søndag 27. juni 2010

Drømmehagen

video

I dag har vi hatt mange timer på sjøbadet, og Mia blomstrer sammen med kusinen sin, Ida. Hun er den store helten, 1,5 år eldre som hun er. Mia vil gjøre alt som Ida gjør. Og de er veldig søte sammen når de går og leier hender bortover, bader sammen eller bare leker. Det lover godt for sommerens ekskursjon til Dyreparken som vi skal ha sammen.

Videoen er av Mia når hun ser Drømmehagen. Litt brydd av kameraet i starten, men så kommer det frem hvor engasjerende denne serien er.

lørdag 26. juni 2010

Årets første strandbesøk


Drømmehagen fenger. Virkelig. Selv har jeg problemer med å skille Plinky-plonken og Ninkel-nonken, men det bryr ikke Mia seg noe om..


Dagens flaskepanter. Det er greit å ha noen som jobber for seg!

Idyllisk bilde forsåvidt, men vannet var ikke varmt. Mia skalv på leppene, men nektet for at det var kaldt..


Mia brukte vannkanna si til å vanne stranda. En jobb som tar sin tid og krever sin kvinne. Men hun skal ha for innsatsen!

I dag hadde vi årets første tur på stranda. Litt både og, for det er varmt og godt i sola, men når skyene titter frem, så er det ikke like bra. Mia trodde først at hun hadde kommet til verdens største sandkasse (som var kjempestas for hun elsker sandkasser) men så plutselig oppdaget hun vannet også. Og da kan ikke 10 ville hester stoppe henne i hennes hast ned mot vannet. Som var kaldt, men det ignorerte hun med største selvfølgelighet. Det endte med at pappaen hennes ble stående med henne i vann til knees mens jeg ble på stranda og beundret kjendiser. Ønsker dere kjendisers badested i Oslo? Prøv Bygdøy sjøbad. Der er det alltid noen. Men håper at dere ikke kommer, for stedet er en slags gjemt hemmelighet, og sånn ønsker jeg at det skal forbli slik at vi får plass hver gang vi kommer :)
Vi fikk lokket henne ut av vannet med en bolle, og ved neste bad måtte vi lokke med is. Tredje gang skulle vi reise hjem, så da lokket vi med smokk og elefant. Jeg har en tendens til å ty til lokkemidler når vi er på offentlige steder. Det er ikke alltid jeg orker scener. For det blir endel av de.
Og så håper vi at sjøbadet er på plass neste gang, selv om vi tok med halve stranda hjem denne gangen også.

tirsdag 22. juni 2010

Utfordring

Jeg fikk en utfordring av Greta.
Jeg skulle finne det tiende bildet jeg la ut på bloggen min, for så å linke til innlegget.

Og innlegget handler om Usain Bolt og ble skrevet under OL i Beijing i 2008. Egentlig passer det bra å ta frem det innlegget, for jeg står for det jeg skrev den gangen. Jeg mener det samme i dag.
Hva er deres tiende bilde på bloggen, Tutta og Kick?

Bokormen


Hmm. En tom bokhylle? Det høres rart ut... Mias bokhylle har aldri vært tom.


Men her er svaret. Mia buret seg inne i senga si i en borg av bøker. Hun er en skikkelig lesehest og satt og leste alle etter tur. Og da mener jeg alle bøkene hun eier og har!

torsdag 17. juni 2010

Good times!

Ingenting er bedre enn en snuppe som frivillig går hjem fra barnehagen iført "bjille" og trillende på sin egen vogn. Store jenter vil jo ikke sitte oppi den!

tirsdag 15. juni 2010

Gressløk

Mammaen står på kjøkkenet og lager middag, og sender sin datter og pappaen hennes ut i bakgården for å hente gressløk til potetmosen. Ah..... 50-tallslykke!

"Jeg vil åpne denne boksen som pappa og jeg har fylt med gressløk fra hagen"


"Der, ja. Åpne den nå."


"NEEEEEEEI! ÅPNE!!!"

"Se! Gressløk!"

Nevnte noen hurtige humørsvingninger??!

tirsdag 8. juni 2010

2 årsbursdag

Vi hadde 2 årskalas på søndag. Det var kun nærmeste familie, men den teller jo 15 stk i alderen 4 mnd (snart kommer en som er enda yngre) til 91 år, så det blir nok personer å mette likevel! Tradisjonen tro, så ble det pølser. Jeg har jo ikke bordplass til så mange, så da må man servere noe som kan spises litt uformelt siden folk blir sittende overalt hvor de finner ledig plass. Og pølser er jo Mias favoritt også.

Mia var generelt i hundre fra første gjest kom inn døra. Frem til selskapet begynte, så hadde hun vært ganske vrang og vanskelig samt stått opp altfor tidlig (halv seks...), så jeg hadde ikke store forhåpninger på forhånd. Og hun ble sliten, ingen tvil om det. Faktisk så sliten at smokken og elefanten ble brukt endel, hvilket jeg liker ganske dårlig. Nå som vi har rundet 2 år, så er det et mål å få ned tiden med smokk og elefant.

Men det ble pølser og kaker, høyt energinivå og god stemning.


Mia ser på en av gavene sine, med fetter Andreas som tilskuer


Ethvert bursdagsbarn med respekt for seg selv er med på å lage bløtkake. Og spise den med største lyst!

Gratulerer med dagen- den er din!

Da har ett stykk meget fornøyd bursdagsbarn tatt kvelden, etter å ha blitt feiret stort sett hele dagen. Hvis det er noe de kan i barnehagen, så er det nemlig å feste og kose seg! Ettersom bilen skulle på verksted, så ble det tidlig levering i barnehagen, og jeg kjente et stort snev av dårlig samvittighet over at hun skulle måtte være ekstra lenge i barnehagen på selveste bursdagen sin. Men så fikk jeg dette bildet på mms av daglig leder i barnehagen, og da kjentes det greit at hun var der likevel:

Hun hadde fått fin krone, de spiste sjokoladekake og sang bursdagssangen. Og hun var veldig fornøyd da hun ble hentet litt tidligere enn vanlig istedet.

Jeg hadde kjøpt en bursdagspresang på vei hjem også, en ny Tassen-bok til samlingen (som nå begynner å bli ganske stor). Tassen er favoritten over alle for tiden, og her nyter bursdagsbarnet gaven sin:


Middagen var en ikke så veldig spennende fiskemiddag, men vi spiste is til dessert. Og det var selvfølgelig kjempegodt! Mia er absolutt en is-jente. Etter litt lek og bad, så var det kvelden. Det er jo vanlig barnehagedag i morgen. Jeg tror likevel at noen kunne tenke seg å ha bursdag hver dag!

lørdag 5. juni 2010

Klappet og klart

De siste dagene har det vært forberedelser for alle penga. Verdens beste snupp fyller jo 2 år på tirsdag, og det feires med den nærmeste familien på besøk i morgen. Overskriften lyver noe, for vi er jo ikke helt i mål enda. Det mangler noen kaker som skal lages i morgen, i tillegg til siste finpuss på rydding og vasking. Vi føler at vi har hatt den store vårrengjøringen uansett; sambo valgte hvertfall å bruke nesten 2 timer på å støvsuge leiligheten i dag. Og leiligheten er ikke sååå stor. Samtidig valgte Mia og jeg å få tilnærmet solstikk ved å løpe rundt i parken uten hodeplagg.
Jeg er dermed litt surrete i hodet, og prøver å mane frem litt entusiasme for vaskebøtta. Den lar vente på seg.