mandag 18. mai 2009

Middagstips

I dag hadde vi fiskesuppe til middag, etter en oppskrift jeg fikk på et TV-program, av alle ting.. Både sambo og Mia slurpet som bare det.


1 fedd hvitløk
1- 2 cm fersk ingefær
1 ss olivenolje
2 poteter
1 gulrot
2 ss hvetemel
1 boks (4 dl) kokosmelk
3 ts fiskesaus
1-2 terninger fiskebuljong eller tilsvarende mengde fond
ca. 1 1/2 l vann (vi opplevde at dette er for mye)
200 g torskefilet uten skinn og bein
200 g laksefilet uten skinn og bein
2 vårløk

Slik gjør du det:
Riv hvitløken og ingefæren på den fine siden av rivjernet og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i noen minutter, til det dufter deilig i hele kjøkkenet. I mellomtiden skreller du potet og gulrot, og deler dem opp i små terninger. Ha hvetemelet i kasserollen og rør det inn før du sper på med kokosmelken. La det koke opp før du rører ut klumpene med en visp. Tilsett potet- og gulrotbitene, fiskesaus, buljong og vann, og kok opp igjen. La det småkoke i noen minutter. Smak til for å kjenne om det er passe salt. Vil du ha litt mer smak, tilsetter du litt mer fiskesaus. I mellomtiden gjør du klart resten. Del opp fisken i litt store terninger. Vask vårløken og skjær den i ringer. Når potetbitene begynner å bli ferdige, har du i resten av ingrediensene. La suppa komme opp til kokepunktet igjen. Sett på et lokk og la det syde (det vil si at varmen skal være helt oppunder kokepunktet) i 5 minutter. Så er suppa klar til servering!

Vi var på apoteket og kjøpte noen øyedråper til meg og allergien, og siden det har regnet så var det greit å være inne mesteparten av dagen. Snuppa begynner å bli ganske rask på ålingen, så det var ikke lett å lage middag i dag.. Men det var litt hyggelig også, at noen plutselig tok tak i leggen min der jeg sto og skar opp fisk. Ikke fullt så hyggelig at hun dro ut kontakten til radioen et par ganger, men men. Litt får man tåle.

Rosasmurfen i ny genser kjøpt av farmor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar