søndag 5. september 2010

En klovn IKKE til besvær

Vi var i 100 årsdag i går. Det var sambos onkel og tante som fylte 60+40, så vi var invitert på familiefest på en gård i Moss. Og selv om gjennomføringen ble preget av litt merkverdigheter, så var det likevel en stor suksess for skurkesmurfen min.
Selve gården var et slags privathjem, med masse antikviteter og ting og tang overalt. Så barna fikk beskjed om å passe seg litt for gravitasjonskraften og liknende krefter. Vi fikk velkomstdrink og gikk rett på servering av kaker og kaffe. Mia fant farmors brownies, og satte ny personlig rekord. I tillegg var det underholdning, i første omgang med musikk. Det var mange med musikalske talenter i forsamlingen, og flere hadde fått beskjed om å fremføre noe. Det er kjempegøy, for Mia elsker jo å høre på musikk live. De kunne ikke hatt bedre publikum enn i henne, der hun klapper i vei, svinger hodet i takt med musikken og roper: "MERE" når de er ferdige med en låt.
Så kom det store høydepunktet for Mias del: en klovn! Mange unger er jo redde for klovner, så jeg var litt spent da jeg tok med meg Mia bort til klovnen. Bekymringen var helt bortkastet, for Mia smilte til klovnen umiddelbart. Så fikk hun en ballong, og da er jo verden super! Klovnen satte seg ned og malte ansikter, og det var mange store barn tilstede, så Mia fikk god tid til å leke med ballongen, andre småbarn, spise mer kake og kose med diverse babyer som krabbet rundt. Hun var likevel stadig bortom klovnen og smilte og lo til henne. Så fikk Mia lov til å snike i køen foran en stor og snill gutt som skulle bli malt til tiger. Jeg tenkte at Mia sikkert ikke ville sitte i ro lenge nok til maling, men hun satt lengre enn de fleste store ungene, mens hun studerte ansiktet til klovnen. Og ble sååå fin! Og så stolt! Helt utrolig hvordan hun klarte å ta instruksjoner; "len hodet litt på skakke". Og Mia utførte!
Verdens stolteste! Fikk en sjokoladebit for innsatsen også! (Man skal kunne trykke på bildet for å få det større, men denne funksjonen funker sjelden. Det var dagens padde til bloggplattformen min)

(og siden blogger ganske riktig ikke klarte funksjonen jeg beskrev over, så zoomet jeg inn til nærbilde selv. Padde nr 2!)

Så hadde alle barna som ville fått maling, og klovnen ble rastløs. Nå måtte det lekes! De voksne fikk omvisning inne i huset, mens barna (og jeg og et par andre med veldig små barn) ble igjen ute. Vi danset "buggi buggi" (Mia skjønte ikke så mye, men prøvde å henge på i visshet om at jeg satt like i nærheten), danset limbo (jeg holdt tauet og så på at Mia ble løpt overende gang på gang av store barn. Men hun taklet det supert og ble tatt hånd om av klovnen) og hadde en stafett med diverse løping og hinking, hvor Mia dannet sitt eget lag sammen med tremenningen Maya som er like gammel og dermed litt for liten til å delta på lag. Til slutt hadde vi "hode, skulder, kne og tå". Alt dette ble til stadighet avbrutt av godtepauser, med spennende godterier fra klovnens koffert. Så når klokka var 19, og klovnen skulle gå hjem, så hadde Mia enda ikke fått noe middag, men spist masse brownies og fått mange sjokoladebiter. Jeg ventet på at hun skulle kaste opp, men dengang ei. For partyjenter holder som kjent stilen!

Verdens beste venner

Så var det ned i potetkjellern for middag. Det gikk litt tid på bordplassering osv, og Mia ble litt lei. Nå har jo Mias leggetid galoppert forbi i tillegg, så jeg skjønte at middagen hang i en syltynn strikk. Og det var lite aktuelt med verken forrett eller hovedrett for hennes del, hun smakte litt på skinken til forrett, men ellers var det lite stas. Det var dessuten en lekekrok som engasjerte litt mer... Så var det litt selskapsleker, hjemmesnekret sang og tid som dro ut, før Mia forkynte at hun trengte ny bleie. Og med den nye bleia, så kom trøttheten sigende. Da hadde Mia gitt jernet i flere timer, og selv med en lur i bilen på vei ned, så var Mia ferdig for dagen. Da var klokka over 21, så vi bestemte oss for at dessert var unødvendig. Dessuten var det en skattejakt på gang for de større barna, så da tok vi kvelden før festen utartet seg heelt. Lokalet skulle likevel stenge klokka 22, så det var greit.

Mia sovnet i bilen på vei hjem. Selv party animals må jo ta kvelden en gang.


Fortsatt i pysj sent på formiddagen

I dag har vi en rolig morgen, som seg hør og bør etter en super fest. Men straks bærer det ut i skogen og opp i trærne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar