tirsdag 31. mars 2009

Bursdag

I dag våknet jeg til sambo og en overivrig Mia med pakker til meg i senga. Mia holdt pakken i hendene sine og var i full gang med å rive av papiret med munnen. Veldig stas for alle, med andre ord.


Pakken besto av en bluetoothadapter, filmen Sex and the city og gavekort på Chill spa. Kjempebra! I tillegg hadde sambo tatt hintet om blomster, så han kom hjem med både tulipaner og liljer etter jobb.

Mia og jeg var på barselgruppetur i dag, og vi gikk til United Bakeries ved Frognerparken. Vi stilte med 6 stk, og da vi dro hadde antall barnevogner utenfor eksplodert fullstendig. Det var noe av det verste jeg har sett. Vi fikk en slags bås, slik at babyene kunne bevege seg litt på det skitne gulvet. Den hvite strømpebuksa til Mia fikk kjørt seg... Vet ikke helt hva Mia følte om dette, for alle de andre babyene krabber og er blitt svært bevegelige, mens Mia ligger der. Og får egentlig ikke gjort så mye annet enn det. Hun er svært fascinert da, og følger med når de andre stabber og krabber rundt. Og hun smiler og tar kontakt med de. Men hun blir jo totalt overkjørt og overtråkket stakkars. Og etter at jeg fant ut at jeg først begynte å krabbe da jeg var 13(!) måneder selv, så kan jeg kanskje ikke forvente at datteren min skal være så utrolig mye raskere...

Det har strømmet på med gratulasjoner i hele dag, både på sms og på facebook. Det er veldig hyggelig. Mia ble plutselig veldig lei seg litt utpå ettermiddagen og kvelden, så det var jo synd at denne dagen skulle ende slik. Men nå sover hun godt. Så da skal ta meg en smoothie og kose meg med sambo resten av kvelden.

mandag 30. mars 2009

Treg morgen

En leke som ikke kan spises på, er ikke noen skikkelig leke...

I dag skjedde det noe uvanlig. Vi ble vekket av sambos vekkeklokke kvart på åtte! Vi skjønte ingenting, for det er ganske lenge siden vi har våknet til en vekkeklokke på en vanlig hverdag eller helgedag. Vekkeklokka vår de siste månedene heter jo Mia.. Vi brukte riktignok vekkeklokka da vi skulle til Krakow forrige helg, men det var litt spesielt. For da var jo ikke Mia sammen med oss heller..
Jeg var riktignok oppe rundt halv seks i dag med litt melk til snuppa som var tidlig våken, men så har vi sovnet igjen begge to. Jeg kan erindre at jeg tenkte at jeg "skulle bare legge meg litt til, frem til snuppa ble skikkelig utålmodig og krevde å få stå opp", men hun gjorde tydeligvis aldri det. Jeg husker også at hun drakk melken på en svært treg måte, og brukte 10 min på flaska si. Det skjer heller ikke ofte. Vanligvis rekker jeg knapt å gi henne flaska før hun har satt den til livs. Men hun bestemte seg tydeligvis for å ta en sen morgen i dag, og jeg føler meg merkelig uthvilt.

Bursdagen min er i morgen ser jeg på kalenderen, og jeg er litt spent på hva sambo og Mia har funnet på i den forbindelse. Det eneste jeg ønsker meg akkurat nå er tulipaner. Jeg brukte nemlig kvelden i går på å hive ut gamle og døde planter (igjen!) så nå jeg trenger jeg noe friskt og fint i noen dager fremover!

søndag 29. mars 2009

Nydelig dag

Jeg ble inspirert av diktet i forrige bloggpost, for det er så inmari sant det som står der. Jeg er altfor dårlig på det med å gripe dagene, jeg tenker alltid en stund fremover og gleder/gruer meg til ting. Og så glemmer jeg å bruke de dagene frem mot det jeg gleder/gruer meg til...

I dag dro jeg på trening. Mia var meget misfornøyd og slet med at vi hadde stilt klokka. Hun gråt ganske høylytt idet jeg smatt ut døra og etterlot en noe rådvill og trøtt sambo sammen med denne hylende jenta. Man føler seg som den perfekte mor på sånne tidspunkt!
Men jeg hadde altså bestemt meg for at ingenting skulle hindre meg i å trene i dag. Jeg hadde jo gitt meg selv 1 ukes treningsfri for å restituere ankelen min, og det var jammen meg nok. Dessverre var den litt vond da jeg våknet, men skitt au. Hvis jeg regner sammen antall timer jeg har hatt vondt og slitt med plager grunnet overtråkk i mitt liv, så tror jeg dessverre vi nærmer oss et år. Mulig jeg overdriver nå, men jeg har altså tråkket over ekstremt mange ganger. Så jeg er ganske vant med at en ankel trøbler, og det stoppet meg ikke i dag. Jeg hadde masse motivasjon og fikk virkelig tatt meg helt ut. Det er den beste følelsen som finnes, når man går ut av salen og er så sliten at man ikke skjønner hvordan man skal orke å gå til garderoben engang.

Vi var innom et loppemarked på trilleturen i dag. Det var stort sett bare drit som luktet gammelt og vondt, men det er ganske moro. Vi kjøpte ingenting, men du verden som folk går mann av huse på kassesalg!

Trilleturen ble av det lengre slaget ettersom det var så fint vær, og Mia sov som en stein. Dessverre glemte både sambo og jeg å drikke vann mens vi gikk, så vi fikk ganske vondt i hodet utover kvelden. Jeg styrtet et par liter, og vips var hodepinen borte igjen. Men jeg sitter igjen med en ankel som sikkert ikke er særlig fornøyd med verken lang trilletur eller aerobictime, den har hvertfall svart på dette med å bli mer blå. Jaja. Jeg føler hvertfall at jeg har utnyttet dagen skikkelig!

lørdag 28. mars 2009

Din dag


Dagen i dag er en merkelig dag,
den er din.
Dagen i går slapp deg ut av hendene.
Den kan ikke få annet innhold
enn det du alt har gitt den.
Dagen i morgen har du ikke noe løfte på,
du vet ikke om du kan regne med
å råde over den.
Men dagen i dag har du.
Det er det eneste du kan være sikker på.
Den kan du fylle med hva du vil.
Benytt deg av det.
I dag kan du glede et menneske.
I dag kan du hjelpe en annen.
I dag kan du leve slik at noen i kveld
er glad for at du er til.
Dagen i dag er en betydningsfull dag.
Den er din.

Besøk og stemmebruk


I dag har vi hatt besøk av 3 venninner. Vi feiret en slags bursdag for meg, men den skjulte agendaen var at de skulle få litt tid med Mia. Hun syns jo det er topp med besøk og andre mennesker, og var i sitt ess stort sett hele tiden.

Det er mye eksperimenter med stemmebruk om dagen, og hvordan stemmen endrer seg når man for eksempel har en melkekartong i munnen. Da vi sto opp i dag tidlig, så skulle hun teste hvor høy lyd hun kunne klare å lage. Den ble ganske høy til slutt, og jeg måtte aktivisere henne med andre ting sånn at hun ikke skulle vekke hele bygården.

I morgen satser jeg på at ankelen min har lyst til å prøve seg på en HøyPulstime, den har fått ro hele uka. Så nå trenger jeg energi. Og så inspirerer det kanskje til mindre kakespising i sånne bursdagstider.

fredag 27. mars 2009

Norske talenter


Jeg følger med, selvsagt. Men det irriterer meg at så lenge man er et barn, så kommer man langt i denne konkurransen. For han tryllekunstneren som vant kveldens semifinale, han var langt ifra best og mest talentfull i dag. Han vinner fordi han er søtest og yngst. Greit nok med "det der er bra å få til når man er bare 8 år", men det er ikke sånn at talentet er større fordi man er yngre enn andre. Dette skjemmer denne konkurransen, syns jeg. Vi får se når vi kommer til finalen, hvor mange barn som er med der. Jeg frykter at det blir for mange, sånn som i finalen i fjor.

Det er forresten det samme med sånne "America's funniest home videos", så lenge man har en video med et barn, så vinner man.

Kan jeg friste med en gammel fjøl til 400 spenn?

Beskrivelse
Kjempegammel stor fjøl (18x75) tilsalgs. Pris: 400 kr. Porto kommer i tillegg.


Jeg svinger innom torget til finn.no innimellom. Der er det utrolig mye moro folk prøver å selge, og jeg får meg ofte en god latter. Humøret steg i sofaen da jeg så denne annonsen for eksempel. Det er godt mulig at dette er en antikvitet og dermed en sjelden skatt, men selve annonsen blir noe stusselig og dermed gøyal i mine øyne.

Klapping


Vi har jobbet litt med å klappe i hendene og sangen "Alle barna klapper" en stund nå. Og i dag lå hun plutselig og klappet for seg selv! Uten lyd riktignok og hun bommet innimellom, men det var helt klart klapping hun prøvde på. Meget gøy å se slike fremskritt!

torsdag 26. mars 2009

Morris Mini

Jeg ler alltid når jeg ser Mr Bean-bilen på gata. Den er utrolig liten! Men etter å sittet på med en Trabant i Krakow, så er jo denne gigantisk! Passasjerer i baksetet har jo nesten plass til beina, og det hadde vi IKKE i Trabanten!

Jan Thomas gir ut singel

Ja. Hva skal man si egentlig? Jeg velger å ikke legge ut selve videoen, sånn at de av dere som ønsker å unngå den kan få slippe. Jeg hørte og så videoen isted, og har ingen anelse om hvordan låta er nå. Så den satte seg hvertfall ikke i hodet, og det er nok like greit. Låta kan brukes som aerobiclåt, det husker jeg. For den var litt sånn up-tempo. Noe mer kan jeg faktisk ikke erindre.

Det å spare leker

Mia har masse leker. Ting som ruller, ting som lager lyd, bøker, bamser, ting som bygges osv. I likhet med de fleste andre barn, så går hun lei av ting etterhvert. Jeg har derfor en syklus på lekene hennes, sånn at jeg legger helt bort endel ting. Så glemmer hun de, og de er morsomme når de kommer frem igjen etter en stund. Morsomt for henne, og billigere for oss..
Bamsen Ludde har vært borte en stund nå. Hun fikk den sammen med noen Luddebøker da hun ble født. Den har mykt skjelett sånn at den kan bøyes og tøyes slik man vil, og Mia lo høyt da Ludde plutselig satt foran henne på gulvet. Han ble riktignok slengt veggimellom, om det var av ren misunnelse fordi han klarer å sitte alene på gulvet (noe hun selv ikke klarer lenger enn 5 sek ad gangen, og jeg satte han jo opp til inspirasjon for henne) vites ikke, men det var koselige snakkelyder hun kom med til han og ikke sinna kjefting. Men Ludde fikk kjørt seg skikkelig i morgentimene i dag.

Ludde og Mia i skjønn forening før wrestlingkampen mellom de begynte

onsdag 25. mars 2009

Biting

Smurfen beit meg isted. De tennene hennes er sylskarpe og jeg sitter nå med et slags bitemerke på kinnet. Herlig.

Skyldig? Jeg? Neeeeei....

4060


Jeg fikk en flaske av denne levert i hånda da vi var på trilletur isted. Smaksprøven var av typen drue/solbær/granateple. Den var helt ok, på ingen måte magisk. Men jeg skjønner ikke helt poenget. Konseptet er altså at det er 40% juice og 60% vann. Hvorfor skal jeg betale for det vannet? Jeg kan da vanne ut denne juicen med vann fra min egen kran?

tirsdag 24. mars 2009

Heia Mamma


Da har jeg hørt ferdig lydboka "Heia Mamma". Konseptet lydbok har jeg jo aldri prøvd før, og jeg likte det forsåvidt. Problemet er jo at jeg kun leser før jeg skal sove, så jeg opplevde flere ganger at jeg sovnet mens boka fortsatt var på øret. Så bråvåkner jeg og kan ikke huske noe fra de siste kapitlene jeg har hørt.

Selve boka liker jeg godt. De to forfatterne glorifiserer på ingen måte verken det å være gravid, det å være nybakt mamma eller det å være småbarnsmamma. Boka er litt prevensjon på den måten. De formidler med litt glimt i øyet, og samtidig med en liten formanende finger og kraftige spark mot fullamming, pappaer som ikke tar sitt ansvar eller sin permisjon og alt det supernødvendige utstyret man kjøper før poden blir født som man overhodet ikke trenger. For eksempel. Likevel ligger kjærligheten til barnet mellom linjene i rikt monn, og jeg tviler ikke på at disse damene er gode mødre.

Boka fikk hard medfart da den kom, nettopp fordi fullammingen blir kritisert (det gjør man jo ikke i dette landet hvor amming er hellig) og også fordi Anne Lindmo visstnok i et intervju innrømmet at hun hadde drukket ørlitt alkohol mens hun var gravid. Det får så være. Jeg syns du burde lese/høre boka, både du som har barn, venter barn eller lurer på å få barn: Det er ikke så lett! Og det må være lov å mene akkurat det.

Nye plagg til lille knegg

Vi fikk rasket med oss noen nye ting til snuppa da vi var i Krakow:

To pysjer på salg

En kortermet rosa og en langermet påskegul body. Den rosa fikk vi også i langermet, og den har hun på nå. Salg er fint!

En lekebok med speil, knitrelyd, bitestang osv

mandag 23. mars 2009

Sol, bursdag og hobbykveld

Jeg setter pris på sol og vårlig stemning, og det var det jo ikke for mye av i Krakow i helgen, dessverre. Gleder meg til å gå ut etterpå.
Jeg har snart bursdag, og i den anledning kommer jo spørsmål om hva jeg ønsker meg. Det er ikke så lett å svare på nå, egentlig. For jeg ønsker meg bare dyre ting i år: Balkong utenfor kjøkkenet mitt, varmekabler på det minste badet og bunad. Og så muligens langrennsski. Ingen av disse tingene går det an å ønske seg sånn uten videre, så jeg må nok vrenge hodet litt og finne på noe annet som folk faktisk kan kjøpe.
Vi feiret to bursdager i helgen forresten. De var ikke så kravstore med hva de ønsket seg, og gavekort er jo ganske takknemlig å ta med i kofferten. Jeg fikk endelig brukt to kort jeg har laget, det begynner jo å bli noen. Kortene ble forresten begynnelsen på en diskusjon om hobbyer og hobbykveld som vi kommer til å ta opp tråden på videre. Noen har syklubb, andre har hobbykvelder.
Anledningens kort

søndag 22. mars 2009

Krakow- en kjapp oppsummering

Jeg fikk nå litt inspirasjon til å klore ned noen stikkord fra helgens Krakowtur.

Crazy communist tour, Tiramisu, overtråkk, "gate closing", zloty, badekar, Cosmopolitan, vaffel med sjokoladepålegg, shopping, McDonalds, Lars Monsen, rapping, sylteagurk til vodka, snø, flytogkonduktør uten veksel, søvnmangel, suppe i brød, bursdag, gresskar, dyr frokost på Gardermoen, rødvin på hvit duk, marked, vannlekkasje, duer, billig, komme litt for sent til avtalt tid, hotellbar, tjukk l og z og harkelyd i alle ord, Mikrobryggeri, taxi, Mojito, "helt om natten, helt om dagen", trainee, stempelproblemer, trangt baksete, tips, en mann som ser ut som en kvinne på en bar, kald vind, personalheis, mann som gjemmer seg i kjøleskap, hårføner & Bibel, klær til Mia på salg, Torp flyplass, skinkebutikken, mannebein.
Ikke nødvendigvis i noen smart rekkefølge.

Jeg ser forresten at bloggen har passert 10000 treff mens jeg var borte. Ikke verst.

Blidesmurfen


Sååå glad blir man for et gjensyn med mamma og pappa etter noen dager borte!

Blåmerker


Jeg tok forresten bilde av armen min for et par dager siden. Myyye blåmerker etter flytting! Folk må jo ha trodd at jeg ble mishandlet hjemme eller noe. Men den mishandlingen jeg blir utsatt for, det er det en 9 måneders baby som står for, og det er lugging av håret!

Krakow

Til dere faste lesere som trodde at jeg har dødd eller noe fordi det ikke har kommet noen innlegg herfra på noen dager: Jeg er ikke død. Jeg dro til Krakow noen dager. Turen var planlagt og bestilt lenge i forveien, så dette var ikke noen impuls. Men jeg har altså ikke klart å nevne denne turen her på bloggen ser jeg nå. Beklager dette.
Jeg tok altså med meg sambo, en drøy håndfull gode venner + deres bedre halvdeler og en trillekoffert til Polens kulturhovedstad Krakow. Vi har jo en venninne som har studert der nede i 6 år, så det var på tide at vi fikk til en fellestur dit. Det var en kjempefin tur, jeg kunne sikkert skrevet et meget langt innlegg, men velger å la det ligge foreløpig. Er for sliten nå, men det kommer kanskje smakebiter siden.
Mia ble igjen hjemme hos sin mormor og morfar og har storkost seg der. Det var meget godt å se henne igjen og nå sover hun godt i senga si.

onsdag 18. mars 2009

Ny vårdag og kjedelig stol

I dag var en ny herlig vårdag med solbriller, vårstemning og en snuppe som ikke ville sove noe særlig. Hun ville vel ikke gå glipp av det fine været, tenker jeg.
Frøkna begynner å bli stor. Nå er vippestolen blitt kjedelig, og hun gjør hva som helst av akrobatiske bevegelser for å komme seg ut av den.

video

Noe kjipt

Det må jo være noe kjipt å komme ut til sin parkerte bil, og så finne denne lappen på ruta.

"Bilen din er avskiltet"

tirsdag 17. mars 2009

Barseltreff i sola med uteservering og middag

I dag har solen og våren tittet frem igjen. Barselgruppa svingte dermed nedover mot Aker brygge i håp om å finne sol og en vårfølelse. Og vi satt ute og koste oss. I vinterjakker riktignok, for så varmt var det jo ikke. Mia likte seg godt også, men slet litt når hun fikk sola i øynene. For det er jo ikke noe godt.
Ellers var besøket litt småflaut, syns jeg. Vi sendte tilbake vannet i en veldig krass tone, fordi vi syns det smakte vondt, og når vi fikk det nye så smakte det likedan. I tillegg var det ene bordet skjevt og vippet litt, og det klagde vi høylytt på. Og så var det noe mat som vi glemte å betale for, så servitøren måtte stoppe oss når vi pakket sammen.

Jeg syns det er flaut når det blir flere sånne ting som vi ikke er fornøyde med og klager på og glemmer, når jeg tenker på hvor stor plass vi faktisk tar med vogner og babyer osv. Og hvor høyt støynivået faktisk blir. Og hvor mye rot og søl og gris det blir. Det er ikke så rart at vi ikke er populære gjester, når vi tillegg klager på både det ene og det andre.


Etterpå fikk Mia og jeg utført litt shopping, og så skulle jeg filmet Mia i dagens potetmos- og brokkolispising. For hun sluker nedpå som en voksen mann!

mandag 16. mars 2009

Heges tipshjørne

I dag tenkte jeg å tipse dere litt. Jeg lagde ny og spennende middag i dag. Det var denne:

Fylt kyllingfilet

1 kyllingfilet
1 skive kokt skinke
2 skiver ekstra lett gulost
Frisk hakket basilikum (hvor mye er opp til deg)
Sitronskall fra 1 sitron

Hakk basilikumen og bland det med sitronskallet. Del kyllingfileten på langs, og strø basilikum/sitron inni. Legg deretter osteskivene og skinken inni, og brett over. Krydre fileten med salt og pepper. Stekes i ca 5 min på hver side. Som tilbehør hadde vi en frisk salat og jasminris. Har hørt at med asparges og villris blir det enda bedre.

I tillegg har jeg blitt bitt av smoothiebølgen. Har foreløpig prøvd disse to:

Bjørnebærsmoothie

0,5 banan
2 dl TINE Yoghurt Vanilje
2 dl frosne bjørnebær

Appelsinsmoothie

1 appelsin
0,5 frossen banan
0,5 dl drikkeyoghurt, vanilje
0,5 dl appelsinjuice


Begge disse var veldig gode, og en bra erstatning for kveldsmat. Blir kvikkere enn av vanlig kveldsmat også.

Nå er det super-humor på tv; Wipeout. Jeg digger første delen av programmet, før noen har gått ut. Det er så utrolig mange som ikke burde meldt seg på dette programmet, og mange hysterisk morsomme fall.

søndag 15. mars 2009

Sliten nå..


Vi er slitne nå. Både sambo, jeg og Mia har bidratt til helgens flytting. Det var mange trappetrinn som skulle bestiges og nedstiges i dag. Sambo hadde litt vondt i det ene kneet etter gårsdagens flytting, så han har stort sett bedrevet med alternative ting, som å henge opp gardiner og sette opp pc og annet teknisk utstyr. Mia har ligget og lekt, og jeg har altså gått i trapper med bøker. Og så har jeg stilt opp bøkene alfabetisk. Det siste er jo noe jeg pleier å få betalt for å gjøre, men jeg trivdes godt med å gjøre det gratis ettersom jeg samtidig kunne spy ut faguttrykk som "tilvekst", "spatium" og "kassaksjon". Følte meg på hjemmebane der.

Men det tar på dette her. Jeg har vondt i armer og bein og har fått noen merkelige blåmerker på underarmene, så jeg likner en sprøytenarkoman. I tillegg er jeg sliten i ryggen etter bæring og lårene er tunge etter mye trapper, så jeg har litt heroinknekken i tillegg. Jeg ser altså en som er tungt narkoman i mitt eget speilbilde.

Jeg tar et pledd og en svæææært rolig kveld er i sikte.

Kvakk-kvakk og bææ-bææ

Mia skjønner dessverre ikke konseptet helg. Det gjør jo at dagene begynner tidlig nok hele tiden. Men jeg merker at jeg begynner å bli vant med det. I dag skulle sambo og jeg bytte på skiftsovinga, sånn at han sto opp 6. Og så er han oppe med henne et par timer og så kommer han og vekker meg og sover selv en time eller to til. Vanligvis er det altså jeg som står opp først og tar en times lur ca klokka o730. Det byttet skulle vi ikke gjort. For jeg klarte ikke å sove i strekk til 0730. Forferdelig følelse. Så det gikk litt i ball og jeg er litt trøtt nå.

Mia er veldig opptatt av bøker. De bøkene vi har, er sånne tjukke ta-og-føle-på med bilder av dyr og så kan man kjenne på pelsen. Det er så stas å sitte på fanget og bla litt, gnage litt på hjørnene og kjenne. Og så er det kjempegøy når mamma etterlikner dyrelydene! Jeg gauler ut: "Bæææææææ", "Kvakk-kvakk" og "Kykeliky" ettersom dyrene dukker opp i boka. Og Mia snur hodet og titter med store øyne før ansiktet bryter ut i store smil, mens hun kjenner på boka og putter den i munnen osv.

Vi har også en dyrebok med lyder. Du får lydene ved å trykke på riktig dyreknapp, og dermed kommer det mer autentiske lyder enn de jeg kan lage. Og det er også gøy, heldigvis.

Takk for hjelp med lyder til denne boka

Nå skal smurfen snart få litt grøtfrokost, før vi alle tre setter kursen mot mamma og pappa. De trenger mer hjelp med utpakking og oppskruing av nye møbler. I tillegg må vi hente mammas bibliotek, alle bøkene hennes har stått i en bod et par etasjer under leiligeheten. Og hun har en ganske stor boksamling. Så jeg behøver nok ikke å dra på trening i dag heller, trappegåing it is!

lørdag 14. mars 2009

Ny overall og flytting

Jeg glemte visst å blogge i går, ser jeg. Mia og jeg tok en kombinert handle- og trilletur, etter at både torsdag og onsdag ble ganske så dårlige trilledager. På onsdag hadde jo forhjulet på vogna punktert og på torsdag snødde det. Mye motivasjon forsvinner da. Så da var det bra med en lengre og etterlengtet tur på fredag. Vi trengte ny overall til Mia, for den gamle begynte å bli litt liten. Så da gikk vi til kjøpsstedet, hvor jeg hadde hørt rykter. Ryktene gikk ut på at overallen vår var en feilproduksjon, og at det bare var å levere den inn. Hva vi skulle få ut av det, var uvisst. Men jeg lunket inn og uffet meg fælt, og kom ut igjen med en ny og ganske lik overall i en større størrelse. Meget fornøyd der. Det er jo veldig greit at det bare er å gå inn og få en ny overall gratis når den gamle er for liten!

Her er den gamle overallen i bruk for første gang... Altfor stor den gangen!

I dag har vært flyttedag. Mine foreldre har flyttet, og jeg har sett barndomshjemmet mitt for siste gang. Det er en veldig rar følelse, og det er så brutalt under selve flytteprosessen. Man tråkker inn med sko og bærer og sliter og tenker egentlig bare på å bli ferdig med stedet. Og det blir en litt uverdig avslutning på et boforhold syns jeg. Dette tenker jeg hver gang jeg er i en flytteprosess. Og jeg sitter nå med en liten klump i halsen over at jeg aldri skal tilbake dit igjen. Det er rart.

Farvel til huset

Men utenom det, så var dette den beste flytteseansen jeg har vært med på noen gang. Og jeg har flyttet ut og inn av ganske mange kollektiver. Suksess under egenflytting kan oppnås ved to ting (lærte jeg i dag): Mange folk og en stor nok bil. Faren til svigerinna mi er lastebilsjåfør og stilte med en gigantisk doning som tok 40 m3. Vi fikk nesten alt inn i den, og i tillegg hadde vi noen personbiler som vi flytterne kom i. Vi var 5 menn og 3 kvinner, og vi var faktisk ferdige med bæringen og fraktinga på 4 timer. Og selv om jeg begynte å bli lang i armene, så hadde jeg fortsatt energi igjen da bæringa var over. Og jeg er ikke såå sliten heller her jeg sitter. Mektig imponert der.

Mia har vært hos mine svigerforeldre mens flyttingen holdt på. Hun har storkost seg, spist bra og sovet og lekt. Da sambo og jeg kom for å hente henne, så husket hun at hun egentlig var ganske sliten, og ble dermed litt sutrete. Det hadde hun overhodet ikke vært tidligere. Så da tror jeg svigers syns det var greit at vi dro!
Svigerfar fyller 65 i disse dager, og jeg hadde "tilfeldigvis" et kort på lager.

Nå skal jeg ta kveld med god samvittighet. Mulig litt mer melankolsk enn til vanlig, for jeg tar farvel med barndommens 4 vegger i kveld. Inni hodet mitt.

torsdag 12. mars 2009

The look of love

Jeg ser på Ungkaren. Litt pga at Ungkaren blir kalt Ken, og litt pga at det er gøy å se og høre folk som blir kjempebitre når de blir sendt hjem. Ærlig talt; man har da ikke skjønt konseptet dersom man er der og ikke har snakket et ord med Ungkaren på tomannshånd og så blir sur fordi han sender deg hjem? Her er du nødt til å stikke deg ut og frem for å gjøre inntrykk, ikke være en i mengden!! Og så bør du jo ha et ønske om å få kjæreste da. Kommer aldri til å slutte å irritere meg over folk som melder seg på sånt på feil premisser..
Uansett, hovedgrunnen til at jeg ser på serien er låta de bruker til vignetten! Jeg elsker den! Det er en skikkelig 80-talls låt, og jeg er svak for musikken fra det tiåret. Her er den, dans i vei..

Flytting og matlyst

Siden det snødde i dag, så tilbød Mia og jeg oss å hjelpe til med nedpakking av huset til mine foreldre. Det er jo ikke mye hjelp i Mia, og heller ikke i meg forsåvidt ettersom jeg må passe på henne.. Men vi fikk pakket ned endel av kjøkkenet til mamma og pappa, og det endelige flyttelasset kjøres til helgen.

Smurfen glimtet til med å ikke ville spise lunsj da vi var der, hun var for opptatt med å studere flyttekasser og annet rot overalt. Så da var hun ekstra sulten til middag! Vi startet med litt av et middagsglass som het "Couscous med kylling". Det var 1/3 igjen etter gårsdagens middag, og da det var tomt, så gikk vi over på rester av fruktmos med jordbær- også den ble tømt. Så da fant jeg frem matboksen med brødskiven hun ikke ville ha til lunsj, og den gikk ned den også! Det var egentlig det hyggeligste, for vi har slitt veldig med å spise brødskive med leverpostei. Jeg har mistenkt at hun ikke har likt det, så dagens middag beviser bare at når hun blir sulten nok, så går det ned.

Rubbel og bit er tomt!

Kompani Orheim


Kompani Orheim er ferdiglest. En bok som er ganske annerledes enn de jeg pleier å lese. Det er en historie om en familie, oppvekst og alkoholisme, og innimellom blir jeg grepet, men det dabber også litt av. Jeg har brukt god tid på boka, den har på ingen måte blitt slukt. Likevel likte jeg den.

Da begynner jeg på en bok jeg skulle ha lest da jeg var gravid: "Heia Mamma" av Anne Lindmo og Helle Vaagland. Jeg har fått den som lydbok, så det blir en spennende opplevelse ettersom jeg faktisk aldri har testet fenomenet før.

Jommen sa jeg smør...


Gårsdagens utsagn "Våren er helt klart på vei" kan skrinlegges... det snør jo! Akkurat som vi ønsket mer snø? Nei, for vi er klare for våren og ferdige med snø for i år. Og vi som har lappet hjulet på barnevogna og gledet oss til en tur ut i vårstemning i dag. Nei, det spørs om det blir biltur istedet da.

onsdag 11. mars 2009

Punktert hjul

I dag hadde forhjulet punktert da vi skulle ut på tur. Tidligere har det ene bakhjulet punktert, så jeg tar det som et tegn på at vogna blir flittig brukt! En liten tur ut ble det likevel, og jeg har anskaffet en skritteller. På tide å få litt oversikt over bevegelsene mine.


Den ormete Melkesmurfen får sin siste dose før legging.. Trøtt nå..

Og det supre været gir meg masse energi, merker jeg. Våren er helt klart på vei!

Ny tv

I dag fikk vi levert en ny tv på døra. Den befant seg inni denne enorme esken:


Esken er større enn kommoden, faktisk! Det er altså en 37 tommers flatskjerm. Og den er stor. Rommet blir fryktelig lite når tven blir så stor. Men det er nok en vanesak, som så mye annet.

Paradise Hotel


Jeg var en stund i tvil om jeg skulle følge med på Paradise Hotel som nettopp har begynt på TV3, ettersom jeg dessverre har sans for reality som underholdning. Heldigvis, så valgte jeg det bort. For det skal vises 1 time HVER dag!! Jaggu fint jeg kom meg unna, sånn at jeg slapp å bruke en time hver dag på noe som egentlig er søppel.
(Håper jeg ikke tråkker for mange av dere på tærne nå..)

tirsdag 10. mars 2009

Potetmos og Mia

I dag fikk snuppa smake på litt potetmos. Og det var kjempegodt og gikk rett ned!
Og ellers har vi brukt dagen til turning og leking. Snuppa er litt forkjølet og hadde litt oppkasttendenser/gulpet endel (som hun jo egentlig har vokst fra), så vi droppet barseltreff i dag.

Lille luringen... Lurer på hva du tenker her..

mandag 9. mars 2009

Nybakt mamma


Kathrine Sørland var visst på God kveld, Norge på lørdag. Og deler av det intervjuet står nå her . Jeg vil bare si at akkurat dette tenkte jeg også da Mia var fersk! Så klapp på skulderen til Kathrine Sørland som innrømmer at ting er vanskelig i starten, og at alle er ikke bare kjempehappy når babyen har kommet ut. Endel opplever det som ganske tøft at ens liv endres så brutalt mye.

Trening og måling


Dagen i dag har blitt brukt til trening, SatsBaby (med en ikke så god instruktør sånn at vi faktisk valgte å forlate den tidlig) og det var egentlig ikke planlagt. For snuppa har de siste mandagene vært midt i en lur når vi burde ha dratt for å rekke treningen. Men i dag våknet hun tidligere, og det gikk opp for meg at vi kunne rekke det, så vi slang oss rundt. Skuffelsen var da stor når timen var så dårlig. Det var rett og slett en vanlig StramOppPuls-time. Og det blir litt feil når halvparten av personene i salen er babyer. Ingen styrkeøvelser var lagt opp til å ha med babyen og i tillegg var det mye bevegelse i rommet under kondisjonsdelen. Det er også dumt, for man tråkker jo nesten på babyene. Mia ble ganske utålmodig, for hun pleier jo å få delta litt mot slutten av timen, men ikke i dag. For vi skulle ha så mye fancy styrkeøvelser at det ikke var rom for å gi henne oppmerksomhet. Jeg ble altså til slutt så oppgitt at vi gikk litt før timen var slutt.

Bilde fra en annen helsestasjon

Etterpå var vi en tur på helsestasjonen sammen med ammetrøbbel, kolikkunger og foreldre som ser så trøtte ut at de går i bakken hvert øyeblikk. Vekta til snuppa stoppet på 9070 gram og hun strakk seg til 72 cm. Legger altså fortsatt på seg 1/2 kg i måneden. Jeg trodde vekta skulle stagnere snart, det har jeg trodd lenge, men det skjer altså ikke. Hun har altså tredoblet fødselsvekta si allerede nå, og tommelfingerregelen er at babyer har tredoblet når de er 1 år. Så hun ligger litt foran skjemaet (2 foran Liaklev, som det heter på skøytespråket).

Dagens øvrige detaljer:

-Vi var vitne til en bilkræsj i dag. Det var ettermiddagsrush og en bil kjørte inn i en annen sånn at skiltene på bilene fløy. Herlig. Det er ganske høy lyd for et så lite sammenstøt.

-Den koselige interiørbutikken på hjørnet her, har gått over til kun nettdrift. Og hva har kommet i lokalet? En slags lokal storkiosk. Selv om vi har både 7 eleven og Deli ca 60 meter unna.

søndag 8. mars 2009

Diverse på en søndag

Først: Gratulerer til alle kvinner med dagen i dag, og gratulerer til Mia med fylte 9 mnd.En 9-mnds tullebukk som har viklet seg inn i sitt eget leketeppe..

Dagen i dag har blitt brukt til trening og rydding av klesskapet vårt. Jeg kjøpte meg nemlig et par nye klesplagg i går, bare for å finne ut at jeg ikke hadde plass! Så når noe går inn, så må noe ut. Og da tok jeg like godt en gjennomgang av hele skapet sammen med sambo mens Mia lå storøyd og fulgte med.

Sambo og jeg var i 60 årslag i går, til broren min og kona hans som begge blir 30 i disse tider. Det var god stemning, og med Mia sovende hjemme til supre barnevakter (Takk for det!) så kunne vi slappe av og bare nyte tiden. Litt deilig å pynte seg og være sammen med bare voksne folk. Vi hadde med gave, 2 kopper i serviset deres (ettersom de knuste noen de fikk på julaften) og selvlaget kort, naturligvis.Kortets opprinnelse og opphavskvinne ble dessverre nevnt høyt under gaveåpningen, og det var inmari flaut. Men jeg må visst tåle det når jeg lager disse kortene, fikk jeg høre.

Det var litt tungt å stå opp i dag, heldigvis hadde Mia skjønt at mamma og pappa var på fest i går, så hun lot oss få sove helt til 7. Vi sovnet nok ikke før 3, så det ble ikke mange timene totalt, men det har gått greit. Seint blir det neppe i kveld.

Og så denne snøen, da...

fredag 6. mars 2009

På shopping med smokkejente

Sambo og jeg skal i bursdag i morgen, det er et 60-årslag (30+30) for min bror og kona hans. Og da må vi jo ha en gave, så smurfen og jeg fartet ut for å kjøpe. Plutselig var smurfen blitt en smokkesmurf i vogna! Hun har aldri vært veeeldig opptatt av den smokken, men frem til hun var ca 4 mnd så brukte hun den innimellom hvertfall. Så var det helt stopp. Hun har brukt smokken mest som leke egentlig. Gjerne når hun skal sove i senga si, da er det gøy å dra smokken langs sprinklene i senga, det lager så fin lyd!

Dagens smokkesmurf!

Vi dro på et sted som kanskje er noe av det minst babyvennlige som finnes: Glasmagasinet. Kombinasjonen av at det er ekstremt varmt der (sånn at de ansatte kan gå i t-skjorte når det er minusgrader ute), ingen av heisene går mellom alle etasjene, sånn at hvis du er uheldig så må du bytte underveis, og kjøkkenetasjen er selvsagt delt i 2 deler, hvor du bare kan ta heis til den nederste delen. Og så må jeg nyse når jeg passerer den utrolige parfymeavdelingen. For der lukter det greit mye parfyme.

Dette bildet tok jeg i parfymeavdelingen. Og jeg overdriver ikke: De 7 (!) menneskene vi ser i bildet er alle ansatte! Ansatte uten kunder og uten noe annet å gjøre enn å spraye parfyme sånn at det lukter så det kiler i nesa. Helt bakerst i bildet er det et par kunder, ser jeg. Men likevel. Hva i all verden skal man med så mye ansatte som bare henger? Dessuten har de forskjellig uniform, noen er hvitkledde, andre sorte. Noen har skjørt, mens andre ser ut som sykepleiere. Du verden så mye forskjellig kompetanse man må ha på plass for å drive en parfymeavdeling? Er det virkelig så stor forskjell på Chanel og Lancôme? Her er jeg tydeligvis på bortebane...

Vi klarte til slutt å kjøpe det vi skulle ha og kom oss ut.