lørdag 20. november 2010

Sykehjem bedriver juleforberedelser

Her hjemme går det i penicilin. Den er oransje og smaker grapefrukt. Og for ordens skyld; det er Mia som er pasienten. Da jeg hentet henne i barnehagen på torsdag, så var det ene øret rennende og fullt av puss, og jeg slo alarm. Hun hadde vært litt lei seg i barnehagen, men de hadde likevel ikke mistenkt at noe var så inmari galt. Så jeg ble litt overrasket over jentas tapperhet da vi tok en tur til vår huslege (=Mias tante som er barnelege) og fikk konstatert sprukken trommehinne på det ene øret og snart det samme på andre. For hun har virkelig ikke sutret mye over noe som må ha vært veldig vondt! Smerteterskelen må være skyhøy, noe som ikke er arvet av meg eller hennes far.
Og huslegen hadde litt penicilin liggende som vi fikk med oss, med en sprøyte og beskjed om at "alt dette må ned, om dere så må i krigen og slåss med jenta!"
Mia ble hjemme på fredagen grunnet dårlig nattesøvn og matlyst, selv om hun egentlig hadde grei form. Men det ble tidlig helg, og hun spiser fortsatt ikke noe særlig. Men den annonserte krigen for å få ned medisinen, den har vi ikke sett noe til! Jenta gaper med største selvfølgelighet! I starten bestakk vi henne med is og rosiner, før vi skjønte at det ikke var nødvendig. Men nå har jo Mia luktet lunta, og kommer med sitt mest sjarmerende smil etter endt inntak: "is??". Luringen!

Grunnet lite mat, så orker hun jo ikke all verden. Men vi våget oss ut på litt juleforberedelser i dag likevel. Det er så godt å være i gang!
Oppgaven med julegaver er jo vel så mye forberedelser som selve innkjøpet. Det er slitsomt å gå ut for å kjøpe gaver hvis man ikke vet hva man skal kjøpe! Men i dag hadde vi en liste som ble fulgt til punkt og prikke.
Vi var også på Panduro og kjøpte juleverksted-sett. Her er snuppa i gang med å male et pyntehjerte i tre:

Konsentrasjon på topp! Mia elsker å male!

Resultatet. Mia har altså hjulpet med å male, klistre og lime.

Det er stas å kunne ta henne med på slike aktiviteter. Mia fant dessverre noe godteri som ble inntatt i høyt tempo istedefor middag, og vi valgte å la det passere siden det er lørdag og sykeleie. Men da var mat uaktuelt, og kvelden ble avsluttet rolig med TV-titting på fanget mitt. Det er fortsatt ikke gøy å legge seg, men når vi til slutt tvinger hodet på puta, så sovner hun fort.
Kvelden har blitt brukt på en bedre voksenmiddag, valg av årets julekortbilde og enda mer julegaveforberedelser. Vi ligger veldig godt an i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar