tirsdag 30. september 2008

Navnevalget til Märtha og Ari

Jeg syns at Emma Talullah var et greit valg. Eller, Emma er veldig fint. Tallulah er merkelig. Men jeg syns likevel at dette navnet var bedre enn fryktet. Jeg syns at begge hennes søstre, Leah Isadora og Maud Angelica, har verre navn. Grunnen til at de er verre, er at i "Emma Talullah" er et av navnene normalt, mens hennes søstre har 2 navn hver som er ganske "far out". Men vi kan kanskje ikke vente annet av en som heter "Ari" og en som heter "Märtha"? Jeg mener, de navnene er jo ikke akkurat på navnetoppen selv..

Den siste ukas morsomste leke!

Det er telefonen som er mest stas akkurat nå. Hva blir det neste uke?

Jeg vil holde flaska selv!


søndag 28. september 2008

Gaver!

I dag har Mia endelig fått hilst på to studievenninner av meg. De hadde med seg gaver; Den store dikt- og regleboka, to bøker om Ludde, og en bamse. Kjempekoselig!

Hjemme igjen

Da var vi hjemme igjen. Det kjennes som om vi har vært borte i lang, lang tid selv om det bare var et døgn.
Bryllupet gikk kjempebra. Selve vielsen var i brudens foreldres hage, og festen på Bekkelagshuset. Stemningen var bra hele veien, fine taler, bra mat osv.
Mia hadde hatt det kjempefint hos farmoren og farfaren sin. Hun hadde ikke villet sove i reisesenga som vi trente på å sove i på forhånd, så hun hadde sovet i vogna i stedet. Og hun våknet da sambo og jeg kom for å legge oss i 2-tida. Så da fikk hun litt mat og godtok å legge seg i reisesenga ved siden av vår seng. Så våknet hun til vanlig tid på morgenen. Altså ikke 100% vellykket sånn sovemessig sett, men ikke så langt unna heller. Ellers hadde hun vært eksemplarisk.

Det er noe spesielt med brylluper. Så mye familie, penklær og ønske om å hygge seg på en gang. Jeg føler et tomrom i dag, dagen har vært litt rar. Brudeparet er nå på vei til bryllupsreise, og jeg ønsker de god tur. De har aldri dratt sammen på flytur før, så det var kanskje på tide:)

fredag 26. september 2008

Bryllup!

Da driver jeg og "pakker gå-bort-dressen og grer håret". I morgen er det bryllup, og Mia skal være hos mine svigerforeldre i Bærum. Vi leverer henne, skifter og gjør oss i stand der ute, og så drar vi i bryllupet. Når vi blir kasta ut av festlokalet, så drar vi tilbake til svigers og sover over der ute sammen med Mia.
Ettersom vielsen skal være ute i en hage, så håper vi på bra vær!

torsdag 25. september 2008

Flere nye TV-serier

I dag debuterer både "Hellstrøm rydder opp" og en gammel kjenning, "Torsdagsklubben". Jeg sitter klar med Pepsi Max!

Frisør og barnevakt

I dag har jeg klippet meg ettersom vi skal i bryllup på lørdag. Jeg skulle ha litt lyse striper, men istedet har håret blitt mer rødlig. Jeg var mest ute etter en forandring, så jeg orker ikke å fokusere på at fargen er litt feil. Dessuten har jeg stort sett håret i hestehale likevel fordi det er mest praktisk når man har en hårrivende baby.
Mens jeg var hos frisøren var Mia hos en venninne. Og det gikk kjempefint! Mia var hvertfall kjempefornøyd med dagen da jeg la henne nå nettopp. Hun skal ha barnevakt på lørdag mens vi er i bryllupet, så dette var en smakebit på det. Men hva er det man sier om en god generalprøve??!?!

Og i dag...

...er Mia flinkere til å ligge på magen enn i går. I tillegg er denne hjul-leken fin når vi trener på mageligging. For den har et speil som gjør at hun ser seg selv når hun løfter hodet. Og det er en motivasjon i seg selv!

Hodeløfting og mageligging

Vi trener oss og blir stadig flinkere!

onsdag 24. september 2008

Hah!

http://www.seher.no/php/art.php?id=787462

Denne artikkelen handler om at Märtha skal føde hjemme igjen, men at "Ifølge Her og Nå står et av de mest skjermede rommene på kvinneklinikken på Rikshospitalet klart, i tilfelle noe uforutsett skulle oppstå."

Da kan jo jeg bare melde om at jeg fødte på den mest skjermede fødestua på Rikshospitalet. Den lengst borte i gangen. Kanskje det er flere kjendiser eller kongelige som har brukt den stua? Fiiiine rommet!

Ny veiing!

Hele 6370 gram nå! Flotte valker over hele kroppen!

Til de som tror at det er lett med baby på kafe!


Det er slett ikke alle kafeer som er veldig glade i oss "trillende og skrikende". Mange steder har trodd at ved å ikke ha stellebord, så klarer de å unngå oss. Men vi gir oss ikke så lett og steller på gulvet om nødvendig. Andre steder setter opp skilt ved døra om at de ikke kan ha vogner inne. Da setter vi understellet igjen ute og tar med vognbagen med babyen inn. Flere steder skylder på brannforskrifter, og det stemmer at kafeer under en viss størrelse har retten på sin side der. Men noen større steder setter opp skiltet av ren trass. Det ser man av velkomsten man får når man kommer med vogna.

I dag kom jeg forbi en av kafeene i nærmiljøet. Dette stedet har barnevogn-nekt på den innerste delen av lokalet, så da jeg så at plassen nærmest vinduet i den lovlige sonen var ledig, så tenkte jeg at der kunne jeg sitte med vogna uten å være i veien. Så jeg kjørte inn og begynte å rigge meg til. Samtidig med at jeg kom inn, så kom en fyr i 50-60 åra. Han hadde med seg en annen fyr på ca 30 (tipper at han var sønn eller svigersønn). Den yngste satte kursen mot bordet jeg rigget meg opp ved, så jeg sa at jeg satt ved det bordet. Noe han godtok, og gikk videre innover i lokalet. Så kom hans kjæreste. Og hun sa: "Nå tok jo hun det bordet vi skulle ha da!" med tydelig irritert tone til meg. Det viste seg nemlig at hun hadde en hund, en sånn liten en som nesten ikke klarer å gå selv, og den skulle stå bundet utenfor. Og da kunne jo hun følge med den hvis hun fikk vindusplassen. Det er bare det at jeg har jo en svær barnevogn som jeg ønsker å følge med på, og som ikke kan tas med veldig langt inn i lokalet. Så, unnskyld meg, ta hensyn til en baby eller en hund?? Valget er enkelt, spør du meg. Men denne dama var ikke enig i det. Det endte med at kjæresten hennes klarte å overtale dama til å skjønne at hun tapte. Og så fikk hun (dessverre) lov til å ta med bikkja inn i lokalet. Hva i all verden?? En bikkje inne på kafe??

Rett etterpå var det nytt drama. For det kom en dame som skulle bruke laptopen sin. Og strømuttaket var selvfølgelig plassert der vogna sto. Så denne dama dytta hardt til vogna slik at hun fikk inn kabelen. Ikke sa hun unnskyld engang, bare sukket oppgitt over denne vogna som var i veien. Jeg skulle tydeligvis sitte med denne strømkabelen hennes under beina mine (slik at jeg sikkert kom til å snuble da jeg skulle gå) og se på at vogna nesten gikk i gulvet. Flott.

Hva er det med folk og deres innstilling til små babyer? Jeg har pleid å vise litt høflighet ovenfor folk med barnevogn, men den tiden er tydeligvis forbi..

tirsdag 23. september 2008

Ups...


Jeg er glad jeg ikke surfer!

Kesam med vanilje!

Denne er bare utrolig god! Jeg har spist den før, og vet jo at den er god, men jeg hadde tydeligvis glemt det. For da jeg fikk denne servert som en del av dessert i kveld, så smakte den utrolig godt!

Babyfri kveld

I kveld har jeg hatt babyfri og spist middag med venninner, mens Mia har vært hjemme med pappaen sin. Vet ikke hvem som koste seg aller mest, men alle tre virker godt fornøyde.

mandag 22. september 2008

Sleeping beauty

Dette bildet tok jeg klokka 10.05 i dag. Prinsessa sov til 07.30 og ville da ha en snack, men ettersom mammaen hennes heller ikke gadd å stå opp, så gikk vi og la oss igjen begge to... Mia sover ca 12 timer i strekk om natta nå, og tar seg altså gjerne en lur til etter litt mat tidlig på morgenen. Hun er svært glad i å sove, slik som begge sine foreldre.

Dagens tur

I dag har vi gått en fin tur. Vi tok bussen opp til Kjelsås, og gikk langs Akerselva nedover til vi kom nærmere sentrum. Vi stoppet da vi kom til Mecca, en av byens mest babyvennlige kafeer. Den ligger ved Jacobskirken rett ved Elvebakken videregående. Hadde ikke noe behov for å gå videre nedover etter det, det er for mange aggressive narkomane videre nedover.
Mia sov hele turen, og likte tydeligvis Akerselvas sus og bølgeskvulp!

Turen er omtalt i trilleboka som jeg tidligere har anbefalt og gjerne anbefaler igjen!
Se http://hegehegehege.blogspot.com/2008/09/trilleboka.html

Tran

Vi har endelig begynt å gi Mia tran. Vi skulle begynt allerede ved 4 ukers alder, men jeg glemte det. Så vi begynte nå nylig. Det gikk greit når jeg gjemte tranen i middagsflaska hennes, men så innså jeg at det kommer en tid med tran også etter at flasketida er over. Så da er det nok greit at hun blir vant med å ta tran fra skje allerede nå. Hvordan det går? Tja. Det lukter og smaker utrolig dritt, så du kan jo tenke deg det!
Noe går nok ned, mens endel kommer opp igjen på smekka. Jeg smiler som besatt for å få henne til å få en positiv opplevelse når hun tar tranen, men jeg føler meg ekstremt falsk..

lørdag 20. september 2008

Barnebursdag

I dag har vi vært i 3- årsdag til en av Mias tremenninger. Der var det endel barn, Mia var yngst. Og hun hadde det ikke særlig moro. Det er jo så stas med de minste babyene, og alle ønsker jo å holde og hilse på. Da blir hun superstressa. Hun hylte og grein, og ingenting jeg gjorde hjalp. Mia er nemlig ikke så veldig sosial av seg. Kanskje det kommer etterhvert, men foreløpig vil hun helst ligge på et teppe på gulvet med meg eller sambo i nærheten. Ikke er hun sterk nok i ryggen sin til å bli båret hele tiden heller, så jeg skjønner at det blir slitsomt. Det kom seg etterhvert når hun fikk være litt alene på gulvet, men jeg syns jo det er litt synd at hun ikke vil sosialisere mer. Og folk spør jo da, når hun hyler så fælt: "Stakkars, har hun så vondt i magen?" og "har hun litt kolikktendenser?". Men det har hun jo ikke i det hele tatt. Hun er verdens snilleste og roligste jente til vanlig, men hun blir stressa når det oppstår nye situasjoner. Litt som jeg blir. Derfor blir det sikkert en meget hyggelig opplevelse i barnedåpen om et par uker. Da skal jeg jo i tillegg være vertinne.

fredag 19. september 2008

Dagens!


Litt dårlig bilde, men dere ser kanskje likevel hva som er morsomt her?

Hva er det med Gunerius?


Mia får hetta hver gang vi går inn på Gunerius-senteret. Der er det nemlig en butikk jeg liker veldig godt, som jeg må innom innimellom. Men Mia våkner og blir sinna hver gang vi er der!! Resten av senteret er jeg ikke veldig begeistret for selv egentlig, det lukter så rart der. Og det er ganske slitent og gir meg rett og slett litt slumfølelse.

Da jeg oppdaget denne Gunerius-kuriositeten fra Mias side, så kom jeg på hvor festlig Oslos ulike shoppingmuligheter er. De forskjellige stedene har så ulike butikker! Visste du for eksempel at det ikke finnes lekebutikker i Bogstadveien? Eller at det er minimalt med skobutikker med billige sko der? (Jeg mener da billigkjeder som Økonomisko, Eurosko, Skoringen osv). Alnasenteret satser derimot mot mannlige kunder, for der er det ingen klesbutikker, men de har Clas Ohlson, Maxbo, XXL, Lefdal og Biltema. Typiske herrebutikker, spør du meg. St Hanshaugen senter (vårt senter i lokalmiljøet) har tradisjonelt satset mot samfunnets mer belastede miljø. For litt siden fant vi både Bogerud Tekstil, Nille og Vinmonopolet her. Dette senteret har forøvrig heftig gjennomtrekk av butikker. Men det er kanskje vanlig ved disse bydelssenterne?

Så man må tenke gjennom hvilke butikker man ønsker å besøke før man legger ut på shopping i Oslo. Og det er fint at det er sånn. Det gir byen mer storbyfølelse, syns jeg.

Konspirasjonsteorier

Jeg liker "Skal vi danse". Morsomt program. Og hele Norge ser ut til å være enig med meg i det. Men les om teoriene på hvorfor Janne Formoe gikk ut forrige fredag. De teoriene er jo så kompliserte at jeg bare begynner å le!

http://www.side2.no/tv/article2231970.ece

Hege leser bøker! Faktisk!

Jeg leser egentlig ikke så altfor mye. Hvertfall ikke i forhold til hva utdannelsen og jobben min skulle tilsi. Min sjanger er krim. Jeg leser helt klart mest krim, og så en og annen ikke-krim innimellom fordi det har vært mye blest om boka i media, eller at jeg rett og slett fikk lyst til å lese en spesiell bok. Eller at jeg følte at "nå må jeg ta meg sammen og lese noe annet enn krim".
Boka jeg ble ferdig med nå, Honningfellen, kjøpte jeg da jeg gikk ut i permisjon fra jobben sånn ca. Altså 3 uker før Mias termin. For jeg regnet med å ha god tid, og jeg trodde jo at jeg skulle gå over tida, som de fleste førstegangsfødende gjør. Men så kom jo Mia litt før tida istedet, så jeg rakk ikke å komme særlig langt i boka. Og de av dere som har født baby, vet at man ikke rekker å lese noe særlig bok de første ukene etter fødselen. Det er for mye som skjer da. Og jeg leste veldig lite så lenge Mia sov på rommet vårt også, for jeg ville likssom ikke forstyrre henne. Men etter at hun flyttet på eget rom, så har vi endelig kunnet ta frem bøkene våre og lese på senga igjen, både sambo og jeg. Så jeg har altså brukt flere måneder på en Unni Lindell- krim, det må være rekord! Og det var ikke det at boka var dårlig, for det var den ikke. Så til Unni Lindell: Sorry at jeg brukte så lang tid på boka- det er ikke din skyld. Boka var bra den!

Dagen i dag

I dag har vi endelig klart å komme oss på besøk til jobben. Det var hyggelig. Deretter var vi på sykebesøk til Mias oldemor på Ullevål. Det var ikke så veldig hyggelig. Det var fint å se at bestemor er på bedringens vei, men jeg får litt angst av sykehus. Liker ikke sykehus.

Ellers merker jeg nå at Mia har blitt mer hjemmekjær. Denne uka har hun faktisk vært mest blid når vi har vært hjemme. Forrige uke var det helt motsatt: da skulle vi være ute og gå tur for enhver pris. Hva vil hun neste uke?

onsdag 17. september 2008

Den store "jeg liker meg så godt i vogna"-dagen

Hun har noen sånne innimellom. Dager hvor hun kan ligge i vogna i det uendelige, og bare sove og kose seg med tankene sine. Jeg lurer litt på hva hun tenker så fælt på, når hun ligger med øynene åpne og stivt blikk mot kalesjen på vogna.
Dagen startet tidlig, fordi vi skulle på trening. Jeg fikk gått på en Høypuls uh, mens Mia satt i barnepassen og ble overstimulert av en barnepasser med vippestoldilla. Mia er egentlig ikke så fan av vippestol, den er helt grei, noen dager litt mer grei, men sjelden kjempemoro. Men denne barnepasseren tjoret henne fast og lot rockefoten gå, så Mia fikk kjørt seg. Det er vindu mellom aerobicsalen og barnepassen, slik at jeg kunne kaste ett og annet blikk for å se hvordan det gikk. Og Mia så nesten utslitt ut. Men barnepasseren stoppet ikke. Så da vi kom hjem var hun oversulten og spiste som en mann. Innen jeg var klar til å gå ut på tur, så hadde hun fått "jeg er ganske sliten nå"-looken, og vi hadde knapt kommet oss ut av døra før hun hadde sovnet. Og hun sov. Og sov. Og våknet litt og lå og tenkte. Og sov enda mer. Det hele endte jo da med en ganske lang tur hvor jeg fikk ordnet masse småting, for når hun er så rolig så kan hun bare ligge. Det er ikke hver dag hun har det så bra i vogna, for å si det sånn! Men da vi kom hjem var jo jeg helt utslitt, først høypulstime, og deretter 3 timers gange/bytur uten særlig stopp. Det er bare det at jeg ikke kunne legge meg ned i en vogn... Så etter at sambo kom hjem, så har jeg ligget på sofaen. Og her er jeg enda.

Det er ikke lett å være baby


I dag har vi gått over fra den minste tåteflaska til den store på permanent basis. Vi har en stund operert med begge, og tatt noen store måltider og noen små. Men nå er jeg lei av småsutring på dagtid, og håper at løsningen blir å kjøre utelukkende store måltider. Hun kan jo ikke akkurat si hvorfor hun sutrer, så vi får se.
Det å ha baby er en gjettelek, på mange måter.

Nye tøfler!


Ettersom jeg er veldig glad i tøfler selv, (har vært kald på føttene så lenge jeg kan huske), så syns jeg det var på tide at Mia også fikk noen tøfler. Hun har jo vært litt forkjølet, så da er det hvertfall greit!

mandag 15. september 2008

I dag har vi..


..kjøpt nytt SIM-kort til min mobil, kjøpt saltvannsdråper til Mias forkjølelse, levert dåpsmelding, fikset litt på en veske slik at den passer til kjolen jeg skal ha i bryllupet om litt, sovet lenge (Mia sto opp 10.15!), gått tur med venninner og vært på cafe, handlet mat og lekt litt, som vist på bildet. Og Mia ble tidlig trøtt, etter et par netter hvor hun har sovet dårlig fordi hun er forkjøla. Men det virker som om hun blir bedre nå. Nå er det god tv-kveld på meg, 71 grader nord, Top Model og premiere på Ylvis møter veggen. Man må jo bare glede seg til noe som har som motto: "Bror mot bror, menneske mot isopor"!

Nysgjerrig ja..


Følger med!

Mia har fått ny pysj


Den er kjøpt i USA og har størrelse 6-9 mnd!!! Den er riktignok litt stor for Mia som bare er 3 mnd, men likevel. Er babyene i USA så mye mindre enn her? Størrelsene er hvertfall helt ville på de klærne hun har fått som er kjøpt der borte.

lørdag 13. september 2008

Du skjønner at du er urban...

...når du gjør ukas store matinnkjøp lørdag kveld klokka 21! Det var da jeg hadde tid i dag. Så takk til Kiwi for fine åpningstider!

Endelig!

Endelig fikk jeg altså sett Sex og singelliv- filmen. Jeg rakk ikke å få med meg den før Mia kom, og så har jo tiden flydd etter at hun kom også. Men i dag kastet vi oss ut i det, Mia var hos sin mormor og morfar, mens sambo og jeg dro på date på kino. Så hentet vi Mia etter at filmen var ferdig, og rakk å komme hjem til hennes leggetid. Hun hadde vært eksemplarisk hele tiden, noe som var svært bra ettersom hun er forkjølet og det var jo tross alt hennes første tur hos barnevakt. Flinke jenta! Og filmen var akkurat slik jeg håpet den skulle være!

Goodbye my friend!

I dag tok jeg farvel med en gammel venn. Den har vært ved min side siden jeg var ca 12 år gammel, og alt jeg kan om biler og bilkjøring har jeg lært gjennom denne. Jeg har knapt nok kjørt andre biler, ettersom jeg øvelseskjørte i den, disponerte den endel rett etter at jeg fikk førerkort, og jeg overtok som eier når mamma og pappa ikke ville ha den lenger.
Det var rusta som tok livet dens.
Da jeg kjørte den isted, så kjente jeg en klump i halsen. Den er der fortsatt.
Ditt siste hvilested ble altså Lier Bilopphuggeri. Hvil i fred, min venn. Takk for alt.

fredag 12. september 2008

Regntøy!


