lørdag 19. desember 2009

Bloggpause og ordforråd

Vil bare be mine trofaste lesere om unnskyldning for manglende blogging. Det mangler litt på inspirasjon, tid og energi, og jeg hater å legge ut halvdårlige innlegg. Så da bare venter jeg med å blogge til det kommer noe fornuftig. Og det kommer nok snart.
EDIT: Plutselig kom det et avsnitt til i dette innlegget:

Mia begynner forresten å få et slags ordforråd nå! Hun sier klare og tydelige ord som: Mamma, pappa, der!, hei!, hadet, se!, nei og kake (noen som er glad i akkurat dette kanskje?). Disse ordene har hun sagt en stund.
I tillegg har hun lagd seg nye ord, som "a tomm" (betyr "den er tom"), "atte" (betyr "natta") og "næææææææææ" (betyr "søren klype, dette er ikke aktuelt").
Den siste brukes endel for tiden, dessverre...
I tillegg imponerte hun mammaen sin her om dagen, da vi leste en dyrebok. Vi kom til sauen og Mia utbrøt "bæ-bæ" med stor overbevisning. Fantastisk, Mia! Og mammaen var så glad, så glad. Så bladde vi over til neste side, og der var grisen. "Bæ-bæ" sier Mia og forventer samme reaksjon fra mammaen. Men nei. For grisen sier ikke "bæ-bæ".

Og til alle dere som ønsker å lage barnebøker med dyr, vær så snill å ta denne oppfordringen:
Ha samme dyr/ulike bilder av samme dyr på høyre og venstre side! På den måten unngår man at ungen blir forvirret når mammaen etterlikner dyrelyden på venstre side, mens poden titter på bildet til høyre. Det blir feilinformasjon og tunge misforståelser. Man kan heller bla sammen videre for å komme til neste dyr og dyrelåt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar