fredag 24. juli 2009

En tur til Kristiansand og litt attåt

Når man har hatt en så lang bloggpause, så har man plutselig så inmari masse man skulle skrevet...

Vi har altså vært i Kristiansand noen dager, i et leid sommerhus sammen med mine foreldre og Mias tante og kusine. Det var et helt nytt feriested, så det bar litt preg av at det fortsatt var litt byggeplass her og der. Den store lekeplassen var ikke satt opp, og det var heller ikke gjort noe med sandstranda. Ikke det at det var noe særlig strandvær å snakke om, men den lekeplassen skulle vi gjerne hatt. For det blir litt kjedelig å bare sitte inne når det regner.

Den dagen det var bra vær, så dro vi til Dyreparken. Mias kusine er i sin beste Kaptein Sabeltann-alder, og selv om vi sto 1,5 time i bilkø for å komme inn, og selv om det er dyre inngangsbilletter, og selv om Mia ble ganske lei av å sitte i vogn og måtte bæres mye (jeg har fått gode armmuskler nå), så var det verdt det når vi så Mias kusine i pur glede over å få se sin store sorte helt. Hun koste seg så masse, og var helt i hundre. Vi fikk med oss et show med Langemann og Pysa (tror jeg det var, er ikke helt stø på figurene i Kaptein Sabeltann), og ettersom Mia ble så lei, så dro sambo, Mia og jeg tilbake til huset litt tidligere enn de andre. Så de fikk med seg et show til etter at vi dro. Og da ble hun enda mer i hundre. I tillegg fikk hun et flagg, CD, matboks og drikkeflaske og øyelapp/gullring i øret. Terje Formoe som har laget dette, må ha tjent seg søkkrik. For det var uhorvelig mye unger med Sabeltann-effekter. Og det er egentlig ganske godt gjort å skape noe som blir så populært når det aldri har gått på tv. Han har funnet et knakandes godt konsept som funker, og etter å ha hørt på Kaptein SabeltannCDen, så kan jeg si at sangene er fengende og gode. Så gode at min niese på snart 3 kan teksten på nesten alle. Og jeg har et hode for sangtekster, så nå kan jeg endel jeg og.
Mias utbytte av Dyreparken var begrenset. Hun er rett og slett for liten, særlig siden hun ikke kan gå selv enda. Og da vi skulle se på dyrene, så var de som regel for langt unna til at hun hadde noe glede av det, i tillegg var det jo mye folk og mye kø. På Kaptein Sabeltann- showet, så sto vi som sild i tønne, og når da i tillegg isen ble spist opp (av henne selv, men det skjønner man ikke når man er 1 år), så var det en meget sinna frøken som ikke ville sitte i vogna lenger. Vi fikk lekt litt i sandkasse og krøpet litt rundt på gresset mens vi hadde piknik, men ellers var det jo vogn på snuppa. Vi skulle helt klart hatt med bæremeisen, men så lure hadde vi jo ikke vært. Men hun holdt ut i 4-5 timer, overraskende lenge syns jeg.

Vi hadde en dag med utelukkende regn, og det er ganske kjedelig for store og små. Ikke var det noen særlige lekemuligheter for Mia heller. Hun åler seg jo fremover på magen, og får skrubbsår når hun prøver seg på asfalt. Og resten av byggeplassen var mye gjørme.

Bilturen ned gikk overraskende bra. Det er veldig langt til Kristiansand, men hun taklet det som en helt. Vi hadde kun ett stopp, og det er bra. Hun sov et par timer heldigvis. På vei hjem igjen i går, så stoppet vi på hytta til onkelen til sambo. Der var nemlig en annen av Mias tanter og onkel og to fettere. Så der ble vi noen timer, før vi satte kursen hjemover. Med en utslitt snuppe og hennes foreldre som hadde behov for å være ikke-sosiale en stund. Det tar på å være så tett med andre familier flere dager i strekk. Hadde vi vært i Kristiansand noen dager til, så hadde vi muligens delt oss og vært litt mer hver for oss, men i og med at det var så få dager, så ble det likssom til at vi var sammen hele tiden. Hyggelig, men intenst.
Snuppa var rimelig misfornøyd da vi dro fra den hytta. Hun hylte og bælja verre, og vi hadde endel stopp. Noe var galt, helt klart. Og på det siste stoppet vi hadde, så åpenbarte det seg en el-stinko-bleie, som sikkert var vanskelig å produsere. Så da sovnet hun etter at den ble fjernet, og det var langt etter leggetid. Vi håpet på en sen morgen i dag (vi har jo fått sove til 8 alle dagene i Kristiansand, ettersom besteforeldrene sto opp med barnebarna- sykt deilig!), men dengang ei. Selv om vi er oppe sent, så skal man opp før 7. Sånn er det bare når man heter Mia.

I dag har vi vært på stranda igjen, ettersom sørlandet ikke kunne gi oss noe bading. Mia er jo bare badegal, hvis vi nærmer oss stranda, så åler hun seg så fort hun får sjansen, så nærme vannkanten så mulig. Og så hyler hun fornærmet når hun blir nektet å bade fordi det er for kaldt.

Som vanlig, så var det ikke jeg som var offisiell fotograf på denne sørlandsturen. Så jeg har lite bilder å vise dere før en viss sambo får lastet opp det han tok. Men jeg har noen få fra de siste dager:
Mia har sett på giraffer (sjiraffer) og et bilde av folkehavet på Kaptein Sabeltann-show. Vi kunne ikke bevege oss.


Mia på stranda i dagMia har sluttet å bade i badebalje, og flyttet seg over i det store badekaret. Det var veldig gøy- for store og små. Og så blir ikke de voksne så våte heller, for vannet holder seg så fint i karet og ikke utover hele badegulvet som ved badebaljen. Hun badet sammen med kusina si på sørlandet, og det var interessant. For kusina har vannskrekk (hvertfall i forhold til Mia), så det endte med at Mia satt og koste seg og sprutet og plasket, mens kusina sa stopp og ville ut. Mia fikk vist hvor flink hun er til å vaske håret og kusina fikk vist hvor flink hun er til å nekte.

Nå skal vi ha noen rolige dager hjemme, vi har ingen planer før vi skal i bryllup neste helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar