lørdag 31. oktober 2009

Lørdagskos

Endelig får jeg lov å blogge! Nettet/blogger har ikke vært helt med meg i dag, så nå har jeg mye på hjertet!

Mia har fått nye ullsokker og ullvotter av vår supersnille bloggleser! Tanken var å ta bilde med votter og sokker på. Men det ville ikke Mia og ga meg denne geipen:

"Æsj, dette er kjedelig og jeg kaster vottene på gulvet med en gang"
Her fikk Mia lov til å ta bilde med kameraet selv....


...og vips, så var humøret bedre med en gang! (Før hun rev av sokkene og krabbet videre)


Jøss, for en sovedag! Både Mia og jeg har latt sovegenet få fritt utløp, og det kjennes som om jeg har sovet siden tidenes morgen. Hvilket jeg ikke har, for frøkna bestemte seg for å våkne ekstra tidlig i dag, det er tross alt helg! Hun har sovet til 7 hver dag denne uka, så nå begynte jeg å bli bortskjemt. Det skulle straffes med å våkne 6 i dag. Men det er fortsatt en frisk jente, dette her. Hun har ikke hatt feber hvertfall. Hun er helt som normal. Det vil si, dersom det kan kalles normalt å kaste bonden fra bondegården i vedkurven hele tiden, mens de ande dyra får bli igjen på gården. Hun vil tydeligvis at de skal få være alene på gården uten oppsyn!

Men hvordan kan vi ha hatt sovedag dersom vi sto opp klokka 6, tenker du? Jo, for vi la oss igjen. Jeg pisket opp sambo ca halv ni, og så lekte de et par timer mens jeg sov. Og så la snuppa seg klokka 11. Og forble sovende til over 14! Da var det på høy tid å komme seg ut, men snuppa skulle bare spise "litt" først.

For det er litt av noen måltider for tiden. Til frokost fikk hun en buffet, bestående av grøt, brødskive med prim (som ikke var så godt, så da måtte jeg finne frem baconosten istedet), gulost, skinke, agurk og knekkebrød. Med melk, selvsagt. Alt i store mengder. Til denne lunsjen som skulle inntas kjapt før vi gikk ut, så gikk det en hel brødskive og et rundstykke. Det tar en god halvtime++, men hun koser seg sånn at jeg overhodet ikke tenker på å bryte av.

Uansett: vi kom oss ut til slutt. Dagens mål var innesko til Mia. Her er resultatet:


Hun er ikke helt bekvem med de, og tar de av innmellom. Men det går seg nok til. De har bra med støtte, så nå tror vi at gåingen skal gå enda enklere. Hun tar stadig flere skritt uten støtte uten at hun tenker over det. Men bevisst gåing for egen maskin er det ikke enda. Og vi tar fortsatt flere kilometer hjemme gående hånd i hånd.


Plutselig ringte det på og vi fikk besøk. Og det var en venninne med sin forlovede, som hadde med en gave til Mia! Hun fikk nemlig denne:En artig gaffel, som heter Airforkone! Hahaha

Mia var i sitt ess og det var tydelig stas med besøk! Vi gleder oss til å prøve gaffelen i morgen!
Nå er det Skal vi danse og en bedre middag for alle i huset over 1,5 år.
Og halloween? Nei, ikke her. Kanskje neste år.
Later, alligators!

fredag 30. oktober 2009

Jommen sa jeg smør

Forrige innlegg om svineinfluensafri var akkurat postet da telefonen ringte. Mia hadde feber i barnehagen. Jeg måtte dermed dra og hente henne ganske pronto, de blir ganske paniske i barnehagen når barn har feber i disse pandemitider. Jeg dro en ikke så veldig hyggelig spøk om "the swine flu is here" idet jeg dro fra jobb, som tydeligvis ikke gikk hjem hos folk. For enkelte kollegaer måtte faktisk forsikre meg om at det KUNNE jo hende at det bare var litt feber, og ikke nøffesyken! Hjelpe meg, er jeg så dårlig på å vitse?

For denne jenta har ikke svineinfluensa nå, det var jeg også ganske overbevist om da jeg dro fra jobb. Det stemte det jeg tenkte, at hun er uforskammet frisk med ørlitt feber, og som helsemyndighetene dermed vurderer som for syk for barnehagen grunnet svineriet. Så da ble det rett og slett en tidlig helg, mens jeg noterer meg enda en uke hvor jeg dessverre fikk sykefravær på jobb. Det er en stund siden forrige fulle arbeidsuke. Det blir spennende å se snuppas form i morgen, blandt barna i barnehagen har det vært litt både og. Noen har vært litt dårlige og noen har vært mer dårlige. Vi krysser fingrene for det første hos oss, og at det blir både svømming på søndag og barnehagen på mandag.


Dette er en bok jeg ikke kommer til å lese. Drittslenging fra denne dama, om snusk og likssomskandaler. Jeg orker det bare ikke. Er det virkelig noen som ønsker å lese om dette? Har vi ikke nok bøker om hemmelighetene og de enorme skandalene på Stortinget?

I tillegg kom denne saken, som jeg koser meg med:


4000 skjerf som Molde laget for cupfinalen uten at noen har giddet å lese korrektur? Fantastisk!
Så med denne skjerfsaken og Karita fra Moldes bok, så konkluderer jeg med at Molde må ha det litt trist om dagen.

Men jeg fikk roser av sambo i dag! Jippi! Nå er det skikkelig hælj!

Tar meg litt svinefri

Jeg er veldig lei svineinfluensa nå. Jeg har snakket/lest/tenkt og praktisk talt åndet om svineinfluensa de siste dagene, uten at noen i min nærmeste krets har vært smittet. Jeg er redd, selvfølgelig, men kjenner at jeg nå trenger litt svinefri. Verken Mia eller jeg er i risikogruppe 1 eller 2, så vi må nok bare fint vente på vaksinering. For jeg er ikke i tvil om at vi skal vaksineres, men bydelen og kommunen har altså litt for få vaksiner. I nabokommunen Bærum har de derimot veldig god kontroll, barn i skolen utenfor risikogruppene skal få vaksine på tirsdag. Så da håper jeg at min kommune kan slutte å somle.

Nå er det virkelig på tide å begynne juleplanleggingen, det er tross alt snart november! Og jula- den er hyggelig den! Jeg er straks ferdig med julekortene, nå må jeg begynne for alvor med kalendere. Mia skal nemlig få debutere med julekalender i år. Jeg velger å avstå fra godtekalender, og har tenkt å putte mye duploklosser i kalenderen hennes. Hun er veldig opptatt av å bygge ting, sette ting sammen og oppå hverandre osv, så jeg tror tiden er inne for mer byggeplass hjemme. Dette passer godt sammen med at en på jobben har spurt om vi vil overta masse duplo etter hennes unger, og det har jeg takket veldig ja til! Dessuten begynner hun å trenge noen flere leker nå, hun er veldig lei av endel ting.

Sambo skal jo også få kalender i utgangspunktet. Det er litt verre. Hva i all verden skal jeg legge i en kalender til en mann på 32, som ikke skal spise godteri på ukedagene? Tidligere år, så har jo kalenderen hans båret endel sjokolade, men det passer altså ikke inn i familieprofilen dette året. Litt kjedelig å få bare sokker også, og så vil jeg ikke at det skal bli for dyrt. Hm. Turer i tenkeboksen må til.

Så er det julegaver. Alltid litt i tvil om hvor mange det skal kjøpes til, vi har tidligere gitt noe til noen av Mias tremenninger, men vet ikke om det egentlig skal gjøres fast. Får begynne å kladde en liste, så får vi se. Jeg kommer fra en familie som er uhorvelig glade i å gi hverandre julegaver, så det er virkelig bare å begynne nå for å få det unna, de som jeg vet at skal ha uansett.

Håper at barnehagen koser seg i dag. De skal nemlig ha høstfest, med eller uten denne nøffesyken!

tirsdag 27. oktober 2009

Sokkegave, middagsjente, klokkestilling og boktips


Verden er virkelig full av gode mennesker!

I dag lå disse flotte sokkene på pulten min på jobb: kjempefine og hjemmestrikket! Opphavskvinnen hadde altså lest på her på bloggen at Mia ønsket seg hjemmestrikka sokker til jul, og så bare strikket hun av ren godhet! Det er fantastisk at mennesker er så snille! Tuuusen takk!

Her er dagens blinkskudd fra middagsbordetSpaghetti med kjøttsaus!

Dette bildet burde jeg nesten solgt til en eller annen kjøttsausprodusent, selv om jeg ikke bruker den slags. Her lages ting fra bunnen av, og Mia elsket det. Aller mest elsket hun vel de lange spaghettitrådene, hun langet virkelig innpå. Jeg tok ikke tiden sånn helt presis, men hun satt og spiste i ca en halvtime. Det er ikke verst! Hun er jo en middagsjente, og nå som de lager så mye varm mat i barnehagen i tillegg (i forrige uke hadde de 3 varme måltider), så er hun stort sett god og mett når hun blir hentet. Hvilket fører til koselige stunder på kjøkkenet med gryterøring og leking. Dagens meny i barnehagen var forøvrig en gryte som blandt annet inneholdt linser, med pærepai til dessert! Og ja, vi er veldig fornøyde med de kreative menneskene som jobber i barnehagen!

Dessuten ser det ut til at denne klokkestillinga har begynt å gå inn i familiens minste kropp også. Dette med klokkestilling er noe av det verste for oss småbarnsforeldre. Hvertfall for de som har A-mennesker, sånn som Mia er. Jeg husker ikke helt hvilken morgen det var, men Mia skulle plutselig starte dagen klokka 5 i går eller på søndag. Og det er litt drøyt. I dag sov hun til 7, men våknet et par ganger på natta av diverse årsaker (se forrige innlegg). 7 er hvertfall helt perfekt!

I morgen klokka 7 får vi besøk av denne flisemannen igjen. Han var her på fredag, og forlot oss i den tro at alt var i orden. Men dengang ei. Så vi prøver igjen i morgen.

Boktips:


Denne boka likte jeg godt! Anbefales!

Ufrivillig

Vi er tilbake på supersnørrvogna igjen, ganske ufrivillig. Mia har pustet utrolig tungt i natt, og ettersom et av symptomene på svineinfluensaen er pustebesvær, så fikk jeg ganske hetta. Nå, i retrospekt, så ser jeg at min reaksjon muligens var påvirket av at det var midt på natta og at jeg egentlig ikke var veldig våken. I tillegg klarte Mia å sette fast hånda si i dynetrekket, så det var nok mere det som var problemet. Men man blir mindre opplagt av å være litt våken midt på natta, helt klart. Svineinfluensateorien avkreftes også av en utrolig bra allmenntilstand på jenta. For selv om snørrproduksjonen snart overgår hennes egen vekt, så er hun strålende fornøyd.

