søndag 28. juni 2009

Jommen sa jeg smør


Tvillingenes bursdagskort

I går hadde jeg med verdens beste jente i bursdag, så da fikk vi svar på tiltale i dag. Smurfen sutret fra første øyeblikk, og det ble bare verre og verre. Det samme ble de røde flekkene som vokste frem over hele kroppen hennes, som førte til spekulasjoner om den fjerde barnesykdom, tannfrembrudd, allergisk reaksjon mot jordbær som hun spiste i går og mye annet. Tenk så greit det hadde vært om hun bare kunne sagt hva som var feil! Det endte med at vi forlot selskapet mens de fleste gjestene fortsatt nøt kaffen sin. Og hva skjedde da vi kom i bilen med aircondition? Joda, hun koste seg verre. Lekte og sang og hadde det best i hele verden. Da vi kom hjem, så fant vi frem bassenget hennes og tok et bad i bakgården. Det var kjempegøy. Vi avsluttet med kveldsmat og melk og snuppa sover nå godt.

Jeg tror det var varmen som tok knekken på henne i dag. Det var sykt varmt i den hagen vi var i bursdag og de røde flekkene tror jeg er varmeutslett, selv om vi selvsagt ikke kan være sikre. Men ettersom allmenntilstanden ble så god da vi kom hjem, så mistenker vi ingen skumle ting. Litt synd at hun ikke klarte å være på topp i dag, men sånn er det jo innimellom.

Kan ikke vi dra til sjøen, så får sjøen komme til oss (i form av et basseng)

Det er så greit når alt går bra, hvorfor kan det ikke gjøre det oftere?


To bursdagskort laget til i går

Jeg snakker om gårsdagens ekskursjon til et sommerhus på en halvøy hvor det blir feiret bursdag. Det er en årlig greie. Mia var egentlig i sjabert humør i går, så jeg tenkte at "jaja. Dette kan jo bli moro." Vi tok med reisesenga hennes, slik at hun kunne legge seg når hun blir for trøtt utover kvelden. Hun orker neppe en hel voksenbursdag uansett, og det kan man heller ikke forvente av en 1 åring. Så vi pakket bilen, med seng, grillmat, vogn, kveldsstellutstyr osv. Jeg klarer fortsatt ikke å stoppe å forundre meg over hvor lite plass det er i bagasjen på en stasjonsvogn... Da vi kjøpte bilen, så trodde vi jo at vi skulle få god bagasjeplass, men nei. For kun en kveld borte, så fylte vi altså hele bagasjen da også.

Mia syns også det var litt kjedelig å kjøre så langt i bilen, så hun begynte like så godt å spise litt på dyreboka si. Jeg tittet bakover etter at det hadde vært rolig en stund, og da satt hun og jafset godt på hjørnet i boka. Flott. Med et blikk som sa: "jeg tar meg en snack, jeg". Jeg fikk boka ut av munnen, men er usikker på hvor mye hun fikk i seg til slutt.

Vel fremme, så lekte vi litt og så kom de andre bursdagsdeltakerne opp fra badehuset. De hadde badet, og jeg kjente at jeg også har veldig lyst. Jeg badet jo ikke i det hele tatt i hele fjor (man skal være litt forsiktig i 6 uker etter fødsel, grunnet infeksjoner), så da rakk jeg ikke det. Men badetøy hadde vi ikke klart å få med oss i går. Vi hadde også glemt drikke til grillmaten (selv om både sambo og jeg liker godt vann til mat, så var det jo bursdag) og ketchup til pølsene vi grillet. Vi husket i det minste alt snuppa burde ha med, så da får vi være fornøyde med pakkingen likevel.


Mia fikk en forsinket bursdagsgave fra Polen, og hun elsket de to lekene i pakken. Latteren satt svært løst, og hun har lekt med de i dag også. Til stor glede. Hun har en så god latter når hun setter i gang. Gaveutdeleren traff jo veldig bra, for Mia elsker jo ting på hjul. Elgeleken er morsom, den har to elger som bytter på å være fremst når du drar den etter deg i snora. Leken med den lange pinnen blir nok enda mer morsom når hun lærer å gå og kan trekke den etter seg, men den røde kula på toppen var god å tygge på. Kjempestas!

Vi grillet og kosa oss, Mia spiste godt, grillpølse med pølsebrød er knall. Fikk litt middagsglass i tillegg, så hun var god og mett i magen da klokka nærmet seg leggetid. Hun holdt likevel stilen i over en time etter dette, men begynte da å bli sliten og ville helst sitte på fanget hos meg med stivt blikk. Så da satte vi opp senga, prøvde å gjøre et rom mørkt, samtidig som det skulle være bra luft slik at det ikke ble for varmt. Snuppa sovnet på et blunk, hadde ikke sovet så altfor bra tidlig på dagen.

Etter at hun la seg, ble det deilig dessert og kake, og jeg tror vi hadde nok jordbær? 6 kurver på 9 personer. Noen meldte sykdomsavbud, så da ble det noe i overkant.. Og så spilte vi kubb da, det er blitt tradisjon. For de som ikke kjenner spillet, så går det i korte trekk ut på å velte trekubber ved å kaste pinner på de. Det er faktisk ganske gøy, og det blir alltid konkurransestemning. Og jeg vel bare innrømme det nå: sambo er bedre enn meg i kubb. For jeg stinker, rett og slett.

Mia sov godt stort sett hele tiden, men det var til tider veldig varmt på rommet hun lå. For vi dekket jo store deler av det åpne vinduet med pledd for å få det mørkt. Men det virket ikke som noe problem for henne. Da vi dro rundt halv tolv, så dro også resten av festen, og Mia sovnet i bilen på vei hjem. Og sovnet for tredje gang da hun ble lagt i senga si hjemme.

Det er så greit med en unge som sover når hun skal. Og som er fornøyd når hun er på fest. Jeg er virkelig fornøyd med reklamen. For bedre reklame for det å ha barn kunne vi ikke hatt i går. På tide at festdeltakerne tar hintet: Livet blir bedre når man får barn!

lørdag 27. juni 2009

Mette-Marit: prinsesse mot alle odds av Håvard Melnæs


Dette var litt Se og hør i bokform. Men ikke bare det, det var Se og hør på en koselig, rosa sky. Altså Se og hør, bare koseligere og mindre skandaløst. Vi vet jo at Mette-Marit har hatt en "utagerende" fortid, et ord ingen har hørt verken før eller siden forresten, men jeg hadde likevel håpet på en noe skarpere bok. For dette var rett og slett en kjempehyllest til kronprinsessen. Kritikken mot henne blir nevnt forsiktig, og de saftige historiene som man kanskje skulle tro kom fra en slik reporter som forfatteren er, uteblir.

Grunnen til at jeg leste boka, er jo ikke en kjempeinteresse for Mette-Marit. Derimot har jeg veldig sans for forfatteren, som skrev boka om Se og hør fra innsiden, noen år etter at denne biografien om Mette-Marit kom. Og jeg likte veldig godt måten han skrev Se og hør- boka på. Dessverre ble jeg skuffet over denne. For jeg hadde håpet på noe som ikke var så rosa og eventyraktig.

fredag 26. juni 2009

Hvem skal vi skylde på?


Jeg snakker selvsagt om Michael Jacksons dødsfall. Jeg har aldri vært en kjempestor fan, men kanskje sånn midt på treet. Har flere av hans største hits i hodet og i musikksamlingen min. Han er virkelig en av vår tids største enkeltartister og legender på verdensbasis. Og det er trist at han er borte, selv om han har kommet med lite kreativt de siste åra.

Men jeg mangler en syndebukk! I avisene spekuleres det nå i overdose, satt av denne legen som skulle ha vært i huset hans og som plutselig er borte. Men den blir for tynn. Jeg syns vi skal skylde på Osama bin Laden. Eller Hitler. Det er så greit å legge skylda for all verdens faenskap på de samme personene hver gang.

Bursdagsrush


Her blir det mye feiring på en gang. Bursdag i morgen, hvor også en annen av gjestene har hatt bursdag. I tillegg har en tredje forlovet seg. På søndag skal vi i tvillingbursdag, så vi tar det virkelig 2 og 3 i slengen nå.

Dessverre har mine organiserings-og planleggingsevner sviktet denne uka, så det kom plutselig til meg at jeg hadde vilt mange kort å lage. Og jeg liker jo fortsatt godt å lage kort. Men ikke med tidspress. Så nå er det bare å hive seg i sving igjen etter en kjapp bloggpause, men jeg mistenker at ikke alt blir bra. Så jeg utsetter nok heller (litt usikker på om jeg dropper) det ene kortet. Jeg har ikke noe lyst til å gi bort noe hastverksarbeid.

Bildet over er av en meget fornøyd snupp i arvet sommerkjole. Den var luftig og god i varmen i dag.

torsdag 25. juni 2009

Jente i uform, shopping og varme

Spaghetti er fortsatt godt, selv om formen er dårlig!

Jeg ble møtt av mine to kjære på vei hjem fra jobb i dag, de hadde vært i slottsparken og lekt. Snuppa var stort sett fornøyd da, men da vi kom inn begynte et grinekor av dimensjoner. Ingen ting vi sa og gjorde hjalp, og hun var varm i hodet. Vi heiv henne i badekaret for litt avkjøling, men heller ikke det var stas. Og da er det noe veldig galt når den jenta gråter i badekaret, for hun elsker jo å bade. Gråten var smerteaktig, det virket som om hun hadde vondt. Men hvor? Tempen viste 38,5, så hun fikk en paracet. Og deretter litt middagsmat og lek, og så var humøret på topp ved kveldsgrøten. Det medførte at hun ikke hadde noe overstadig lyst til å legge seg nå som hun endelig hadde det bra, men det ble fort tyst likevel. Merkelig det der.

Idet hun sloknet, så hev jeg meg ut døra. En av favorittbutikkene mine hadde "kundekveld" med mye varer til halv pris og det var 1 time til stengetid. Og jeg trenger virkelig å fornye sommergarderoben. I fjor sommer satt jeg stort sett inne med en baby med varmeutslett, og til det trengte jeg ikke stort annet enn en joggebukse, og sommeren før det var jeg betraktelig tyngre enn jeg er nå. Så foreløpig i sommer, så har jeg gått med altfor store klær, og av og til klær jeg egentlig ikke har vært 100% fornøyd med, men som jeg har brukt i mangelen på annet.

Det merkeligste var at jeg gikk rett på mamma da jeg gikk av bussen. Hun var på jakt etter et olaskjørt, for hun har ofret sitt gamle til meg (jeg må bare ned noen kg til først, så passer det). Vi fant ikke noe skjørt til henne, men jeg fikk meg flere sommerbukser og en kjole. Og så fikk vi hver vår Farris Bris i sola på Egon, og det beste med sommeren er sommerkvelder, når sola er på retur. Da er det ikke for varmt, men godt. Nydelig, er det.
Vi har nå fått anbudet på balkonger i sameiet, så vi håper at vi får til dette nå. Sameiet er på glid, og jeg har sååå lyst på balkong til sånne kvelder som dette.

mandag 22. juni 2009

Vannflaska mi

Hvorfor er det en utløpsdato på vann???

lørdag 20. juni 2009

Zzzzzzz

Dagens aktivitet: Plukke opp puslespillbrikker og hive de rundt

I dag har vi sovet. Mye. Mye av dagen blir borte når alle går og legger seg for å ta en lur klokka 11. Men av og til trengs det. Mia har vært urolig flere netter denne uka, og grunnen til det åpenbarte seg i form av en gigantisk jeksel et stykke bak i munnen. I går kveld blødde hun til og med ved jekselen da vi pusset tennene. Så den har nok vært vond den der.
Vi har fortsatt med prosjektet "gjøre om rommet til Mia fra babyoppbevaring til å bli et småjenterom", og i dag hev vi ut masse smekker og litt leker. Mia viser fortsatt litt interesse for endel av babylekene sine, men jeg lurer på om vi bare skal det vekk likevel. Hun kan da ikke få så mye stimuli av rangler lenger? Jeg er usikker på det. Det gleder meg likevel at hun fortsatt er ekstremt opptatt av bøker, og velger boka dersom hun får valget mellom flere ting. Vi har også kjøpt inn mer babysikringsutstyr etter pålegg fra vertshjemsgodkjenneren, leiligheten er snart Fort Knox, spør du meg. Og så har jeg kjøpt mer hobbyutstyr, jeg bruker mye i den storstilte scrappingen for tiden. Nå er jeg straks ajour, skal ta 17. mai nå. Etter at jeg har satt i gang tørketrommelen.

"Se deg ikke tilbake" - Karin Fossum


Denne boka har jeg sett filmatisert på TV. Det kom jeg på et stykke uti boka. Heldigvis husket jeg ikke hvem som var morderen, så da var det greit å fortsette å lese. Tror muligens at Konrad Sejer ble spilt av Bjørn Sundquist (hvem andre??), og det er jo grunn god nok til å styre mot "av"-knappen på TVen, for han er litt for mye gjenbrukt. Jeg treffer støtt og stadig på Bjørn Floberg på vei til jobb i tillegg, ettersom jeg går en ganske kjendisspekket vei, og når jeg ser han så får jeg samme følelse: De store gjenbruksstasjonene hvor jeg kaster glassene som har inneholdt middagsmat til Mia. Det finnes flere skuespillere i dette landet!!! Alle roller som menn i 40-50 åra må ikke alltid tilfalle Sundquist og Floberg!! Men det gjelder jo ikke bare den typen roller, skal man ha ung kvinne, så er det jo oftest Ane Dahl Torp eller Pia Tjelta og skal man ha ung mann så er det Aksel Hennie, Kristoffer Joner eller Nicolai Cleve Broch. Ingen av disse er dårlige skuespillere, men de mister litt troverdighet når de er med i alle norske produksjoner. Det finnes da flere skuespillere her til lands?

Uansett; boka er god. Jeg har egentlig ikke lest så mye Fossum, men skjønner at noen Sejer-bøker har gått på TV. Jeg husker godt boka "Evas øye"- en bok jeg likte meget godt da jeg leste den som student. Det var stas å få lov til å lese krim som pensum! Men denne boka her er helt grei uten å ha de store toppene. Det skjer noe med en 2-åring i boka, og det gjør at jeg grøsser nedover ryggen som mor, men jeg velger å prøve å ikke tenke på det. Les boka hvis du lurer på hva det var!

torsdag 18. juni 2009

Girls night home


Kjærligheten mellom en jente og en sprettball...

I kveld er sambo på sommerfest med jobben, så vi jentene har vært hjemme alene. Og det har vært kjempekoselig. Spesielt etter at sambo fortalte at Mia har vært sutrete og mellomfornøyd hele dagen, så var det godt at hun ble mer fornøyd da jeg kom hjem! Kveldens morsomste aktivitet er altså å ta opp en ball (eller et lokk...) og kaste det så langt man klarer, for så å sette full fart etter for å plukke den opp igjen. Mens man ler høyt, selvsagt.
Og i dag klarte snuppa å komme seg inn på badet! Da måtte hun forsere en høy terskel på drøye 5 cm og det har hun ikke klart før. Jeg måtte riktignok friste med en dorull, og den ble altså for spennende til at hun kunne la være. I tillegg satte hun seg opp på knærne for å få lest bruksanvisningen til bondegården sin. Dessverre liker ikke vertshjemsgodkjennere at barn kommer seg inn på badet. Så vi må finne en løsning på det at assistenten kommer seg inn på badet, men ikke barna.

I think of all the friends who touched my life


Nostalgisk igjen...
Det regner katter og bikkjer ute, heldigvis er det flere timer til jeg behøver å bevege meg ut. I tillegg traff jeg nettopp en gammel bekjent, som jeg studerte sammen med for ca (Oi, nå skulle jeg til å si 5 år, men det stemmer jo ikke. For det har gått mer enn 5 år. Jeg begynte jo å studere i 2001... og det er vel strengt tatt 8 år siden!!! Nå gikk vi på samme trinn frem til sommeren 2003, og det er jo "bare" 6 år siden, så da kan jeg føle meg litt mindre gammel igjen). Uansett; vi husket hverandre godt selv om vi ikke hadde noe særlig med hverandre å gjøre. Hyggelig var det faktisk. Og vi snakket litt om faget vårt og litt om andre fra studiet og det er egentlig litt merkelig at vi har en så god tone. For det finnes folk jeg har og har hatt mer kontakt med fra andre steder, men det er jo ikke alltid like hyggelig. Noen gjemmer jeg meg jo for, når jeg ser de på gata for eksempel. Og da begynner jeg virkelig å tenke på alle de menneskene man treffer opp gjennom årene, som er viktige der og da, og så mister man kontakten, og det ender altså med å se ned i bakken når man treffer de på gata. Eller kanskje man lirker frem et "hei" dersom man er modig. Og det er mange mennesker man har gått i klasse med, studert med, truffet i sosiale sammenhenger osv. Flott at vi nå har nettet, slik at man kan søke opp folk og prøve å finne ut hva de driver med. Jeg er alltid nysgjerrig på sånt.

Overskriften er forresten fra en Eternal-låt: "I am blessed" eller noe sånt. Det er forresten sånn veldig mange husker meg: Hun som husker detaljer, gjerne unødvendige. Slik som Eternal-sanger og andre sangtekster.

onsdag 17. juni 2009

Sommerfest i barnehagenI dag var det sommerfest i barnehagen som Mia skal begynne i til høsten, og da ble vi invitert for å hilse litt på de ansatte, foreldre og barn. Menyen var pølser, kaker og saft, som foreldrene måtte kjøpe for bonger. Bongene ble solgt i 5-packs for 100 kr. I tillegg var det auksjon av diverse kunstneriske skatter (les: tegninger barna hadde tegnet) fra kunstnernes blå perioder, ren samtidskunst eller varianter av Elg i solnedgang, blandt mye annet. Ikke var det stor forskjell fra de bildene som henger i galleriet i nabogata heller. Alle beløp var frivillige, og alle inntekter går rett til nytt inventar og leker i barnehagen. Barnehagen skal nemlig utvide noe fra høsten. Så vi kjøpte med glede to hefter á 5 kuponger til 200 kr. På denne måten slipper vi jo å kjøpe nye leker til barnehagen, som vi måtte gjort ellers. For sånn er det med foreldredrevne familiebarnehager, alt styres av foreldrene selv og vi må dermed punge ut med sånne utgifter når de dukker opp.

Mia fikk is og en ballong formet som en blomst

Det var mye å titte på for snuppa, masse barn og leker. Hun imponerte de fleste med noen enormt høye skrik. Fikk skryt for volumet. Eller; var det egentlig skryt?
Vi hilste på assistenten som skal ha ansvaret for Mias gruppe på 3 barn. Hun virket kjempehyggelig og var oppriktig interessert i å hilse på Mia. Hun fortalte at gruppa hun skal ha, kommer til å bestå av Mia, en annen gutt på omtrent samme alder, og en jente på ca 2 som allerede har gått en stund i barnehagen (jeg hilste på henne og antok at det var alderen hennes). Det tror jeg blir kjempebra.
Inntrykket vårt er fortsatt svært godt. Foreldrene er åpne og fornøyde med barnehagen, de ansatte er engasjerte og varme, og når vi i tillegg kan lese i bydelsavisa i dag at 183 barn i bydelen som har krav på barnehageplass ikke har fått det, så blir vi bare enda mer fornøyde med situasjonen.

søndag 14. juni 2009

Bursdag igjen

Frøkna i forsinket bursdagsfeiring i går
Snuppa koste seg masse i bursdag i dag. Ikke så rart egentlig. Hun fikk mat hun likte (tror vel ikke det er så mye hun ikke liker, hvertfall ser det ut til det foreløpig), det var masse barn tilstede som hun kunne se på (5 andre barn) og hun fikk låne ballonger, biler og hjul til en legobil. Mer trenger hun egentlig ikke for å storkose seg. Det er første gangen vi har vært på besøk hvor sambo og jeg faktisk har valgt å avslutte besøket før snuppa har sutret seg til det selv. Hun pleier jo å bli så trøtt og sliten, men ikke i dag.
Den store aktiviteten på festen var fotball. Alle barna, med unntak av bursdagsbarnet og broren som ikke liker fotball, deltok i forskjellige fotballkamper. Jeg fikk beskjed om at jeg var bedre i fotball enn sambo, noe som er svært sant og riktig, men jeg fikk også rødt kort av Peder på 4. For jeg kunne ikke bare blande meg inn i kampen når jeg var tilskuer. Også det er veldig sant og riktig. Jeg imponerte dessuten Johannes på 7 med en overstegsfinte. Ikke noe problem å delta i bursdager når man imponerer med blid snuppe og fotballkunnskaper, selv om jeg var litt bursdagslei før selskapet!
Vi har ellers bedrevet dagen med å rydde rommet til Mia, slik at det blir litt mer lekevennlig istedefor bare babyoppbevaringsvennlig. Og så fikk vi forresten med oss en bæremeis fra søsteren til sambo i dag. Så nå skal vi på hyttetur etterhvert.

Lei av bursdag

Akkurat nå er jeg litt lei av å feire bursdager. Ikke noe vondt ment mot de jeg kjenner som har bursdag i disse tider, ei heller til de som var her på forsinket bursdagsfeiring til Mia i går. Men jeg er altså litt lei hele bursdagskonseptet, og tittet litt i sjette sansen min. Joda, siden mars måned begynte, så har jeg deltatt på 10 bursdagsfeiringer. Det er egentlig ganske mye på 3,5 mnd. Alle disse feiringene har skjedd i helgene, for det er jo stort sett da man har tid til sånt. Når jeg da i tillegg har gått ned i vekt i løpet av samme tidsperiode, så må jeg jo da nesten klappe meg på skulderen. Det må jo da være en prestasjon med alle de fristelsene som bursdager fører med seg, av kake, godteri og usunn mat.

I dag skal vi i bursdag nr 11, til nevøen vår som blir 8. Etter å ha sittet fast i et slags scrappehelvete den siste tiden for å bli ajour, så var det veldig godt å få laget et kort igjen, istedefor albumsider. Det ble slik:

Må også vise dere kortet Mia fikk i går. Veldig greit å ha venninner som også lager kort, da kan man få litt inspirasjonspåfyll:


Neste helg ser ut til å bli bursdagsfri, og så braker det løs med 2 feiringer helgen etter igjen. Satser på at jeg har sluttet å være lei da.

lørdag 13. juni 2009

Skritteller

Jeg har fått meg en sånn skritteller.
Nå er det slik at jeg har to spørsmål: Hvor i skrittet skal den sitte og hva er det den egentlig teller?

(hahahahahahaha-ler enda)

fredag 12. juni 2009

Anbefaling på enkel roman


Jeg trenger nå en krimpause i lesinga. Lurer på å gå på noe skikkelig "søppel"- en useriøs biografi, eller en humorbok for eksempel.

Har noen noe å anbefale? Jeg så biografien om Mette-Marit her for litt siden, dømmer dere meg om jeg leser den?

Hvor lang tid kan det ta å fikse en liten vannlekkasje i leiligheten over?


That's the question!

Det startet med en vannlekkasje sambo oppdaget andre dagen i permisjonen sin. Det rant littegranne vann nedover veggen. Og når lekkasjen ikke er akutt skummel og stor, så er det ikke bare å ringe en rørlegger, for de som trodde det. Neida. Først må man ringe forsikringsselskapet. De bruker selvsagt laaang tid på å finne forsikringen, for polisenummeret vi har stemmer jo ikke. Når de endelig finner det, så har det gått en arbeidsdag. Og da må de kontakte en takstmann som ikke tar telefonen med det første, og som kommer til oss et par dager senere. Han vurderer skaden og mener at en rørlegger må fikse det (for vi hadde jo tenkt å lappe det sammen selv????). Så han kontakter en rørlegger. Samtidig har forsikringsselskapet kontaktet en annen rørlegger ved en misforståelse, så da blir det spørsmål om hvem av de som skal fikse skaden. Ingen av de har tid egentlig, og ingen av de tar telefonen når vi ringer for å etterlyse. Men etter noen dager kommer han ene. Da har takstmannen vært innom enda en gang for å følge utviklingen. Rørleggeren finner ut at lekkasjen ikke er hos oss, og må jobbe seg oppover i etasjene for å finne skaden. Og det er ikke så mange som er hjemme på dagtid, man pleier jo å være på jobb. Så en dag senere kommer han seg inn i leiligheten over og får sjekket litt der, etter at vi har forsikret oss om at naboen er hjemme på formiddagen. Ja, det er en lekkasje på et kobberrør der, viser det seg. Han må komme tilbake et par dager senere for å fikse det, for det var vanskeligere enn han trodde. Etter noen dager får han fikset lekkasjen. Så da må takstmannen igjen kontaktes for å sjekke hva slags skader det har blitt nede hos oss. Og han er på ferie eller noe, så det kan ta tid. I mellomtiden står baderomsinnredningen min på gulvet og jeg titter rett inn i murveggen på badet dersom jeg er der. Heldigvis har vi to bad.
Men er dette hensiktsmessig saksgang ved en liten vannlekkasje?? Jeg blir bare gal av hvor mye tid, krefter og personer i sving dette har tatt!!! Skulle nesten ønske at det var en superheftig og svær vannlekkasje som måtte fikses pronto!

onsdag 10. juni 2009

Little sunshine

I kveld har man jo valget på tv- se fotballkampen Norge-Nederland (en seier vil overraske meg) eller se EM-kvalik i håndball, Norge-Makedonia for herrer. Valget er greit for min del. Håndball er mer fartsfylt og dermed mer spennende å se på. Syns jeg da.

Jeg ble møtt av verdens blideste smurf og pappaen hennes på vei hjem fra jobb i dag. Det er koselig det! Plutselig blir vi likssom en skikkelig familie.


De nye lekene hun fikk til bursdagen er kjempestas. Både bondegården, puslespillene, klossene, rocking dino og dyreboka er kjempefine og lekes med hele tiden. I tillegg har vi begynt å kjøre taxi med bilen hennes, men hun er en litt risky sjåfør vil jeg si. For plutselig slipper man tak i rattet for å bruke begge hendene til blinklyset. Og da detter man som regel.
Kveldens prosjekt: Rydding i babyklær, merke poser og få de ned i kjelleren. Vi venter på ny printer som vi har bestilt, så frem til da får jeg ikke printet ut bilder til albumet. Så synd.

tirsdag 9. juni 2009

Mer bursdag, scrapping og tid som ikke strekker til

Folk har vært så utrolig flinke til å huske Mias bursdag overalt. Det at jeg skrev det på facebook genererer jo endel det også, men likevel. Mia har fått flere kort i posten fra folk som ikke bor i nærheten og i går fikk hun jammen en gave levert på døra før hun skulle legge seg. Det var disse to puslespillene, og de er kjempefine og lette å nappe ut og tygge litt på. Poenget med å legge brikkene tilbake på riktig plass har hun ikke tatt enda, men det kommer nok. I tillegg har spillet til høyre pels på figurene, og hun elsker jo å kjenne på det.

Nå skal jeg gå i gang med Mias fotoalbum igjen. Jeg var så dum at jeg begynte å scrappe her for en stund siden, og da kjennes det litt nakent å gå tilbake til å bare sette inn bildene uten å gjøre noe særlig mer enn å skrive billedtekst. Men herregud som jeg angrer. Det å scrappe en side tar et par timer, og jeg henger etter. Er nå på påsken. Generelt merker jeg at tiden ikke strekker til i forhold til alt jeg pleier og er vant med å gjøre. Og verre skal det jo bli i årene som kommer! Hjelp!

mandag 8. juni 2009

Mia 1 år
Her er gulljenta, på sykehuset de første dagene og i dag. Det er utrolig hvor fort tiden har gått, samtidig som det virker som om hun alltid har vært her. Jeg kan nesten ikke huske hvordan det var uten henne. Jeg følte litt på mitt liv uten barn da jeg begynte å jobbe igjen etter permisjonen for et par uker siden, men det gikk fort over.

Jeg tar meg selv hele tiden i å tenke hvor pen hun har blitt. Det er sikkert noe alle mammaer tenker, og jeg syns virkelig ikke at andre babyer er like pene! Det er fortsatt høylytte diskusjoner om hvem hun likner på, det har det vært siden fødselen, ettersom hun ikke umiddelbart likner veldig verken på sin mor eller far. Men utseendet har endret seg, jeg syns for eksempel at hun var likere meg da hun var mindre enn hun er nå. Jeg tror likevel at hun har fått mitt hår, ganske lyst med krøller, for det hadde jeg da jeg var liten. Familien til sambo er uenig, for de har aldri sett mine krøller (det meste forsvant da jeg var barn, bare noe fall i håret henger igjen). Øyefargen hennes er klarblå, og det hadde jeg kun de første dagene etter at jeg ble født, mine øyne ble fort brune, nå er de grønngule. Sambo har derimot blå øyne, i en litt annen nyanse enn hennes.

Det har vært en bestemt ung dame helt fra starten. Hun har på ingen måte vært en baby uten meninger. Hun har tydelig vist hvilke leker hun liker og ikke, dersom hun ikke vil sove så hjelper ikke all verdens triks og prøver du å lure henne, så blir hun skikkelig sinna.

Hun er veldig glad i bøker. I bursdagen i går for eksempel, så lekte fetterne og kusina hennes med alle de nye og gamle lekene hennes, mens Mia satt i et hjørne av stua litt for seg selv og bladde i en av favorittbøkene sine; Dyrene på gården. Det er en ta-og-føle-på-bok og hun kjenner på pelsen til dyra før hun blar rolig videre. Hun liker seg best sånn, alene med en bok. Akkurat slik som jeg gjorde (og fortsatt gjør). Andre favorittleker er baller, sylinderformede leker/redskaper som triller langt bortover gulvet og leker med hjul. Sånn som biler og vogner.

Hun er en jente som liker å sove, det har hun også gjort helt fra starten. Nattesøvn fikk hun etter kun et par uker og så har det bare vært korte perioder hvor hun har våknet om natta, grunnet tenner eller "jeg trenger noe mer mat enn bare melk nå". Jeg trodde at hun var et A-menneske, men i det siste har hun også vist evnen til å sove litt lenger om morgenen. Det å legge seg om kvelden liker hun godt, helst klokka 19. Og vi krangler nesten aldri ved legging, i motsetning til mange andre foreldre.

Mat og morsmelk har hun alltid vært glad i. Det meste vi prøver å gi henne, sklir ned. Nå har vi begynt å gi henne vanlig melk, og det ser ut til at det er godt det også. I bursdagen gikk det ned pølse og bløtkake på høykant også. Så dette er ingen kresen dame.

Hun har helt klart blåst litt liv inn i familien her. Og så er det så koselig når jeg står og lager middag og hun kommer smygende inntil leggen min, legger hodet på foten min og sier "ma-ma".

søndag 7. juni 2009

Bursdagsfeiring


Jeg fant frem Mia-lysene som vi brukte i dåpen hennes

Da har alle gjestene gått hjem og bursdagsjenta har lagt seg. Det var en trøtt snuppe, som i morgen trer ut av babyverden, og går over i småjenteverden. For akkurat ett år siden helt presist, satt jeg akkurat her jeg sitter nå med kraftige rier. Jeg skal reflektere mer over dette etterpå og i morgen, men nå skal jeg vise dere bilder og alt det flotte bursdagssmurfen fikk.

Bondegård med dyr og lyder fra Little people


Bademadrass tilpasset baby og Duploliknende byggeklossesett


Dinosaur-gyngehest


Reisesett (kan brukes som toalettmappe og lekeoppbevaring i bil) og dyrebok


Masse klær. Her ligger blandt annet: en pysj, en kjole, en jakke, en ullbukse, en sommertopp, og en cardigan.Den første bløtkaka jeg har laget noensinne. Den fikk god mottagelse og bursdagsbarnet elsket den selv om jordbær smakte litt surt.
Bursdagsbarnet, før krona ble dyttet av. Hun tester en av de nye lekene sine. Forøvrig var vi 15 stk her, og når det blir så mange så blir det litt hist og pist, noen må sitte her og noen der, for jeg har ikke langbord til 15. Men det gikk fint det og, og vi serverte pølser. Passe uformell mat som man kan nyte litt stående. Alt i alt; en vellykket feiring for store og små. Deilig å sette seg ned etter å ha ryddet.

Tann #7 har kommet!

Tann #7 kom altså ca midt i denne uka, uten at verken sambo eller jeg fikk med oss så veldig mye av det. Det er tydelig at snuppa blir mer og mer vant til å ha litt smerter ved tannfrembrudd, for vi har altså ikke hørt noe særlig uvanlig grining eller sutring. Tennene hennes har kommet i merkelig riktig rekkefølge, helt etter boka faktisk. Hos babyene i barselgruppa har tennene kommet litt i hytt og gevær, men ikke hos smurfen, nei! Hun har en ganske god tannsituasjon å slekte på, både sambo og jeg har sterke tenner. Jeg har aldri hatt hull, mens sambo har hatt ett hull. Så vi håper at hun får en tilsvarende god tannhelse. Vi har hvertfall innført gode rutiner på tannpuss, vi pusser 2 ganger om dagen med fluortannkrem. Det har vi gjort fra den første tannas første dag. Hun er ikke alltid like innstilt på pussing, så innimellom er det bare sånn passe vellykket...
Tann #8 har vi ikke kjent randen på enda, men den kommer nok snart for vi ser den godt nedi der.
I babyboka hennes skriver vi da at hun hadde 4 tenner oppe og 3 tenner nede på 1 årsdagen sin. Hvis den ikke kommer i løpet av selskapet i dag eller i natt da, i så fall får jeg trå til med korrekturlakk.

fredag 5. juni 2009

Bursdagskort


I dag fikk Mia et kjempehyggelig bursdagskort fra Polen. Hun blir jo stooor jente på mandag og det er veldig hyggelig at folk markerer det med å sende kort! Det å sende og gi kort er en utrolig hyggelig ting. Så vi takker for den!

Travel helg

Er midt oppi travle tider. Vi hadde besøk av hobbyforeningen min i går (selve hobbyopplegget går litt i vasken, men skravling er også nyttig), i dag har Mia vært på 1 årskontroll som jeg fikk deltatt på fordi jeg har kveldsvakt på jobben, og i morgen skal jeg også jobbe. På søndag er det bursdagsselskap. Så fredagskvelden blir brukt til å bake ostekake, i morgen må vi trylle frem en bløtkake og handle endel mat og så får vi ta rengjøring og rydding på søndag. Hu hei, hvor det går.

Kontrollen av snuppa gikk veldig fint i dag. Hun fikk vaksine, og ble veldig lei seg av den. Ikke så rart, nåla er ganske stor til å skulle bli satt i et ganske lite lår. Men etter min flotte versjon av "lille petter edderkopp" så klarte vi å lure frem smilet. Og ved å finne frem noen spennende duplolegoklosser på venterommet så beholdt hun smilet også.
Helsestasjonen hadde en veldig morsom gyngende elefant

Venterommet på helsestasjonen må være et av de stedene hvor det er mest forvirring og folk i tåke (ikke bare ammetåke, tror jeg). I dag så vi først en dame som valgte å ta med seg barnevognen inn på venterommet, selv om det står veldig tydelig hvor barnevognene skal parkeres og man kan egentlig ikke unngå å se vognene som står på rekke og rad ved utgangsdøra. Men neida, bare buste rett inn med yttertøy og vogn. Vi andre har jo parkert vogna på anvist plass og tatt av sko og jakke. Men sånn er vi.

Og rett etterpå så vi en dame som lot babyen ligge helt ubevoktet på bordet ved siden av vekta mens hun gikk mange meter unna for å hente noe tørkepapir. Og babyen er rett ved den alderen hvor han begynner å rulle fra rygg til mage, så det der bør hun slutte med nå. Hun gjorde det til og med 2 ganger, uten bekymring. Jeg fikk hetta, muligens fordi jeg har erfaring med baby som faller, men likevel.

Jeg liker forresten godt helsesøsteren til Mia. Hun er rolig, tar seg god tid til spørsmål før hun setter vaksinen (for etter at den er satt er det som regel så mye gråt at man kommer seg ut av rommet fortest mulig) og hun svarer tydelig. I dag spurte vi for eksempel om dette med at Mia ikke krabber. Hun mente at det er helt problemfritt, men det kan nok hende at hun velger å hoppe over hele krabbestadiet, og går rett på gåing. Det at hun så gjerne ønsker å stå langs bordene med støtte tyder på det. Og det er en tendens at stadig flere unger hopper over krabbingen. Eller så kan det hende at hun plutselig begynner å krabbe likevel. Hun har jo utviklet pinsettgrepet sitt, og det tyder på at hun ikke har noe problemer med motorikken sin. Vi skal hvertfall bare fortsette å sende henne ut på lange vandringer (ålinger) for å få tak i det hun vil ha og vi skal ikke la henne sitte noe særlig alene på gulvet så lenge hun ikke krabber. I matveien så kan vi gi henne alt mulig, bortsett fra harde biter hun kan sette i halsen. For eksempel nøtter. Vi skal introdusere vanlig melk, noe jeg er spent på, siden jenta elsker morsmelkerstatningen hun får. Men den trenger hun faktisk ikke lenger. Så det blir spennende å se i matveien. Hun har alltid vært veldig flink til å spise, håper det fortsetter.

Vitale mål på kontrollen var 9650 gram, 72 cm høy og hodeomkrets på 46,3 cm. Hun er altså ikke så høy, men veier godt likevel:)

Jobben i dag har vært en høydare. To babyer på besøk i seksjonen og i tillegg var det kakeavslutning. Men det største var at jeg endelig har fått den nye pulten og plassen min! Jeg har ventet noen år på den.

tirsdag 2. juni 2009

Besøk i barnehagen


I dag var vi på besøk i familiebarnehagen som Mia skal begynne i til høsten. Og det var en hyggelig opplevelse. De ansatte virker rolige og stabile, og rutiner i forhold til soving og spising er ikke langt unna de rutinene Mia har i dag. Lokalene var ikke store, det er derfor det ikke er lov med så mange barn i basen ad gangen, men de var hyggelige. Og de minste barna sover i reisesenger på eget rom. Uteområdene har Mia lekt i flere ganger allerede. Og så får vi automatisk plass i nabobarnehagen hvis vi trenger det når hun blir for gammel for denne, grensa her er 3 år.
Så det er mye positivt. Håper det blir bra, vi vil virkelig at dette skal bli en bra løsning for alle tre. Mia fant hvertfall noen puslespillbiter som var veeeeeeldig gode der, og det er et godt tegn.

mandag 1. juni 2009

Pinseslutt


I dag dro vi for å hilse på svigers, og vesla koste seg i sandkassa der. Den sandkassa har blitt brukt av både Mias tante, pappa, og fettere. Og den gjorde nytta si.

Til middag slurpet vi kyllingsuppe, Mia har enorm apetitt på middagene for tiden. På de voksnes middager, vel å merke. Middagsglassene hennes er ikke like gøyale lenger.

I kveld har jeg, i tillegg til vanlige husmoroppgaver som klesvask og oppheng og sengetøybytting, laget krone til Mia. Hennes 1 årsdag skal feires til helgen med familien og alle prinsesser med respekt for seg selv har jo en rosa krone.

Izzat


For et par år siden startet sambo og jeg prosjekt "se filmer som vi burde sett da de gikk på kino fordi de snakkes om i ny og ne". Dette gjelder da filmer som er både klassikere og ikke-klassikere, men som vi syns det dukker opp referanser til innimellom og som det derfor hadde vært kjekt å se. Og vi var veldig flinke den første tiden, vi fikk sett flere filmer som var både bra og oppskrytt. Verken sambo eller jeg er ekstreme filmentusiaster, men det er jo sånn at alle egentlig er filminteresserte, føler jeg. Så da må vi gjøre en innsats for å klare å henge med i sosiale sammenhenger. Jeg husker forresten da Ringenes herre-filmene hadde premiere 3 år etter hverandre, og en venninne av meg jobbet i kiosk på kinoen hjemme. Hun skaffet premierebilletter alle gangene, og de gikk jo midt på natta. En felles venninne sa da at hun visste egentlig ikke om hun hadde lyst til å sitte på kinoen midt på natta for å se dette, men hun følte at hun måtte for å kunne ha noe å snakke om! Godt sagt!

Nå som det sjelden er noe å se på TV, skikkelig dødtid på boksen nå syns jeg, så prøver vi å ta opp igjen dette filmprosjektet vårt. I går så vi den norske filmen "Izzat", en film jeg opplever som sterk. Handler om en gutt som blir tatt opp i det kriminelle pakistanske miljøet i Oslo som ung, og som ikke kommer seg ut igjen. En flott film, syns jeg. Mye voldelige scener som jeg ikke liker å se, men som jeg mener er reelle. Når man tar valget om å bli med i en sånn gjeng, så har man dessverre nådd det beryktede "point of no return". For de straffer sine egne, myndighetene betyr lite sånn sett. Og det er ganske fælt å tenke på hvordan et valg man gjorde som så ung ikke er reverserbart.
Håper vi går for noe mer lystig neste gang.