lørdag 24. april 2010

Sola er herlig!

Dagen i bilder:


Kunstneren fikk nye fargestifter i dag og lagde kunstverk. "Mia, se hit til kameraet da!". "Nei!"


Utenfor lekebutikken. Det var en såpeboblemaskin som var helt topp! Det var masse barn som elsket den, og Mia elsket den også!


Vi spiser tjukk, belgisk vaffel. Uheldig bilde, for det ser ut som om det ikke var godt. Men godt var det!Kule jenter må ha kule solbriller. Så det fikk hun!


Vi er i parken og leker. Det var masse barn der, blandt annet en gutt fra barnehagen og en jente som vi var i barselgruppe med. Kjempekoselig! I tillegg er det gøy å leke i sanda når man har en pappa som er så flink til å sette seg i sanda sammen med barna. Jeg er ikke like flink og får spasmer når jeg får for mye sand på meg.. I tillegg var sklia morsom og så fikk Mia låne en trille av jenta fra barselgruppa. Supert å være så mye ute og treffe folk man ikke har snakket med på en stund!

Dagen i ikke-bilder:
Mia fikk maleskrin til regnværsdager og armringer til bading til sommeren, jeg fikk belte, vi hørte korpsmusikk og danset til den, vi kjøpte gave til en baby, vi kjøpte ramme til barnehagebildet, Mia sov 1,5 time i vogna litt sent på dagen mens sambo og jeg dro på spaning på balkonger i 1. etasje i nabolaget, sambo byttet dekk på bilen og vi handlet mat. Jeg blir så glad og effektiv når solen skinner!
Fra frokosten i dag: Jenta blir nok håndballspiller!


video

I morgen skal vi i to bursdager! Partyparty!

fredag 23. april 2010

Is


Is. Det magiske ordet er: is.


Sambo hadde bursdag og jeg hadde virkelig hevet meg i selen for å lage den fantastiske middagen: Fiskekaker.... Huff og æsj. Dessverre så tenkte jeg meg altså ikke om da ukens innkjøp ble gjort, og jeg skjønte blemma under lunsjen på jobb. For det var ganske stusselig da jeg fortalte om de ikke-så-veldig-spennende fiskekakene sambo skulle få som bursdagsmiddag. Jeg ble faktisk ledd av, og jeg skjønte at jeg måtte trå til på annet vis. Så jeg kjøpte is til dessert, for å få en piff på måltidet. Jeg er nemlig ikke så god på å lage mat, så det å piffe opp den hvite sausen for eksempel, det får jeg ikke til. Og med en sulten Mia som tusler rundt meg på kjøkkenet, så blir det ikke den mest enorme kreativiteten. For både min datter og jeg er meget sultne mennesker. Hele tiden. Og spesielt etter jobb/barnehage.

Men det ble is. Mia ble tidlig ferdig med fiskekakeporsjonen sin, og skulle som vanlig ha med mammaen sin på å gå fra bordet, hånd i hånd, syngende "Bæ-bæ, lille lam". En svært vanlig avslutning på middagen hjemme hos oss, det var bare det at jeg ikke var ferdig, så jeg nektet. Og Mia la seg ned i sinne og ropte og bar seg slik bare toåringer kan. Så kom det magiske ordet fra meg. Og vips var Mia på beina, regn var blitt til sol og Hallelujastemningen slo til for fullt. Mia fikk hastverk med å rydde av bordet og få på desserttallerkner og skjeer. Og isen varte og rakk i en halvtime med mye "mmmmmmmm"-lyder fra barnestolen.
Sambo satte også pris på isen, og han fikk dermed selskap av en datter mye lenger enn han pleier, for Mia var på sukkerkick uten muligheter for å ville legge seg på leeenge. Og det er jo koselig det og.

søndag 18. april 2010

Utfordringer og Mia

I går fikk jeg testet mine evner på ukjente marker. Jeg var i utdrikningslag, og fikk prøvd meg på curling! Jippi! Det har jeg hatt veldig lyst til lenge, så jeg gledet meg masse. Og det overgikk forventningene!!! Vi hadde litt teori med en instruktør først, så litt testing med de rare skoene, kost og balanse på isen. Så kom steinene med på testinga, før konkurransen braket løs med 2 lag. Konkurranseinstinket mitt våknet, men talentet kunne ikke svare. Jeg var likevel på vinnerlaget til slutt, og det var så utrolig gøy å spille. Det er vanskelig; dersom jeg fikk riktig retning på steinen, så bommet jeg på farten og motsatt. Vi koste oss på isen, heiet på hverandre, kostet heftig for å holde varmen og ble gradvis bedre og bedre. Til slutt var vi komfortable på isen faktisk.

Etter litt lunsj skulle vi testes på ny: Vi skulle danse hiphop! Ganske så annerledes enn curling, og på ingen måte noe mindre utfordrende! Dette er en dansestil som er helt ukjent for meg, og for å klare å følge med instruktøren på koreografien vi skulle lære, så stilte jeg meg langt frem. Forrige gang jeg hadde slik instruksjon så sto jeg langt bak, og da var det vanskelig å se skikkelig. Så jeg ga blaffen i all sjenanse og ga jernet. Problemet med hiphop er jo at det skal se kult ut og man skal ha en viss attitude. Hvilket jeg ikke har. Speilbildet mitt sa definitivt ikke: "Yo. Du er kul". Sliten ble jeg også. Selv om jeg er i bra fysisk form og trener regelmessig, så var det utrolig tungt med mye bøyde knær i denne dansen. Jeg fikk kjørt meg på lårmusklaturen min. Om jeg hang med koreografisk sett? Nei. Det var dritvanskelig, og dermed utrolig gøy!

Vi avsluttet med festmiddag hos en av jentene, med nydelig mat og god stemning. Jeg var utrolig sliten etter hardt program, og jeg var ganske ferdig. Så var det tid for quiz etter middag, og da våknet konkurranseinstinktet igjen. Hadde en heldig quizrunde og var på det vinnende laget etter høy utpsykingsfaktor. Når man later som om man har peil, så blir fallhøyden stor (og til tider ubehagelig for andre...), så da smaker seier'n ekstra godt! Sovnet nesten i taxien på vei hjem og alle, inkludert bruden, så ut til å være fornøyde med dagen!

Jeg spratt likevel opp tidlig for å være med Mia og sambo på svømming i dag tidlig. Vi hadde egentlig bestemt oss for å ikke være med på neste kurs, men så ombestemte vi oss i siste liten siden Mia syns det er så gøy og det er greit å ha en fast aktivitet på søndager. Hun bruker masse energi i bassenget og måtte ha en liten lur da vi kom hjem. Etter luren skulle sambo bytte dekk på bilen mens Mia og jeg lekte. Som vanlig, så ble det noe tull under dekkbyttet. Det skjer alltid. Bolter som knekker, for eksempel. Så når sambo hadde ødelagt 4 bolter, så stoppet han. For da var ikke et eneste dekk tatt av. Trenger eksperthjelp igjen.

Vi tok middagen på en lokal kneipe. Mia fikk deilig pølse og potetbåter og en barnestol å sitte på, og mer trenger hun egentlig ikke. Det var riktignok noen fotballfans som ble litt forstyrret av 2-åringen som løp rundt og sang "Bæ-bæ lille lam" ganske høyt, men det får de tåle. Hvor viktig er det egentlig at det er musestille når John Carew skal bomme på en straffe?Slækking i joggings på søndag. Tegneserier på TV fenger stadig mer for tiden, og tar oppmerksomheten vekk fra Biltema-katalogen som skulle koseleses i godstolen

Jeg var jo borte store deler av dagen i går og jeg følte faktisk et savn. Jeg føler egentlig bare mer og mer savn når jeg er borte fra Mia nå, for vi får bedre og bedre kontakt. Da hun var baby, så hadde vi det ikke på den måten vi har det nå. Det var en annen type kontakt, og jeg opplevde ikke den som like sterk faktisk. Nå snakker vi sammen og forstår hverandre bedre. Hun er utspekulert og har mye humor. Hun prøver seg på ting hun vet ikke går og smiler bare når jeg sier nei. Og smilet sier: "Jeg vet jo det, mamma, jeg bare tuller".
Det dukker opp nye ord hele tiden. Siden sist har følgende reportoar kommet til: Bade, blæ-blæ (bleie), briller, tjex (kjeks) og erf (skjerf). Og sikkert flere jeg ikke husker akkurat nå.

Det var hvertfall utrolig hyggelig å bli møtt av Mia hylende "Mamma!" i dag tidlig mens hun skulle opp i senga for å gi meg en kos. Som om hun ikke hadde sett meg på evigheter. Og så kjente jeg at jeg er utrolig støl i hele kroppen og går som en 95-åring. Det er prisen for å hygge seg uten barn.

torsdag 15. april 2010

Stakkars meg

Flott skilt tilsendt fra en bloggleser. Hvorfor ikke gjøre feilen sin til noe hyggelig?

Jeg tok fri i dag. Hadde en lang liste av ting som skulle ordnes og kom halvveis. Helt greit med ambisjoner, men man må huske på å slappe av litt på fridager også. Og da lista ble laget sent i går kveld, så måtte jeg bare løpe og legge meg slik at jeg kunne stå tidlig nok opp i dag. Jeg rakk å vaske bad, å dra på formiddagstrening (som er utrolig deilig når man har muligheten), kjøpe noe mat som skulle brukes til bakst som ikke har skjedd enda, kjøpe bursdagsgave til sambo og shopping. Jeg rakk ikke å tørke støv, lime inn bilder i album og rydde klesskap.

Ventet egentlig på at Mia skulle bli syk, for hun blir som regel det når jeg skal ha fri. Og det var tidenes verste barnehagelevering, så det var rett før hun ble med hjem igjen. For Mia ville ikke i barnehagen i dag. Dessverre, så er det ikke avspaseringsmuligheter på jobben din, Mia. Og som regel går det greit bare mamma/pappa har gått sin vei.

Men overskriften betyr rett og slett bare at jeg shoppet så mye at jeg fikk vondt i armene i tillegg til dagens push-ups. Og klesskapet ble ryddet etter at Mia kom hjem, så jeg har svære poser som skal deponeres i søpla snart. Samt baking som snart skal skje. Stakkars armene mine ja.

tirsdag 13. april 2010

hehehehhee

Flott artikkel i disse Paradise Hotel-tider!

http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Elskende-par-jaget-fra-park-1066481.html

Det handler altså om et par som har sex i en park i Bergen. Det beste er det som står etter artikkelen:

"bt.no ønsker å komme i kontakt med det vårkåte paret. De kan gjerne være anonyme, men vi ønsker et intervju. Kan du hjelpe oss?"

søndag 11. april 2010

Utedag

Navnefesten i går gikk veldig fint! Det var mange flotte mennesker og god mat, og vi koste oss alle mann alle. Selve stjerna var flink under seremonien, og viste seg som en skikkelig festløve etter at han fikk seg en real dupp under middagen. Mia var festløve også, dog uten dupp. Så hun ble litt sliten utover kvelden. Og jeg vet ikke helt hvor stor leiligheten til mamma og pappa er, men det gikk faktisk greit med 17 voksne, 3 relativt store jenter på 4, 3 og snart 2 (Mia) og 2 guttebabyer.

I dag har Mia og jeg stort sett vært ute. Sambo hadde sovemorgen, så Mia og jeg gikk ut i morgensola rundt klokka 9, etter lang frokost og morgenstell. Vi lekte på lekeplasser på Haugen sammen med andre morgenfugler, jagde vov-vov'er og pip-pip'er og løp rundt og koste oss masse. Så gikk vi en tur inn for å spise litt (og leke litt inne. Det var hvertfall planen). Men etter at maten var fortært, så satte Mia kursen for utgangsdøra og ropte "hadet!" mens hun rev ned jakka si fra knaggen. På Mia'sk, så betyr det at vi skal ut og leke. Så da fikk vi med oss pappaen i tillegg, og gikk ut i sola igjen. Hvilket jeg ikke hadde noe imot når været var så deilig! Mia valgte nå å sitte i vogna si, og det ante meg at hun hadde lyst på en trilletur med seg selv i vogna. Og der sovnet hun til slutt, mens sambo og jeg satt og nøt solen på en benk. Det er jaggu deilig med vår!

Etter sovingen, så gikk vi innom bakern og kjøpte noe snadder av bakverk, som vi spiste sammen med litt rundstykker før vi satte kursen til mine foreldre. Vi skulle nemlig hente kakefat og annet stæsj de hadde lånt på navnefesten i går. Så da ble det en times leking der inne (den eneste innendørslekingen som skjedde i dag faktisk), før vi skulle sette oss i bilen på vei hjem til middag. Men vi kom ikke lenger enn lekeplassen utenfor leiligheten deres, for Mia ville leke i sandkassa der. Vi bakte kaker som Mia ødela, skle på sklia og fikk kontakt med naboen og hennes barnebarn. Og sola skinte fortsatt, så jeg hadde ingen planer om å ødelegge familieidyllen. Mia har jo hatt litt trøbbel med å like å få sand på fingrene, så det var hyggelig å se at det var så greit nå!

Vi avsluttet utedagen med et bad og kveldsmat og en fornøyd Mia som nesten gikk frivillig til sengs. Måtte våren fortsette!

fredag 9. april 2010

Oppdatering

I morgen er det navnefest for nevøen min Andreas. Jeg har lagd eksplosjonskort (se over), bakt kake og funnet frem finstasen.

Enkelte lesere har uttrykt litt bekymring for varierende bloggefrekvens, og bloggredaksjonen kan ikke annet enn å beklage akkurat dette. Har litt mange jern i ilden akkurat nå, så jeg velger å ikke love bot og bedring, men bare håpe på det bedre sammen med dere. I mitt forsvar så kan det nevnes at det fortsatt er påskepynt her i heimen, for jeg henger litt etter på huslige aktiviteter også. Og på jobb går det i hundre.

Mia hadde en påskeferie hvor vi stiftet bekjentskap med Mr Jeg-vil-ikke-sove-i-det-hele-tatt. Han er ikke noe særlig hyggelig, egentlig. Mia gikk dermed påsken gjennom uten å sove noe særlig på dagtid (ikke noen bombe akkurat det), men når denne misteren kom tuslende også på kvelden, så surna jeg. For han har ikke gått sin vei heller, og legging på kvelden har gått fra å være det enkleste i verden, til å bli en utfordring. Mia nekter å legge seg og må forlates på rommet sitt hylende og slående i madrassen i sinne. Dessverre. Heldigvis blir det gradvis fortere og fortere stille der inne, for hun er trøtt nok. Hun vil bare få frem at hun har en mening.
Når hun kom seg tilbake til barnehagen etter påsken, så ble det etablert dagsøvn igjen. Men i barnehagen får de til ting som vi ikke får til: å ta på henne parkdress, og bytte bleie på en frivillig måte for eksempel. Mia er nemlig i sterkt opprør mot foreldrene sine om dagen.

Og så har hun blitt veldig flink til å snakke! Hun etterlikner de fleste ordene hun hører, svarer på ja/nei-spørsmål og har blitt flink på farger! Mest glad i "blå" foreløpig, men de andre fargene har den siste tiden også blitt nevnt hyppig når hun ser de.

Veldig bra at hun forstår såpass mye av det vi sier også. Hun kan dermed gjøre nytte for seg ved å dekke bordet, finne mine tøfler når jeg trenger de og pakke matboksen sin ned i sekken. Flinke jenta!