lørdag 28. februar 2009

Navnet Mia

Da vi valgte navn til skurkesmurfen, så trodde vi at vi hadde valgt et helt greit, vanlig navn. Et som ikke var altfor vanlig, men heller ikke supersjeldent.
Vi bommet. For navnet "Mia" lå på navnetoppen i Finnmark i fjor! Og på andre plass i Troms!
På landsbasis er navnet på 12. plass, med 329 nye Miajenter i 2008. Selv flere navn som vi vurderte som "sikkert kjempepopulært, kommer alltid til å gå i klasse med noen som heter det", har havnet bak på lista. Nå er det ikke noe galt i å ha samme navn som mange andre, jeg har alltid hatt en annen"Hege" enten i klassen, på jobb eller på fotball-, håndball-, eller hockeylaget og det har aldri gjort meg noe. Forøvrig ble det født hele 4 nye Hegejenter i fjor, mens ingen fikk navnet "Bente".
Og statistikk er gøy.

Dagens skilt

Hvem er denne "Byn"?

Guacamole

Jeg har fått helt dilla! Har tenkt på guacamole hele uka, og det er egentlig en god ting å ha dilla på, for det er ganske sunt. Hovedingrediensen er avokado, som er full av det sunne fettet vi trenger. Men problemet er: Hva kan man spise guacamolen til? Det eneste jeg vet om, er som dipp til ulike typer potetgull eller på taco. Til grønnsaker er det så som så dessverre. Og ettersom guacamolen kun fortæres til ikke så sunne ting, så blir den da ekskludert på hverdager. Det passer dårlig til min fascinasjon for retten...
Så nei, det blir guacamole til uka også. Sammen med grønnsaker, selv om det visstnok ikke er så godt.

fredag 27. februar 2009

Råkjøring, vår og mer soving

Vår. Trallala vår. Trallala vår... osv
Mener å huske at det var DeLillos som hadde denne sangen, og den passer godt i dag. For i dag fikk jeg skikkelig vårfølelsen da vi gikk ute (selv om det kom noen snøkorn innimellom)! Smeltende snø, som førte til bar asfalt flere steder, en sol som skinte og den litt skarpe vårlufta. Kjempedeilig! Jeg var i utgangspunktet litt tung og treg i dag, fordi snuppa ønsket å starte dagen før 6, og jeg var dermed litt misfornøyd. Nå angrer jeg bare på at jeg ikke gikk ut tidligere. Fikk sms av en venninne som kunne melde at det kommer snø til helgen, det får så være. For denne vårdagen skal jeg leve lenge på i hodet mitt. Så nå tåler jeg mer snø faktisk, og jeg har en kalender så jeg vet at det fortsatt kan komme. Bring it on!

Her er en råkjører i sin røde Rolls Royce..

Og her spiser vi brødskive med leverpostei. Viser alle sine 3 tenner faktisk! Vi venter fortsatt på den ene øvre fortanna.

Snuppa likte også det flotte været og bestemte seg for å sove endel i vogna, til en forandring. Jeg måtte vekke henne etter 2 timer! Utrolig. Har dessverre pådratt seg en vårforkjølelse, så det er mye snørr i omløp. Men da kan helgen begynne!

torsdag 26. februar 2009

Fint med ting og tang på fortauet


I disse brøytekanttider, så varmer det mitt hjerte når håndverkere slenger materialer som dette på fortauet. For der er det jo ikke trangt nok fra før. Hva skal oss med hjul gjøre her? Vrenge over brøytekanten og ut i veien? Dere ser hjulsporene våre godt ut i kanten her, Mia lå ikke helt i vater kan man si.

Vi lager middag!

Og Mia er selvsagt med fra leketeppet!

Er det så nøye?

Dersom man ikke klarer å rekke frem til en leke, så kan man nøye seg med en annen... Her lå hun opprinnelig på magen og prøvde å rekke den gule kassa. Istedet mistet hun balansen fordi hun strakk seg så veldig, så hun veltet over på ryggen igjen. Og fant istedet bamsen! Like greit.

Dr Jekyll & Mr Hyde

(Utrolig ekkelt bilde, forresten. Jeg blir nesten skremt )

Muligens en stygg sammenlikning, men likevel. Det er nesten sånn det oppleves. Jeg snakker om smurfen selvsagt, for det er faktisk så stor forskjell på henne om hun sover godt på dagen eller ikke. Hvis lurene blir korte, så blir hun veldig sliten og sutrete, naturlig nok. Men, når hun sover nok (som nå), er hun superfornøyd og meget opplagt! Nå har hun nemlig klart å ta en cowboystrekk på over en time, og det er mye og bra til henne å være! Og når det gir sånne resultater, så skulle jeg ønske at hun kunne klare å gjøre det oftere. Mest for sin egen del, for det må være slitsomt å være småtrøtt hele dagen, men også for min del. For det finnes ikke slitsomt å leke med en baby som er så fornøyd!

(Det er selvsagt deilig at hun sover hele natta også, noe hun også gjør for tiden. 12 timer i strekk i natt. Men det må da gå an å få begge deler? Eller er jeg kravstor? De sier jo at søvn avler søvn..)

Soving

Snuppa sovnet på magen under luren sin i dag. Jeg vet ikke om det gjør noe at hun ligger sånn, men jeg valgte å snu henne over på ryggen. Noe som selvsagt ikke var populært, men hun var så trøtt at hun gikk tilbake til komaen sin igjen, etter å ha fått litt trøst av elefanten sin.

"Neste bordsetting, takk!"

Grøtslukeren fornekter seg ikke...

tirsdag 24. februar 2009

Lengre tur

I dag tok Mia og jeg en lengre tur. Destinasjonen var Plantasjen på Storo, og vi fikk dermed trillet et par timer. Det er deilig å friske opp litt hjemme med litt nye planter. De som er her fra før hangler jo litt, og synger snart på siste verset. For sånn er det dessverre her hjemme, planter har ikke lang levetid.


Denne ble med oss hjem, i tillegg til en kompis av han.

Og så tror jeg at jeg endelig er ferdig med research til barnehagesøknaden. Den har frist til helgen. Skal bli en fryd å få levert den, for da er det ikke noe mer vi kan gjøre. Da er det kun opp til høyere makter..

mandag 23. februar 2009

Mia i dag

Det morsomste med puttekassen er lokket.


På full fart mot peisen når mamma ikke følger med..

Uhyggelig cafebesøk

I dag var jeg på cafe med to fra jobben, ettersom vi alle fikk baby i fjor. Mia er eldst av disse babyene, men ikke nødvendigvis den beste cafegjesten. For hun klarte å knuse en tallerken i et hundredels sekund som hendene hennes ikke var bevoktet av meg. Knas, sa det. Flott. I tillegg var de to andre babyene litt utålmodige en liten stund, og besøket endte med at en av servitørene kom bort til oss og sa: "Lurer på om dere kanskje skal gå og lufte de (babyene) litt? For de bråker endel og det sjenerer de andre gjestene her".
Kastet ut, faktisk. Det har jeg ikke vært med på før. Jeg er som regel på cafe med barselgruppa hver tirsdag, og da er vi ofte 6-7-8 babyer med mammaene deres. Det gir endel lyd, men vi har aldri blitt bedt om å gå. Og dette er altså en av de cafeene i sentrum som er kjent som babyvennlige. Vel, de har tapt seg. Tydeligvis. Jeg tar på meg skylden for utkastelsen, ettersom Mia knuste en tallerken og det var sikkert ikke populært. Men tror nok det er en stund til jeg tar turen dit igjen. "Kjøkken og Bar" på Youngstorget er altså stedet. Det er alltid mange barnevogner utenfor og mye babyer innenfor, og lyden er ofte deretter. Jeg har aldri blitt sjenert av dette, og vi vurderte en stund å ta runden for å spørre folk om vi bråkte for mye. For jeg tror svaret hadde vært negativt.

Og jeg spør (som jeg har gjort tidligere her i bloggen): Burde ikke flere cafeer spesialisere seg som babyvennlige her i Oslo? Det var babyboom i byen i fjor og vi er mye på cafe på dagtid. Her er det penger å hente, cafeeiere! Kjøp inn et par babystoler, sleng inn et stellebord på toalettet, ha gode sofaer rundt bordene slik at det går an å amme (istedet for trendy og minimalistiske stoler), og kanskje en lekekrok med matter. Og for all del: Tillat at babyer kan være litt utålmodige og at de gir lyd fra seg.

Mellom barken og veden

Sånn føles det å gå ute akkurat nå. Jeg er livredd for snø og istapper som detter ned fra hustak, og der hvor det er fortau uten bygårder, der er det ikke måkt noe særlig, så der humper det masse og er vanskelig å trille.
Vi holdt på å få et lass i hodet! Det var ved en av nabobygårdene, og hadde vi vært et par minutter tidligere ute, så hadde vi fått haugen i hodet! Det var et svært ras, det virket nesten ut som om det sto noen på taket og skuffet ned, men jeg så ingen personer.

Sånn så det ut etter raset, det var virkelig massssse snø som hadde virvlet oppover veggene og greier! Jeg har hjertet i halsen enda...

søndag 22. februar 2009

Søndag

Søndag har aldri vært noen favorittdag hos meg, men jeg liker den ganske godt nå for tiden. Vi hadde besøk i går, så leiligheten var ganske ryddig da vi sto opp. Ikke dumt bare det. I tillegg hadde Mia sovet hele natta gjennom og den ene fortanna i overkjeven hennes tittet frem i dag.


Nei, dette bildet er ikke av Mia.

Regner med å se den andre i morgen. Og så dro jeg på trening (endelig, ingen sabotasje fra Mia denne gangen ettersom hun var hjemme hos sambo) og så har Mia endelig sovet litt lenger og litt bedre på dagen i dag, slik at hun har vært blid og fornøyd når hun har vært våken. Heller ikke dumt.

Den ene varmegraden jeg så i dag bidro til å gjøre trilletur mye lettere, og det var kjempedeilig å trille! Er litt snø igjen på småveier, men et stort skritt i riktig retning når vi kunne trille på bar asfalt deler av veien.

Ved en tilfeldighet, så fant sambo en trailer på nett fra filmen Istid. Og da han så på den begynte snuppa å le! Legger ut deler av video:

video

lørdag 21. februar 2009

Er dette så magisk da?


Jeg snakker selvsagt om Alexander Rybak i Grand Prix nå. Jeg skjønner ikke at han er så stor favoritt som det virker som. Kanskje man heier på han av mangel på en soleklar, god kandidat?
Selv ser jeg en finale på det ganske jevne, rent låtmessig. Alle låtene er på terningkast 3 og 4 for meg. Flest på 3, egentlig. Men er det de hallingdanserne og fela som gjør han til favoritt? For vi føler oss så norske med denne sangen? Som sagt, jeg syns ikke dette er magisk. Men når hans kanskje største konkurrent ifølge media, Tone, synger surt i tillegg, så går det nok veien for unggutten.
EDIT: Og det gjorde det jo. En knusende overlegen seier, det var jo ikke spennende i det hele tatt hvilken vei avstemninga skulle ta. Uten at jeg skjønner noe mer av hva som er så fantastisk med denne låten. Beklager til alle hans fans, men jeg ser altså ikke magien her.

fredag 20. februar 2009

Utfordring

Jeg har blitt utfordret!

Regler: Det er vanskeligere enn det ser ut! Kopier til ditt eget notat, slett mine svar og legg til dine. Bruk den første bokstaven i navnet ditt når du svarer på alle spørsmålene. Gi ordentlige svar... ikke dikte! Hvis personen før deg har samme bokstav, så må du gi et annet svar. Du kan ikke bruke samme ordet to ganger.

1. Hva er navnet ditt: Hege
2. Ord på fire bokstaver: Hode
3. Guttenavn: Håkon
4. Jentenavn: Hedvig
5. Et yrke: Healer
6. Farge: Himmelblå
7. Noe du har på deg: Hårstrikk. Enten i håret eller rundt håndleddet. Alltid.
8. Mat: Hamburger
9. Noe på badet: Hårkur
10. Et sted: Hovedøya
11. Grunn til å komme for seint: Henge fast i døra :)
12. Noe du roper: Hallo? Er det en liten Mia her? (brukes når Mia vil opp fra senga etter lur)
13. Filmtittel: Haisommer (1, 2, 3, 4)
14. Noe du kan drikke: Hvitvin. Mange kan drikke dette, men selv er jeg ikke veldig fan..
15. En musikkgruppe: Hellbillies
16. Et dyr: Havørn
17. Gatenavn: Henrik Ibsens gate
18. Bilmerke: Honda
19. Sangtittel: Hallelujah
20. Et verb: å håpe (noe vi gjør ang barnehageplass..)

Jeg utfordrer herved Greta og Tutta , to gode grunner til å glede seg til å komme tilbake til jobb om noen måneder.

Avlyst bursdag


Vi skulle egentlig i bursdag til min fetter i morgen, men det ble dessverre avlyst. Synd. For jeg hadde gaven klar, en flaske vin med selvlaget kort. Da blir det istedet innkjøp av barnesikringsartikler til leiligheten i morgen.

Ullpledd til snuppa

Snuppa fikk nytt ullpledd i dag. Nå som vi har byttet til en mer værutsatt vogn, så følte jeg at et ullpledd kunne være bra å ha i tillegg til skinnposen. Frøkna likte pleddet godt og sovnet mens hun gjemte ansiktet under pleddet. Det så godt og varmt ut nedi der!

Og jeg begynner jo å bli lei av å treffe gamle/perifere bekjente som kommenterer "Å...så søt han er!" Så det ble hjertepleddet som er ROSA! (Hun har også rosa lue, men det klarer de heller ikke å koble til jentebaby...)

Hamstring


Da har min store svakhet kommet på plass i butikkene: Freias påskeegg. Jeg har allerede begynt hamstringen, ettersom jeg var for sent ute i fjor. Det medførte farlig få påskeegg på oss og påsken ble dermed litt fattigere for min del. Jeg kjøper nå en ny kartong hver gang jeg er i butikken og stabelen øker i skapet..

Dette syns jeg er teit

Hvis du har lest nettavisene i dag, så har du kanskje fått med deg at artisten Ida Maria ble tildelt gullplate for salget av skiva si i går kveld. Det skjedde på et utested, og dama presterte faktisk å si "Takk" for så å hive plata i gulvet slik at den knuste. Deretter forlot hun scenen uten å se seg tilbake. Videoen er her
Greit nok at hun sikkert var full, men ærlig talt. Gullplate er noe man får fordi mange mennesker har kjøpt plata di, og da bør du klare å vise litt mer respekt. Du har hvertfall klart å ødelegge min respekt for deg.

torsdag 19. februar 2009

Besøk

I kveld har vi hatt besøk av 2 venninner. Det gikk plutselig opp for flere av oss i løpet av dagen at det var fastelavn til helgen, så menyen ble boller. Noen av typen kanel, mens andre av typen med krem. Og te og horn og sjokolade og druer osv. Nok, rett og slett. Jeg fikk brukt min nye kjøkkenmaskin fra Tupperware til formålet å piske krem. Mia holdt heldigvis humøret oppe, men ble litt trøtt mot slutten. Ingen overraskelse.
Vi fant denne feilen på sjokoladeposen:


"En myk sjokolade opplevelse.." Nydelig. Hvor var korrekturleseren her? Sikkert ute på røykepause.

Allerdager


Jeg har hørt om hverdager og helligdager, men "allerdager" er ny for meg.

Orker ikke, gidder ikke, passer m'ække

Disse ord av Trond-Viggo Torgersen får stå som overskrift og som symbol på hva jeg tenker akkurat nå. Vi får besøk av noen venninner etterpå, så jeg burde sikkert vasket og ryddet litt her. Det ser jo ikke ut. Men jeg gidder ikke. Det at snøen laver ned utenfor gjør meg litt deprimert, for jeg føler at snøen hemmer både Mia og meg i hverdagen.
Så i protest mot snøen, så får venninnene komme til halv-skittent hus. Heldigvis er de ikke så nøye på sånt.

Har egentlig en plan om å dra og trene om litt, men det spørs om ikke Mia ødelegger treningsplanene for andre gang denne uka. Det gjør hun ved å være våken når jeg vil at hun skal sove, slik at hun sovner akkurat idet vi skal kle på oss og dra, slik at vi ikke får dratt likevel. Jeg føler at jeg ikke kan vekke henne når hun endelig sover litt på dagtid, for det sliter hun jo med å få til.
EDIT: Jepp, Mia sovnet idet jeg tok på meg treningstøyet.. Da hadde hun ligget og snakket med seg selv i en time uten å sovne. Men noe godt kom det utav det: jeg fikk fjernet de største hybelkaninene rundt omkring her, samtidig som jeg byttet do-frisk i toalettene. Det er en flott måte å "jukse" seg til et renere bad.. Får håpe jentene går på den! Og hva het do-frisken jeg byttet til? Jo, "Sommereng". Trengte en smak av sommer nå.


Istedet kan vi more oss over et bilde av lille klumpen. Hun har dessverre arvet sin mors egenskap til å se tilbakestående ut på endel bilder.

"Bly" av Lars Saabye Christensen


Tja. Hva skal jeg si om denne? Den var helt klart tyngre enn forgjengeren sin i triologien, Beatles. Beatles var langt lettere å lese, og var mye mer munter. Det kan jo ha noe med at guttegjengen nå har blitt voksne og har fått voksne problemer av ymse slag.

Jeg føler litt at jeg slet meg gjennom boken, selv om jeg nå sitter igjen med et ok inntrykk. Boka var likssom grei, men ikke noe mer. Jeg ble advart av en bloggleser om dette på forhånd, så jeg var forsåvidt forberedt. Likevel må jeg si at jeg ikke gleder meg så veldig til siste bok i serien, så vi får se når jeg kaster meg uti den.

Nå har jeg begynt på Tore Renbergs Kompani Orheim. Tenkte også, i anledning Hamsun-året, å prøve meg på noe Hamsun, som jeg også har hoppet ganske elegant over tidligere i min lesning. Men hvilken Hamsun-bok?

onsdag 18. februar 2009

Til alle bygårder


Kan dere være så snill å fjerne de livsfarlige istappene som henger ned fra takene og bare venter på å treffe meg eller datteren min i hodet?

Ny vogn!

I dag (eller i går kveld for å være mer presis), så byttet vi instans på barnevogna. Snuppa er nå såpass stor og gammel (det smerter egentlig litt å si det, for hun vokser så fort. Hva skjedde med den lille nyfødte jeg hadde i fjor sommer??) at det er på tide å gå vekk fra dypvogn. Alle andre i barselgruppa har byttet instans, noen byttet til og med før jul, så det har bare vært Mia som har vært stuck i bagen sin en stund nå. Grunnen til det, har jo vært at hun har hatt plass oppi der. Vi har en av trehjulingene med størst bag på markedet, og det sier jo sitt at hun har hatt plass i bagen til hun var over 8 mnd! Det er mye, og Mia er heller ikke unormalt lang. Så dersom du er ute etter en byvogn med 3 hjul som har stor bag, da er denne et godt alternativ. Mange bytter også ut bagdelen fordi babyen blir så nysgjerrig at den ønsker å delta mer og se mer. Det har heller ikke Mia vært så veldig interessert i før nå. Hun har stort sett kost seg i skinnposen sin oppi bagen (det blir jo trangt og varmt og godt), og dersom hun blir utålmodig så har det hjulpet å ta ned kalesjen.

Men de siste dager har det vært dårlig med soving i vogna, og mye sutring. Så da bestemte vi oss for å bytte, for å se om det blir mer gøy i vogna. Og det ble det. Hun sov riktignok ikke så mye nå heller, men det var også minimalt med sutring. Sikkert spennende å se verden!
Vi har vært veldig fornøyde med vogna som bagvogn, så nå gjenstår det å se om vi blir like fornøyde med sitteinstansen.Før
Nå (men hun ligger
altså i liggestilling med
ryggen nede ettersom
hun ikke kan sitte enda)

Krøller!


Mia får (heldigvis) stadig mer hår på hodet sitt. Og det er litt gøy å se hva som kommer. Fargen ser foreløpig lys ut, og hun har små krøller/fall i håret! Nå har både sambo og jeg fall i håret, så det var egentlig ingen overraskelse. Jeg fant et barnehagebilde av meg fra ca 3 års alder da jeg ryddet ut av barndomshjemmet for litt siden, og håret mitt var da ganske lyst, krusete og luftig med fall i. Og det likner litt det vi ser på frøkna nå.

tirsdag 17. februar 2009

Drikke vann

Det å kunne drikke vann er en god egenskap. Mia har frem til nå ikke vist noe interesse for dette, og har stort sett spyttet det ut når hun har fått vann fra flaske i munnen, i den tro at det var melk. Så går det opp for henne at hun har blitt lurt, og jeg får da et litt surt blikk tilbake.

Jenta er jo over gjennomsnittlig glad i melk, det har vi skjønt. Hun kan være stappmett av grøt og diverse annet, likevel stopper hun ikke før flaska er tom. Jeg syns derimot at det kan være greit med litt annen drikke, også pga av at mye melk gir hard mage, så vi har prøvd vann en stund. Ettersom det ikke har vært så godt, så prøvde jeg i går en babysaft/juice-sak, men den var jo bare helt uaktuell. Da var det grimase i tillegg til foss ut av munnen. Så når jeg tilbød vann igjen, etter juicen, så skjønte hun at vann tross alt var bedre. Velger pest foran kolera, likssom. Og i dag har det vært mer greit med vann faktisk. Det har gått ned i munnsluket istedet for på smekka. Dette er i riktig retning, Mia!

Reklame


Dette bildet burde jeg nesten selge som reklamebilde til Tine, "Selv babyer kan ikke få nok av Tine Iskaffe"!

mandag 16. februar 2009

Snøjenta

I dag har Mia debutert som snøfrøken. Mia har arvet en vanntett parkdress som vi tok litt ull under og et par gummistøvler som er altfor store.


"Hva er dette her?"


Litt skeptisk..


Likte seg egentlig best på armen, der var det likssom tryggest.
Vi avsluttet etter 5-10 min. Det får holde når det er første gang ute i snøen. Regner med at vi skal flere turer ut når noen blir litt større..

søndag 15. februar 2009

Lille, rare knegg

Denne søndagen gikk fort. Det har muligens noe med at vi valgte å stå opp sent, ettersom Mia har sovet borte. Vi lagde skikkelig frokost og koste oss verre. Så fikk vi med oss skiskyttertullet på tv (gull, nei bronse, nei gull likevel) mens vi ordnet småting. Vi bakte horn og limte på støtfanger på julekalenderbilen som Mia har fått av sin mormor:

Kjempekul! Håper hun liker den, når den tid kommer.

Så dro vi og hentet snuppa. Hun hadde oppført seg veldig bra, men ganske motsatt av hva hun pleier her hjemme. For eksempel hadde hun tatt tranen sin med glede (jeg må vanligvis true den ned), hun ville ikke ha noe særlig frokostgrøt (noe hun vanligvis sluker til det er tomt), og ville plutselig ha fruktyoghurt til lunsj (noe hun har nektet plent de siste ukene).

Balljenta. Det varmer mitt hjerte å se hennes to favoritter blant lekene for tiden: Bøker og denne ballen. Sin mor opp ad dage i barndommen!

lørdag 14. februar 2009

Det er partyforeldrene sine, det!

Vi føler oss veldig gamle. Her har vi barnefri, men er likevel hjemme før elleve på en lørdag kveld. Vi har riktignok vært ute og spist og på stand up etterpå da.
Vi spiste indisk på en lokal restaurant, for vi har virkelig savnet å bruke de lokale kneipene i nærmiljøet vårt etter at Mia ble født. Vi brukte de jo endel tidligere.

Rett før maten ble inntatt

Og showet til Lyngbø skuffet ikke. Den mannen er virkelig Norges morsomste. Han klarer faktisk å være morsom 1,5 time i strekk. Uten dødperioder.

Så nå sitter vi her, da. Sambo har allerede vært og testet lekebilen til Mia, og hørt litt på sangene, mens jeg har funnet frem en pysj med Mia-lukt i. Ille å tenke på at en kveld uten frøkna gir en følelse av savn.

Jeg fikk forresten gave på denne Alle hjerters dag av sambo. Mia ville hjelpe til å pakke opp, hun er veldig glad i pakkebånd:

Og hva var inni? To hvite stearinlys i blomsterform og en bakematte. Bakematta har jeg savnet etter at jeg ble så huslig med baking, og stearinlys bruker jeg alltid masse av. Hvis du trenger en gave til meg og du er uten råd, så kan du alltid kjøpe stearinlys. En sikker vinner.


Jeg laget kort til sambo:

Orddeling


Det som er litt synd er at dette stedet, med to feil på skiltene sine, ikke er morsomt å se. Det er dessverre bare vanlig.

fredag 13. februar 2009

En liten bølle bak murene..

Her er altså snuppa mi "behind bars": Vi måtte finne frem lekegrinda i dag. Grunnen til dette, er at jeg fant lille knegg sittende fast under stuebordet da jeg kom ut av dusjen i dag tidlig. Hun har jo funnet en teknikk hvor hun dytter seg bakover når hun ligger på magen, og i dag stoppet det altså da hun stanget bakhodet i stuebordet. Jeg hørte bare et vræl og tenkte at "nå kommer hun seg ikke over på ryggen igjen", men neida. Det er klart at det ikke er noe godt å stange bakhodet! Litt senere satte hun seg fast under sofaen, så det har vært en fysisk dag for noen vil jeg si!

Jeg har derimot hatt en litt verre dag. Det var tredje natta på rad hvor søvnen har blitt oppstykket i intervaller på ca 3 timer, og det er slitsomt nok i seg selv. Men i natt bestemte snuppa seg for at "selv om jeg har fått melk nå, så behøver jeg vel ikke sove av den grunn". Så hun holdt det gående fra halv to. Mulig hun hadde litt vondt og gråt litt også, jeg husker ikke helt. Jeg er såpass i ørska at jeg nesten ikke får med meg hva som skjer på nettene nå. Det begynner å tære på, kan man si. Men hvertfall, så var det liv fra halv to til halv fem tror jeg. Da tok jeg henne inn i senga vår, hvor hun tilslutt sovnet en halvtime. Og ettersom jeg er så redd for å slå henne i søvne, eller at hun skal få en arm deisende i ansiktet eller noe, så har jeg valgt å ligge på en merkelig vridd måte. Og da klokka ble 6 merket jeg at nakken var helt stiv på den ene siden og jeg klarte ikke å snu hodet i den retningen. Så sånn har jeg gått rundt i dag. Nakken begynner å bli merkbart bedre nå på kvelden, men det var ganske vondt tidligere.


For å snakke om noe hyggeligere enn vår nattesøvn, så kan jeg nevne morgendagens planer. For gjett om vi har planer! Sambo og jeg skal feire denne Valentinerdagen, som det heter. Vi skal på Dagfinn Lyngbøs show på Latter og så skal vi ut og spise. Gleder oss kjempemasse! Mia skal være hos sin mormor og morfar, som forøvrig har lagt ut huset sitt for salg i dag.

Og nå er det Norske talenter på tv. Flott.

torsdag 12. februar 2009

Besøk

I dag har vi vært på hjemmebesøk hos en studievenninne som fikk baby i desember. De bor et stykke utenfor byen, så Mia og jeg fikk oss en real kjøretur gjennom norske jorder og skau. Det var et skikkelig vinter wonderland og opp mot 15 blå.

Koselig å hilse på små babyer! De er likssom så inmari babyer og bare spiser og sover stort sett. Jeg kan nesten ikke huske at Mia var sånn. Hvertfall ikke når jeg ser vesle kråkebolla som svinger seg rundt og vasker et stuegulv med kroppen sin, mer mobil for hver dag. Og hun skal lekes med og underholdes, ellers så blir det hyl. Mens lille baby Østen bare lå rolig inntil mammaen sin og småsov i bæresjal uten noe særlig krav. Mia fikk vist hva slags melkesluk hun faktisk er, men var også skravlete. Og likte godt å se på Østen, hun smilte mens beina gikk i hundre. Hun begynner å vise veldig interesse for andre barn og babyer nå.

Jeg og to venninner spleiset på gave til Østen i anledning hans ankomst. Jeg tenkte som så at de har mest sannsynlig alt de trenger til den fasen han er i akkurat nå, så jeg kjøpte litt ting til neste fase. Derfor fikk han: pysj, sparkebukse og 2 bodyer i str 68 (4-6 mnd). Han var på vei over i str 62 nå, så om litt passer de. Han fikk også en siklesmekke, som er et hyppig brukt element her hos oss. Kanskje Østen kommer til å sikle like mye? Han fikk en smekke og en tallerken med 2 skjeer. Det er en tallerken som ikke er så lett å få tak i for små fingre, og vi er veldig fornøyde med vår. For er det noe frøkna liker, så er det jo å få tak i grøtbollen sin og aller helst kaste den i gulvet. Og så fikk han en nøkkelknippe-leke som lager lyd. I tillegg er den god å tygge på. Mia er veldig glad i sitt knippe, både til tygging og leking.

Hun ble også veldig glad for hjemmelaget kort! Det var ekstra hyggelig at hun likte det så godt, syns jeg.


Her er forresten smurfen i dagens lesestund. Hun har blitt kjempeopptatt av å sitte på fanget og bla i "Ta og føle på"-bøkene sine. Enten bare å skravle mens hun sitter sånn, eller å spise på hjørnene. I går klarte hun faktisk også å bla fra en side til neste! *stolt*