Og så er vi litt usikre på om hun har tatt sitt første skritt eller ikke. For hun står uten støtte nå (ved bruk av gode sko) og så har vi da tvunget henne til å komme mot oss når hun står sånn. Og da er spørsmålet: Gikk hun egentlig noen skritt selv nå, eller bare kastet hun seg i armene våre? Dersom vi er litt for langt unna, så bare setter hun seg ned og krabber bort, den latsabben :) For det er nok ikke særlig frivillig gåing. Men håpet om en gående unge til jul lever enda.

Det neste som er ufrivillig , er det skumle "klær blir borte fra huset mitt"-prosjektet. Nå er den eneste sorte buksa mi sporløst forsvunnet. Jeg frykter at den ble vurdert som "litt for stor" ved forrige donasjon til Fretex, og de av dere som går noen år tilbake i tid med meg, vet jo at sorte bukser alltid har vært et viktig plagg for meg. Og nå står jeg altså uten noen. Rart. Men jeg har nok av andre, så overlever nok.

Ellers fikk jeg skryt på treningen i går, av en instruktør som mente at jeg hadde gjort store fremskritt, skryt på jobben fordi jeg så bedre ut enn noensinne og skryt av venner for ukesmiddagsplanen vår. Så jeg er jo helt på en rosa sky av skryt om dagen. Skal prøve å nyte det, før det går hull på ballongen. Og det å få skryt er forresten veldig frivillig!
Ha en flott dag, alle sammen!

søndag 25. oktober 2009

Svømming


I dag startet vi på svømming. Mia har alltid vært litt av en badeyngel, men har vært litt mindre interessert i det siste, så vi var meget spente. Og hun ble meget sinna da vi skulle dusje før vi gikk i bassenget, så jeg hadde bange anelser da vi forlot garderoben. Alle barna skulle ha på seg en våtdrakt (som skulle hjelpe med oppdrift samt holde evt utslipp inne) som vi fikk låne på kurset. Det var 4 andre barn i gruppa, og noen av de var nybegynnere som oss, mens andre hadde vært på kurs før.
Mia var skeptisk da vi gikk uti, men det gikk fort over. Og hun koste seg van(n)vittig (slå på glasset for ordspill nå dere...). Hun var en eneste stor sol mens vi var i bassenget.
Jeg likte veldig godt at det ikke bare var lek i vannet, men at det var skikkelige øvelser i tillegg. Det er mye fokus på å bli trygg med vannet, få vann i ansiktet, dykke osv. Mia hadde hodet under vann flere ganger, og var litt forfjamset rett etterpå hver gang, men kom seg kjapt. Hun sto på en benk i vannet for å kjenne på hvordan kroppen oppfører seg i vann, hun gikk på matte og hoppet uti vannet og hun lå på ryggen i vannet. Barna lekte med badeleker og kjørte badebilleker. Alt var veldig gøy, syns Mia. Dette var helt klart en innertier.

Instruktøren var meget imponert, for veldig mange unger er litt skeptiske i starten. "Men her har vi helt klart å gjøre med en som overhodet ikke er redd for noe som helst". Jaja. Jeg tror derimot at det er sunt å være litt redd for vannet, jeg da...

fredag 23. oktober 2009

Bitt

Mia ble bitt i kinnet i barnehagen... Det var et av de andre barna som ville kose, og så gikk det litt over styr. Men er i godt humør likevel!
I dag hadde de forresten meksikansk fest i barnehagen, med quesedillas, påtegnede barter og røde kinn og pyntede barn. Mia fikk ros for god apetitt og manglende fordommer mot ny mat. Dessverre har svineinfluensaen nå inntatt barnehagen, så det er ikke baaare gode nyheter derfra alltid.

onsdag 21. oktober 2009

Klær som forsvinner, røde ullsokker og solstråler

Jeg kan virkelig ikke være i form i dag. Skattelistene har jo blitt lagt ut, og jeg har ikke gjort et eneste søk. Meget rart til meg å være.
I dag har jeg brukt noe av sykedagen til å rydde. Og jeg fant den svarte toppen jeg har lett etter! Det har seg nemlig sånn at ting har begynt å forsvinne her i heimen, etter at den travle småbarnshverdagen begynte for fullt i høst. Det gjelder spesielt klær, og det passer særdeles dårlig for en som liker organisering og det å ha kontroll på ting. Så jeg ble overlykkelig da denne toppen dukket opp bakerst og nederst i klesskapet, sammen med en svær hybelBJØRN (noe kaninstørrelse var det hvertfall ikke på støvdotten). Nå mangler vi bare Mias ene røde ullsokk (hmm... var det ikke en rød ullsokk som var et av de viktigste bevisene i Orderud-saken?? Kanskje vi bare skal la Mia bli hovedmistenkt der??) Jeg tror heller vi skal skylde på barnehagen, jeg mistenker at den dukker opp der under neste runde med "kurven med gjenglemte ting er full, så nå henger vi den opp i gangen sånn at alle foreldre blir nødt til å gå gjennom neste gang de henter/leverer".
Uansett: Mia ønsker seg hjemmestrikkede sokker til jul! Mia har nemlig den egenskapen at hun klarer å søle på hele seg når hun spiser noe som tilsier søling. Og i likhet med sin mor, så er hun ofte kald på føttene, så flere sokker vil nok være kjærkomment i vinter!

Og så er Mia virkelig en solstråle om dagen! Til alle tider, faktisk! Jeg tror at hun rett og slett setter pris på å være sykdomsfri, så vi skal nyte dette gode humøret til neste runde begynner. Vi regner med minst en sykdomsrunde til før jul.
Og jeg tror at hun absolutt gleder seg til barnehagen om morgenen. Når vi finner frem parkdressen og skoene, så kommer hun krabbende i full fart og river og drar i dressen helt til vi tar den på. Det er jenta si, det!Fornøyd hjem fra barnehagen i dag

tirsdag 20. oktober 2009

Sykedagen

Nå er jeg altså en drypper. Noe reseptgreier som jeg drypper i øyet hver tredje time. Og det funker som bare det. Øynene har helt klart stått opp fra de døde, mens halsen dessverre har tatt kvelden. Så nå føler jeg meg litt som Bart gjør her:


Dette er en ganske vanlig scene fra Simpsons, og Bart er altså han lille som får det noe trangt om halsen. Og sånn er det her og. Halsen min er veldig trang, men det er altså ikke sambo som er Homer, bare så det er sagt!

Og hva gjør man når man er syk? Man vasker klær, henger opp en gardin, baker eplekake, sover, spiser fancy lunsj og ser på alle overleveringene av nøkler til nye statsråder. Jeg kan mye om statsrådene nå for å si det sånn!

All statistikk på mine sykdomserfaringer skal nå tilsi at jeg blir sykt forkjølet i morgen. Og selv om det unektelig høres hyggelig ut med nok en slaraffendag hjemme, så håper jeg på arbeidsdag. Time vill sjåvv.

Dette bildet er et skikkelig Kodak-moment, jeg ler meg skakk av skjelinga! Hun er virkelig den beste snuppa på jord!

Hjemme med syk Hege

I dag tar jeg dagen hjemme. Jeg frykter en øyekatarr, for øynene har klødd som besatt siden ca fredag, og de er røde og renner. Frykter at jeg skremte vettet av folk på jobb i går, med historier om at "dersom du ser inn i mitt onde øye, så blir du til stein". Eventyr er en fin ting! I dag har det andre øyet blitt like ille som det første, og i tillegg har jeg verdens tjukkeste hals. I går kveld var jeg i tillegg stokk stiv i nakken, men det skylder jeg på søndagens tur med Mia i bæremeis.
Nå åpner telefonen til legekontoret hvert øyeblikk, og jeg håper på å få litt hjelp. Da jeg ringte i går, så fikk jeg beskjed om at jeg kunne få en time 3. november, og når dama sier sånt, så får jeg bare lyst til å slenge på røret. Greit at de sikkert får mange rare telefoner, men de behøver ikke å håne de som ringer for å få råd og hjelp likevel. Heldigvis vet jeg at de tar en annen tone når jeg ringer på vegne av Mia.
Da er jeg på vei i en telefonkø- vi blogges!

søndag 18. oktober 2009

Lilloseter

I dag pakket vi tursekken med termos og kjeks og hoppet inn i turantrekk. Vi bestemte oss for å ta turen til Lilloseter, i frisk norsk høst. Det er ca 4 km inn dit, og vi valgte bæremeis til Mia fremfor barnevogn. Det var enkel grusvei hele tiden og masse folk.


Herrrlig! Dette beviser at man ikke behøver å dra ut av kommunen for å gå tur! Lurer på hvorfor jeg ikke gjør dette oftere, ettersom jeg setter såpass stor pris på det!


Mor og datter. Noterer på ønskelista til jul at jeg ønsker meg gavekort på XXL eller g-sport eller en annen sportsforretning, for turantrekket er altfor stort. Trenger nytt.


Her inne på Lilloseter kjøpte vi to vafler og to brus for den nette sum av 100 kr.Mia tok kjapt kommandoen på lekebordet. Langt eldre barn flyktet fra den skravlete og småkjeftende jenta. Hun er direkte breial. Skjønner ikke at hun kan være så populær i barnehagen dersom hun er på samme måte der?!?Vafler og medbrakt niste og kakao.


Mia sto en liten stund uten støtte, mens hun trommet på denne stolen.

I tillegg gikk hun helt ukritisk bort til vilt fremmede og ba om å få sitte på fanget. Lite skeptisk, altså.

Jeg glemte forresten å ta bilde av et særdeles forvirrende skilt på Lilloseter, og vi skjønte vel egentlig aldri om det var lov med medbrakt eller ikke.

Men vi hadde en flott tur, selv om den ikke var så altfor lang. Mia syns at den var lang nok, tror jeg.

lørdag 17. oktober 2009

Det å sove


Jeg er veldig interessert i å sove, og det har jeg merket denne lørdagen. Men vi har også fått utrettet endel annet småtteri, deriblandt å levere tilbake en bukse som jeg fikk for mye penger tilbake for, samt å kjøpe en badehette (av alle ting).

Mia har vi herved friskmeldt helt, etter å ha spist en helt rundstykke, eggerøre OG et middagsglass på under en halv time. Resten av kvelden hadde hun noe som liknet en ølmage. Det bekymrer meg noe at hun har protestert på å bade de siste gangene, for nå har vi meldt oss på svømming på søndager. Dette gjorde vi jo fordi hun har elsket å bade tidligere, men i dag var det helt feil å bade igjen. Jeg mistenker en badekarhendelse for litt siden da vannet var litt for varmt, at den sitter fast i minnet hennes. Men hun er da ikke en elefant, så håper hun glemmer den til neste søndag.Fornøyd på dagens handletur

Helt på tampen vil jeg nevne ryktet om at Audun Lysbakken fra SV skal inn i regjeringen. Gud hjelpe oss alle. Den mannen er jo gal.

fredag 16. oktober 2009

Comeback

Snuppa gjorde comeback i barnehagen i dag, til full jubel og stående applaus fra de andre barna. Det unisone koret sa: "Miiiiiiiia" da hun entret lokalet, og hvem blir vel ikke fornøyd av en sånn velkomst? Det gikk dessverre litt verre utover dagen og de siste timene må ha vært slitsomme for noen og enhver. Jeg hentet hvertfall en Mia som var meeeeget sliten, sinna og sutrete. Hun fant ørlitt trøst i en bestikkelseskjeks i vogna på vei hjem, men valgte å slå seg heeelt vrang da vi kom hjem. Jeg begynner å bli vant med denne trassinga, så jeg lot henne bare ligge og vrenge seg på gulvet i sinne. Det må se bra teit ut hvis det virkelig befinner seg noen i himmelen som kan følge med på middagslagingen hos oss fra et fugleperspektiv, en mor som altså står ved grytene helt uberørt av verdens mest sinte og trassige 1- åring, som vrir seg som en orm på gulvet ganske høylytt. Men men. Så lenge hun avslår tilbud om mat og drikke, så gjør jeg ikke noe mer enn det.
Dagens middag var taco, og endelig fikk vi se Mia med full middagslyst. Hun spiste av hjertens lyst av ukrydret kjøttdeig, ost, guacamole, agurk osv. Og du verden så mye lettere det blir med full mage.
Men jeg vil nødig snakke for mye om mager. Er ikke i superform selv akkurat nå, nemlig.

onsdag 14. oktober 2009

Fortsatt syk

video

Dagens lek. Jeg gjemmer en brødbit i den innerste tønna, og så bygges tønna utover med flere tønner. Tønna er kjempegøyal, og den ble enda morsommere ved at det lå en brødbit innerst. Og mammaen syns det var gøy at jenta spiste brødbitene også, det er fortsatt ikke mye mat som går ned nemlig. Sjekk også retroantrekket hennes, i hel ull for å være sikker på at hun holder varmen her. Ullantrekket er godt brukt, for det er hullete og det står tråder ut her og der, og Mia blir distrahert av trådene.

Denne sykdommen drar ut. Det er tredje dagen hun er dårlig, og siden dagen i dag ble avsluttet med en veldig varm Mia som nesten sovnet på brystet til sambo (grunnet null søvn resten av dagen), så tror jeg ikke det blir verken en rolig natt eller barnehage i morgen heller. Ingen av delene har vi jo sett noe til denne uka, derimot har vi sett myyyye snørr og snuppe som er så forkjølet at hun ikke får sove. Stakkar liten. Nå skal jeg benytte sjansen til å sove litt, for å være sikker på at det blir NOE søvn på meg.

tirsdag 13. oktober 2009

Sjukeheim igjen

video

Her er pasienten. Kraftig forkjølelse og feber er på gang her, så da blir det mye bolle og melk for å narre Mia til å få i seg noe som helst. I tillegg har hun nettopp fått en hjørnetann, alt fælt på en gang altså.
Og vi blir hjemme i morgen også.

søndag 11. oktober 2009

Bursdag- igjen!

Kvelden ble tilbrakt i bursdag til svigers og svigerinne. Mia hadde småfeber da vi hentet henne hos mamma og pappa isted, men virket i fin form. Så vi dro, med Mia med umålt, men mest sannsynlig feber og jeg med skallebank grunnet for mye søvn. Ikke så rart i grunn, hodet mitt kan umulig skjønne det å gå fra 4,5 timer søvn til 12 timer natta etter. Det bare må bli trøbbel det.

Etter nydelig mat (som alltid hos svigers) så steg formen hos både mor og datter og vi dro da Mias fettere skulle se på Newton.

Vin m/kort til svigerinne (blasst bilde, kortet hadde bedre farger enn her)


Sliter alvorlig med fargene på bildene, men her er kortet til svigermor

Mia hadde forøvrig våknet halv fem i dag også, så jeg ser frem til en hyggelig og tidlig uke. Nå skal uka avsluttes med et evigvarende ryddeprosjekt. Syns jeg har det samme prosjektet hver kveld.

Barnefri lørdag- del 2

Etter en kjapp titt på nyinnkjøpte klær etter forrige blogginnlegg, så valgte jeg å ta en ettermiddagslur for å være sikker på å holde kvelden ut. 4,5 times søvn er litt for lite for en som aller helst vil ha 8 timer... Så da jeg våknet var det bare å hoppe i klærne for å rekke middagsreservasjon klokka 18. Jeg valgte forøvrig å ta på meg et pølseskinn av en bukse jeg nettopp hadde kjøpt, av to grunner:

1. Det skulle forhindre meg i å spise meg fra gård og grunn på restauranten (hvilket slo feil, for olabukser utvider seg mer enda enn jeg trodde).

2. Ved å bruke buksa med en gang, så betyr det at den ikke kan byttes. Og det å ha bukser som nesten er for trange er en motivasjon til videre vektnedgang (hvilket også slo feil forsåvidt, for buksa utvidet seg mye mer enn jeg trodde).

Restauranten var greske Zorbas, og vi kjørte full pakke med forrett, hovedrett og dessert. Og det var selvfølgelig greske servitører med svenskeåpning på skjorta og godt glis, det var live gresk musikk og gresk innredning, akkurat slik vi håpet. Godt var det også, og ganske norsk størrelse på porsjonen. Så vi ble ganske mette.


Til forrett hadde vi en tallerken med 7 forskjellige greske forretter, mine favoritter er saganaki (fritert ost) og tzatziki. Til hovedrett hadde jeg Souvlaki (grillspyd) med poteter stekt i olje, gresk salat og mer tzatziki og en gresk krydderkake og is til dessert. Er kjempefornøyd og kommer til å leve på dette ganske lenge!

Vi rullet oss ut av restauranten og bort på kinoen ikke langt unna. Der så vi "Jenta som lekte med ilden". En god og spennende film, basert på en god og spennende bok. Vi gleder oss allerede til film nr 3.

Vi kom oss hjem i regnet, og satt ca 20 min i sofaen før vi begge nesten sovnet og krabbet i seng til nesten 12 timers søvn. Miljøskadet som jeg er, så våknet jeg ganske tidlig, men tvang meg selv til videre søvn. Her er det ingen bønn, det kan være lenge til neste sovedag. I går gikk vi riktignok til innkjøp av sov-i-ro for å se om det kan hjelpe for den som skal prøve å sove i helgene, det er ikke akkurat en lydløs kråke vi har her i heimen i morgentimene!
Nå er det rydding og vasking som står på programmet før vi skal i bursdag hos svigers, hvor vi plukker opp Mia på veien.

lørdag 10. oktober 2009

Barnefri lørdag- del 1

Stikker kjapt innom for å blogge hvor nydelig jeg har det akkurat nå :)
Jeg har som kjent barnefri i dag, Mia ble avlevert til mine foreldre klokka 10. Da hadde vi vært oppe siden halv seks, så i mitt hode var det allerede langt på dag. Skjønner ikke helt hva Mia tenkte, men hun våknet altså halv fem. Så kranglet og diskuterte vi hvorfor man ikke står opp så tidlig. Etter en time, så ga jeg opp. Dagen var altså i gang.
Etter at Mia ble levert, så har vi brukt penger. Først satte vi noe som må være ny Norgesrekord i antall kroner brukt på Rema. Greit nok med skikkelig storhandel av mat når vi har alle hender frie. Så ble det bursdagsgave på svigers. Deretter delte vi oss, for å utnytte tiden best mulig. Jeg skulle for eksempel shoppe litt klær, og det trenger ikke sambo å være med på stakkars. Han skulle fikse noe til kameraet sitt, så da fikk vi gjort ting vi liker begge to. Jeg liker meg forøvrig best på shopping alene, og sammen skal vi være i kveld uansett. Alenetid er også viktig.
Jeg kjøpte så mye at jeg måtte ta bussen hjem fra sentrum. Posene står nå spredd utover, og jeg husker ikke nøyaktig alt jeg har kjøpt. Men jeg vet at det er noen ullbodyer til Mia, poser til bleiebøtta hennes, en bursdagsgave og myyyye til meg. Jeg skal ta en kikk nå.

fredag 9. oktober 2009

Trøtt...

Jeg er midt i et julekort, er stuptrøtt og skal lappe noen klær med nål og tråd før jeg sovner. Så derfor kommer det noen bilder mens jeg ønsker dere en god helg!


BadenymfeVi fant en rullende marihøne i en butikk. Den var fiiiiin!Luringen som lurer rundt på kjøkkenet etter noe mat...

tirsdag 6. oktober 2009

Trenger du reisetips?


Frokost


Jeg er et frokostmenneske, helt klart. Jeg lager meg skikkelig frokost, med 1 brødskive og 1 knekkebrød hver morgen. Dette får følge av en kaffe latte, ettersom vi har espressomaskin med melkesteamer hjemme. Den fikk jeg til jul for snart 5 år siden og må sies å være den julegaven jeg har hatt mest glede av noensinne. For hvis det er en uvane jeg lærte av å studere, så er det å drikke en kaffe latte hver dag.

Uansett: jeg kan gjerne bruke lang tid på frokosten. Dette er jo litt fordi det tar litt tid å lage kaffen og maten, for så å spise den i et behagelig tempo, med Frokostshowet på Radio1 i bakgrunnen.

Mia ser også ut til å sette pris på frokoststunden hver morgen. Det vil si; hun setter pris på MIN frokoststund, ikke sin egen. For mens jeg drikker kaffe og spiser brød/knekkebrød med pålegg, så får hun grøt og melk. Hvilket ikke er like spennende. Kaffen min kan hun holde seg unna, det er bare den lange skjeen som lager så fin lyd mot glasset som er gøy, mens pålegget og knekkebrødet vil hun helst ha selv. Mulig at vi burde bytte ut grøten til frokost når det er så tydelig mindre aktuelt for henne, men jeg mistenker at det er ikke selve menyen som er problemet. Det er nok heller sånn at hun vil spise det samme som mammaen sin til frokost. For når mammaen spiser en skje med grøt, så gjør Mia det også, stort sett.

I dag derimot, så ble det mye grøt på mamma og mye ost og skinke på Mia...

Aller mest stas er det å starte frokosten på fanget hos mammaen, istedet for å sitte på sin egen stol. En liten stund gjør hun det, så flytter hun over på egen stol og det er greit. Det å sjonglere med grøt inn i munnen på Mia mens hun sitter på fanget mitt, det er en ganske vanskelig oppgave, så da blir det mest pålegg som hun forsyner seg med fra asjetten min når hun sitter der.

Men likevel. Det er koselig med frokoststund, med eller uten Mia på fanget. Så får jeg heller skjære opp en ekstra ostebit som Mia kan få, sånn at jeg selv slipper å spise brød uten pålegg. For noe kjedeligere enn brød uten pålegg, det finnes ikke.

mandag 5. oktober 2009

Date!


Jeg gleder meg så inmari til lørdag. Da skal jeg på date! Vi har vært innom mange aktiviteter som vi har lyst til å gjøre, men jeg tror at vi lander på kino + restaurantbesøk. Vi elsket jo Stieg Larsson-bøkene begge to, så vi vil gjerne se filmen som nettopp kom ettersom vi også så den første. Og siden vi ikke fikk noen Hellasferie, verken i år eller i fjor, så lurer vi på å finne en gresk restaurant. Jeg elsker virkelig det greske kjøkken!
Og så strømmer det på av andre saker som bør utføres når man først har sjansen. Jeg burde shoppe, sambo burde shoppe, vi burde vaske hele leiligheten, ordne med flisene på lillebadet, få fortgang i kommunen ang bruksendring, levere masse til Fretex osv osv. Plutselig ser jeg at vi egentlig trenger langt mer enn bare denne ene dagen.
Så det blir snakk om å prioritere. Og høyt opp på lista kommer søvn. Igjen. Jeg er helt stiv rundt øynene grunnet at det har blitt kaldere ute, og når da huden er tørr så blir det noen fine sprekker når jeg er så trøtt som nå for eksempel. På tide å begynne med øyekrem, kanskje? Som sliten småbarnsmor? Og hvor gammel er jeg egentlig når jeg begynner å tenke på sånt? Føler meg minst 40 og midtlivskrise. (Sikkert ikke for andre, men jeg har altså aldri hatt noe godt forhold til krem. Tror huden bare vil ha mer og mer, så derfor har jeg aldri begynt med annet enn solkrem. Hvilket jeg heller ikke er særlig god på å bruke.)

søndag 4. oktober 2009

Mens vi venter på å bli full familie


Jeg rakk nesten å ta bilde av Mia i det nye antrekket før tøflene var tatt av. For de var klumpete og dumme å ha på!

Det er virkelig en helg som alenemor dette her. Sambo kom hjem etter Mias leggetid i går, og han var ikke veldig fornøyd med 11 timers arbeidsdag på en lørdag... Humøret steg ikke noe mer av at han måtte ta noen timer i dag også. Rett og slett en 7-dagers arbeidsuke, det er lite populært, så jeg hadde en sjokolademousse klar da han kom hjem i går kveld. Det hjalp litt.
Nå skal jeg finne frem vinterjakka, rydde ferdig i strømpebukseskuffen min (jeg begynte isted og fikk "hjelp" av Mia, så nå er det verre enn noensinne) og manne meg opp til å vaske bad. Da trenger jeg hjelp av denne flotte låta:


Jeg er nemlig ikke den som spretter opp for å vaske med en gang lille knegg tar seg en lur, så jeg må ha noe musikk med litt trøkk. Gjerne fra 80-tallet.

lørdag 3. oktober 2009

Julekortprosjektet


Jeg er absolutt i gang, som dere ser av bildet. Har lagd 16 stk og flere skal det bli for det er så gøy! Foreløpig er ingen like, og jeg er fornøyd med at jeg har klart å være såpass kreativ. Nå legges prosjektet litt på is en stund, da det er mange andre kortprosjekter som må gjøres. Det er tross alt leeenge til jul og folk må få lov til å ha bursdag på høsten også.

Ulltur

I dag tok Mia og jeg en kjapp ulltur. Noe sier meg at et barnehagebarn trenger endel ull, hvilket Mia absolutt har, men hun har ikke så mye ullundertøy som bodyer og strømpebukser. Ved siste opptelling hadde hun 3 bodyer (hvorav den ene er altfor stor) og litt flere strømpebukser (hvorav de fleste er altfor store). Ullundertøy er lurt akkurat nå på høsten, også sper vi på med de ca 13 ullbuksene og tjukke hjemmestrikka ullgenserne hun har arvet når det blir skikkelig fimbullvinter.

Men altså: vi trengte ullundertøy og satte kursen for Nøstebarn. Jeg merket at lommeboka mi trakk seg sammen i ren smerte bare vi nærmet oss butikken, så det ble med en body, en strømpebukse, et par tøfler og en bukse. Noe var etter planen, og noe ikke.

Her er bodyen og (deler av) buksa. Strømpebuksa er i samme striper og farger som bodyen. Gleder meg til å se det på Mia. Bodyens farger står jo veldig fint til olabukser og de olakjolene som er litt vanskelige å bruke akkurat nå. Hun blir stressa av alle kjoler for tiden, de er jo i veien når hun krabber. På tide å reise seg!


Noen blir nok varm på beina av disse

Nå har hun noe ulltøy som er litt annerledes. For det hun hadde fra før, var jo helt likt. Rosa ensfarget Janus. Må nok fortsatt utvide ullgarderoben, men det blir med noe billigere enn fra Nøstebarn.

fredag 2. oktober 2009

Barnehagens maskot

Mia har fått status som en slags maskot i barnehagen, virker det som. De andre barna går rundt og sier "Miiiiiiia" flere ganger om dagen, og det er sikkert hyggelig. Da jeg skulle hente henne ute i parken i går, så traff jeg Mathea med mammaen hennes på veien opp til parken. Jeg hadde hentet vogna, og idet Mathea og mammaen passerte meg, så sa hun: "det er vogna til Mia". Godt observert. Og da jeg skulle hente Mia i dag, så traff jeg Hedvig og mammaen utenfor, og Hedvig pekte på meg og sa: "det er mammaen til Mia". Så kom jeg meg inn, og traff Felix m/pappa. Han bare så på meg og sa: "Mia".
Kanskje jeg har barnehagens mest populære? Kanskje hun er den alle ser opp til og vil være sammen med? Eller så er det bare slik at datteren min et navn det er veldig lett å uttale...

Hjelp meg!

Denne bloggen får stadig flere lesere. Jeg lurer på hvem dere er, sånn at jeg lettere kan tilpasse innholdet i bloggen. Sliter litt med å få opp meningsmålingen oppe til høyre her, men fint om dere svarer når den kommer opp etterhvert!
EDIT: den er oppe. Håper dere tar dere bryet med å svare!

Her kommer vinter'n


Ikke veldig oppløftende nyheter på værfronten, altså

Derimot har jeg veldig sansen for sangen "Her kommer vinter'n" av Jokke og valentinerne. Dere kjenner den som kjenningsmelodien til NRK når det nærmer seg sesong for vintersport ("Ventetida er over...."). Det festligste med låta er følgende utdrag:

Er du av typen som liker å sitte, sitte inne å pimpe når sola skinner
Er du av typen som er svak for sport, men bare på skjermen og bare når vi vinner
Da har du problemer i følge peanøtthjerneforbundet
Men du æ’kke aleine, vi er mange som har det sånn

Man må jo bare like sånne ord som "peanøtthjerneforbundet"...

I morgen er det jentedag igjen, sambo skal jobbe. Helgene våre har helt klart tatt en styggere vending når vi plutselig begge to jobber helger innimellom. Jeg har jo gjort det siden jeg begynte på den jobben jeg har nå, men det at sambo også jobber helger er nytt for oss. Liker ikke den utviklingen. For han er elendig på å avspasere det han jobber inn på lørdager. Noen er virkelig altfor flinke til å jobbe. Da Mia var syk her for et par uker siden så ringte jeg for å fortelle han at jeg ble tilkalt for å hente Mia i barnehagen fordi hun var syk, og at hun mest sannsynlig måtte være hjemme noen dager. Hans spontane reaksjon var: "Da skal jeg se om jeg får tatt noe fri herfra"!! Hallo??!!?? "Hjemme med sykt barn" er da virkelig ikke "Ta fri" fra jobb. For sykdommen til Mia gir virkelig beng i om han har mye å gjøre på jobb eller ikke, så han fikk klar tale der. Jeg er som kjent snill som et lam, men hissig som en veps.

Uansett: hva finner man på med en 1-åring når det er meldt skikkelig regnvær i morgen? Skikkelig kjedelig å bare være inne, både for hun og meg.. (Skal kanskje ikke svartmale situasjonen helt enda, og dermed kanskje vente for å se om den bløte værmeldingen faktisk slår til... jeg har jo også en tendens til å være litt "realistisk").

torsdag 1. oktober 2009

Telefonen som gjenoppsto


Telefonen min døde her, midt i en samtale, for litt siden. Den døde fordi den var tom for strøm riktignok, men det var ikke det som var problemet. For da jeg skrudde den på igjen, så frøs hele tastaturet og intet var mulig. Ikke engang svenskeknappen hjalp. Så når jeg da ble oppringt igjen fordi samtalen ble avbrutt av strømmangel, så fikk jeg ikke lov å svare. For tastaturet frøs fast slik at intet var mulig. Et lite øyeblikk så jeg etter ctrl+alt+delete-metoden, men så kom jeg på at det var en telefon, ikke en pc. Hmf. Jeg plugget i strømmen, og lot telefonen hvile mens jeg fant frem min gamle telefon. Byttet over SIM-kortet og konstaterte at jeg måtte skaffe meg en ny telefon. Pokker, for jeg er veldig fornøyd med telefonen min.
Sambo tok en kikk, og mente at den bare var blitt meeeget treg i oppfattelsen. Kanskje jeg skulle prøve å slette noe? Ikke dumt. Jeg sletter dessverre aldri meldinger, på samme måte som jeg aldri sletter mail. Så mine innbokser blir da ekstremt fulle. Det var absolutt tilfelle, fant jeg ut. Jeg startet med å slette 385 sms fra "sendte meldinger". Det hjalp. Telefonen var fortsatt treg, men bedre. Så tok jeg innboksen. Der var det hele 1097 meldinger, fra 1 år tilbake i tid. Jøye meg. Og etter at jeg hadde tatt kål på de, så var telefonen tilbake i live! I beste påskestil, så gjenoppsto den, bedre enn noen gang. Så nå er alle glade.

Jeg tror at Mia også liker at telefonen "tok en Jesus", for hun elsker den. Nettopp derfor frykter jeg at den vil få en tidlig og uventet død.