasur på sjokoladekaka. Hilsen en kjenner.

På vei tilbake, så lette vi etter litt sopp, kongler og bær. Vi fant ikke noe særlig av noen av sortene, men det var koselig likevel.

Selv om vi ikke tar de lengste turene, så blir vi slitne alle 3.Den friske lufta er herlig, og gjør at man blir trøtt. Mia holdt på å sovne i bilen hjem igjen, men jeg visste råd og satte meg i baksetet med henne. Da blir det ingen soving :)
Vi unnet oss hjemmelagd pizza da vi kom hjem, for noen er veldig glad i å bake:

Godt ble det hvertfall :)

fredag 10. september 2010

Bilder fra damenes aften


Mia sitter nedpå berget og ser utover vannet... Det var så mange fine gakk-gakker og måker som svømte på vei hjem fra barnehagen.


Jentene har pastafest. Det ble så lite på mamma at hun må finne seg noe mer å spise..


Mia og babyen ser på Drømmehagen. Babyen har forøvrig på seg bleie for anledningen.

Siden sambo er på fest, så ble det altså damenes aften her i kveld. Det har vært kjempekos. Og nå fortsetter festen for hu mor alene. Hjemme-alene-fest, med andre ord.

onsdag 8. september 2010

Hallo bloggen!

Denne videoen går som en farsott på facebook- se og le!

Hva tenker dere om at jeg begynner med videoblogging forresten? Kanskje ikke på nivå med denne dama da...

tirsdag 7. september 2010

Besøk hos oldemor

Tidlig krøkes....

... som god fruktplukker skal bli (d)!

Oldemor har svær hage med frukt. Vi prøvde oss på litt plukking, selv om det var lite som var modent enda. Det var også enorme snegler i hagen, og den skråner veldig. Så Mia falt mange ganger, men det var bare gøy. Vi håper på ny frukttur om ikke så lenge.

mandag 6. september 2010

Neeeeew


Her er badet mitt. Endelig fikk vi flytte inn igjen etter at en fyr kom og sjekket at alt var i orden med de nye varmekablene. Jeg liker ikke å bo i halvferdige hus, så det er godt at det endelig er over for denne gang. Det har jo tatt flere uker enn man skulle tro for et så lite bad, og det som har tatt lengst tid er jo venting. Venting på tørking og venting på håndverkere.


Og så røk jeg på en salgssmell i dag. Denne toppen fra Odd Molly hang der så fint på 70%- salgsstativet, og jeg kom meg ikke unna.

Har fått et vanskelig spørsmål fra barnehagen, så nå må jeg en tur i tenkeboksen. I morgen venter frisøren og besøk til Mias oldemor.
Så; laaaater!

søndag 5. september 2010

Ullevålseter

Da jeg skrev at vi skulle "ut i skogen og opp i trærne" i forrige innlegg, så stemte det ganske bra. Bortsett fra at vi ikke var oppi trærne. Som tidligere nevnt, så elsker jeg marka om høsten, og vi får ikke brukt marka nok i mine øyne før den fæle snøen kommer. For da har jeg ikke bruk for marka lenger...

Vi dro til nordmarka. Kjørte til Frognerseteren og gikk innover derfra til Ullevålseter i nydelig høsttemperatur, sol og på en flott grusvei tilrettelagt for barnevogn. Etter 4 km, så åpenbarte det seg følgende:


Vi var ikke alene, nei!

Vi kjøpte de berømte Ullevålsetervaflene til blodpris og koste oss i sola. Det ble litt lek også, selv om utvalget ikke var all verden. Så da leker vi med steiner:Vi kjøpte en Solrik til tilbaketuren og gikk på do før vi gikk tilbake:


Basert på disse bildene, så skulle man jo tro at Mia er en "over gjennomsnittlig" friluftsinteressert 2-åring og at hele turen var en fryd fra ende til annen. Det stemmer ikke. Det å sitte i vogna er dritkjedelig med mindre man blir bestukket med kjeks, det å gå selv er slitsomt og kjedelig med mindre det er nedoverbakke slik at man kan løpe som en villmann og falle og slå seg, og bæremeis er for babyer.

Det gjelder å finne på ting! Som å plukke bringebær:


Mia elsker bringebær, og plukket ivrig det hun fant. Rett i munnen, med eller uten stilk...

Vi plukket blomster og samlet kongler. Siden det var sparsomt på konglefronten, og Mia ikke hadde enorm fremdrift i riktig retning, så måtte vi lure henne ved å kaste ut konglene fra vogna foran for å la henne finne de på nytt. Det funket fint en stund, selv om jeg mistenker at hun skjønte hva som skjedde :)

Turen til Ullevålseter er ikke så inmari lang, men den er ganske bakkete. Det er mye opp og ned, og Mia kommanderte oss til løping både titt og ofte når hun ikke hadde ork til å løpe selv. Så sambo og jeg, med kort pust grunnet en evig forkjølelse, var gode og slitne da vi kom tilbake til bilen. Hvor Mia presterte å sovne flere ganger grunnet mye frisk luft og et energisluk av en tur.

En klovn IKKE til besvær

Vi var i 100 årsdag i går. Det var sambos onkel og tante som fylte 60+40, så vi var invitert på familiefest på en gård i Moss. Og selv om gjennomføringen ble preget av litt merkverdigheter, så var det likevel en stor suksess for skurkesmurfen min.
Selve gården var et slags privathjem, med masse antikviteter og ting og tang overalt. Så barna fikk beskjed om å passe seg litt for gravitasjonskraften og liknende krefter. Vi fikk velkomstdrink og gikk rett på servering av kaker og kaffe. Mia fant farmors brownies, og satte ny personlig rekord. I tillegg var det underholdning, i første omgang med musikk. Det var mange med musikalske talenter i forsamlingen, og flere hadde fått beskjed om å fremføre noe. Det er kjempegøy, for Mia elsker jo å høre på musikk live. De kunne ikke hatt bedre publikum enn i henne, der hun klapper i vei, svinger hodet i takt med musikken og roper: "MERE" når de er ferdige med en låt.
Så kom det store høydepunktet for Mias del: en klovn! Mange unger er jo redde for klovner, så jeg var litt spent da jeg tok med meg Mia bort til klovnen. Bekymringen var helt bortkastet, for Mia smilte til klovnen umiddelbart. Så fikk hun en ballong, og da er jo verden super! Klovnen satte seg ned og malte ansikter, og det var mange store barn tilstede, så Mia fikk god tid til å leke med ballongen, andre småbarn, spise mer kake og kose med diverse babyer som krabbet rundt. Hun var likevel stadig bortom klovnen og smilte og lo til henne. Så fikk Mia lov til å snike i køen foran en stor og snill gutt som skulle bli malt til tiger. Jeg tenkte at Mia sikkert ikke ville sitte i ro lenge nok til maling, men hun satt lengre enn de fleste store ungene, mens hun studerte ansiktet til klovnen. Og ble sååå fin! Og så stolt! Helt utrolig hvordan hun klarte å ta instruksjoner; "len hodet litt på skakke". Og Mia utførte!
Verdens stolteste! Fikk en sjokoladebit for innsatsen også! (Man skal kunne trykke på bildet for å få det større, men denne funksjonen funker sjelden. Det var dagens padde til bloggplattformen min)

(og siden blogger ganske riktig ikke klarte funksjonen jeg beskrev over, så zoomet jeg inn til nærbilde selv. Padde nr 2!)

Så hadde alle barna som ville fått maling, og klovnen ble rastløs. Nå måtte det lekes! De voksne fikk omvisning inne i huset, mens barna (og jeg og et par andre med veldig små barn) ble igjen ute. Vi danset "buggi buggi" (Mia skjønte ikke så mye, men prøvde å henge på i visshet om at jeg satt like i nærheten), danset limbo (jeg holdt tauet og så på at Mia ble løpt overende gang på gang av store barn. Men hun taklet det supert og ble tatt hånd om av klovnen) og hadde en stafett med diverse løping og hinking, hvor Mia dannet sitt eget lag sammen med tremenningen Maya som er like gammel og dermed litt for liten til å delta på lag. Til slutt hadde vi "hode, skulder, kne og tå". Alt dette ble til stadighet avbrutt av godtepauser, med spennende godterier fra klovnens koffert. Så når klokka var 19, og klovnen skulle gå hjem, så hadde Mia enda ikke fått noe middag, men spist masse brownies og fått mange sjokoladebiter. Jeg ventet på at hun skulle kaste opp, men dengang ei. For partyjenter holder som kjent stilen!

Verdens beste venner

Så var det ned i potetkjellern for middag. Det gikk litt tid på bordplassering osv, og Mia ble litt lei. Nå har jo Mias leggetid galoppert forbi i tillegg, så jeg skjønte at middagen hang i en syltynn strikk. Og det var lite aktuelt med verken forrett eller hovedrett for hennes del, hun smakte litt på skinken til forrett, men ellers var det lite stas. Det var dessuten en lekekrok som engasjerte litt mer... Så var det litt selskapsleker, hjemmesnekret sang og tid som dro ut, før Mia forkynte at hun trengte ny bleie. Og med den nye bleia, så kom trøttheten sigende. Da hadde Mia gitt jernet i flere timer, og selv med en lur i bilen på vei ned, så var Mia ferdig for dagen. Da var klokka over 21, så vi bestemte oss for at dessert var unødvendig. Dessuten var det en skattejakt på gang for de større barna, så da tok vi kvelden før festen utartet seg heelt. Lokalet skulle likevel stenge klokka 22, så det var greit.

Mia sovnet i bilen på vei hjem. Selv party animals må jo ta kvelden en gang.


Fortsatt i pysj sent på formiddagen

I dag har vi en rolig morgen, som seg hør og bør etter en super fest. Men straks bærer det ut i skogen og opp i trærne!

fredag 3. september 2010

"Det er ikke morsomt å spise sin mat. Når den ligger i pakke og ikke på fat"

Jeg er en matpakkejente. Jeg var det ikke før jeg bestemte meg for å kvitte meg med noen kilo for en stund siden, men kiloene forsvant omvendt proporsjonalt med kjærligheten til matpakka. For matpakka har den luksusen at man har fullstendig kontroll på hva man putter i seg til lunsj. Ikke behøver den å være særlig dyr heller. Så kantinematen på jobb ble glatt byttet ut, og jeg har ikke tenkt å gå tilbake med det første. Jeg styrer selv hva jeg putter i matpakka og er dermed min egen lykkes smed.
Sambo er ikke en matpakkemann. Han går rett i kantina på jobb og unner seg det han har lyst på til lunsj. Fint for han.
Mia er den tapende part i denne lunsjdiskusjonen. For hun får definitivt ikke bestemme hva hun skal spise til lunsj. Da hun startet i barnehagen for et år siden, så hadde hun med seg 2 brødskiver + en frukt. Så ble frukten kuttet ut siden barnehagen gikk over til å få frukt levert på døra. Da la vi i en brødskive ekstra. Så fikk vi beskjed fra barnehagen om at Mia trengte mer mat, så da gikk vi opp til 4 brødskiver (fordelt på de 2 måltidene de har). Og hele veien har det vært leverpostei, kaviar og baconost. Makrell i tomat-skorper var alltid det som lå igjen da matboksen kom hjem, så jeg tok hintet der og sluttet med det. Men uansett; dere skjønner tegninga. Superkjedelig matpakke! Punktum.
Jeg ble dermed ikke særlig overrasket da det kom mail fra barnehagen i går vedrørende matpakker. For det første hadde mange av barna med seg for lite mat (jeg tror egentlig ikke at det var Mia den var myntet på), i tillegg til at barna har godt av variasjon i matboksen (den følte jeg meg desto mer truffet av).
Så da begynte jeg å tenke kreativt; hva kan man ha i matboksen annet enn skiver? Fikk noen tips fra barnehagen, søkte litt på nettet og tenkte hardt. I dag tidlig fikk Mia med seg denne matpakka:


Det er fortsatt brødskiver, i tillegg er det to små grillspyd med skinke, druer og kyllingbiter, det er litt flere skinkebiter (siden det er nesten like godt som sjokolade!) og det er cherrytomater. Valgte å stoppe der siden de skulle ha fredagskos i barnehagen, og da lager de alltid noe godt, som vafler, tomatsuppe, pizza eller pasta med pesto og tunfisk osv (er det rart jeg får prestasjonsangst ang middag når de serveres så fancy retter i barnehagen?) Uansett, så var matpakka en suksess, for det var bare smårester igjen da hun kom hjem. Og vanligvis når de har fredagskos, så har hun nesten ikke rørt matpakka...

Jeg har heldigvis et par flere ideer i hodet, men trenger fortsatt hjelp og tips til spennende matpakker! Hva er ditt beste tips?

torsdag 2. september 2010

Lady in red

Her er dagens Rødhette, eller Lady in red om du vil. Hun skjønte hvor stas det var at hun matchet fra topp til tå.
Så kom jeg på at jeg faktisk har brukt denne overskriften før her på bloggen, og da var årsaken dette bildet:


Mia, 3 måneder gammel! Her kunne hun ikke engang løfte sitt eget hode. Og i dag løp vi rundt her hjemme, mens vi sang "Bob, bob, daddy, daddy, bob, bob, sue" av full hals. Skal si ting har endret seg! Men verdens søteste, det er hun fortsatt!