Da har jeg tatt konsekvensen av å være småbarnsforelder som skal traske mye med vogn i all slags vær: jeg har kjøpt regntøy!

torsdag 11. september 2008

That '70s show


Dette er en serie jeg virkelig har fått sansen for i det siste. Mia er stort sett opptatt med å leke med pappaen sin på dette tidspunktet, så jeg får sett hele episoden hver gang. Og den blir bare morsommere og morsommere for hver gang!

Hvorfor vi liker høsten!

-Vi kan gå turer uten å svette fordi det er altfor varmt.

-Høstens farger er fine.

-Man slipper å se dvaske menn i bar overkropp rundt omkring i byen hver dag. Nå opptrer de kun når det er landskamp.

-Kakao smaker godt igjen.

-Det å sitte inne med levende lys, fyr i peisen og en god bok.

-Man får følelsen av "å starte på nytt igjen". (Kommer sikkert av at skoleåret starter opp på høsten).

Trilleboka!


Denne boka har fine forslag til trilleturer, både korte og lange! Anbefales!

onsdag 10. september 2008

Forkjøla

Jeg er sinnsykt forkjølet. Det kom under en lengre trilletur med barselgruppa på tirsdag. Heldigvis er ikke Mia smittet. Enda....

"Dette ække promotion, dette ække reklame...

...jeg skriver om ting som har skjedd meg, så navna må jeg jo ha med."

Dette sang Ute til lunch en gang mot slutten av åttitallet og jeg har tenkt å benytte meg av dette nå. Stedet jeg vil nevne er Food Garage, Bølgen og Moi i Nydalen. Vi var på trilletur i barselgruppa og trengte en lunsjpause da vi kom til Nydalen. Skrekkslagne restaurantgjester måpte da vi kom, men servitørene lot seg ikke skremme. Vi fikk et eget konferanserom! Kjempebra! Maten var også bra, og vi følte oss godt ivaretatt. Kjempemessig!

mandag 8. september 2008

3- månederskontroll

I dag er Mia 3 måneder! Det ble feiret med kontroll hos helsesøster og to sprøytestikk. Hun har doblet fødselsvekten sin og blitt 11 cm lengre.
Det meste ser ut til å være i orden, Mias problem er skjevhet. Derfor går vi hos fysioterapeut. Det ser ut til at muskelen på den ene sida er strammere enn på den andre. Dette fører til at hun innimellom blir liggende med kroppen i en C. Det er særlig godt synlig når hun ligger på magen. Det er ikke godt å ligge på magen i det hele tatt, og hun klarer kun å ha hodet til en side. Og så er altså kroppen hennes som en banan og hun sliter med å løfte hodet. Vi trener med øvelser fra fysioterapeuten for å rette skjevheten, og det har blitt mye bedre på de fleste fronter og stillinger. Men vi har mye igjen på det å ligge på magen. Derfor ble jeg veldig fornøyd da bildet over ble tatt i stad. Her løfter hun altså hodet og beina godt opp samtidig og hodet er nesten på midten. Bra Mia!

Nye klær til Mia


I dag var det kaldt ute. Jeg har nå funnet frem vanter til meg selv, og jeg skjønner da at Mia må utvide garderoben sin. Hun har nemlig ingen jakker. Jeg mener ikke at hun skal begynne med boblejakke allerede, men en type høstjakke/ lettere jakke er nok på sin plass nå. Jeg kan jo ikke nekte å ta henne opp av vogna når vi er ute og går, bare fordi hun har på seg for lite klær. Og en jakke holder heller ikke. Det er jo mye sikling, gulping, melkesøling osv hele tiden, også når hun ligger nede i vogna. Så hun trenger flere.
Jeg gikk på H&M og KappAhl og kjøpte et par jakker. Det ble selvfølgelig også en bukse. Og strømpebukse og votter. Og er det noen som ser at jeg har dilla på brunt for tiden??

søndag 7. september 2008

"Livet er bedre for den som liker fotball"

Ja, det er faktisk helt sant. For det er så fryktelig mye fotball i media, at dersom man ikke liker fotball så irriterer man seg over det hele tiden.

TV-slaven min...


Mia har blitt glad i å se på TV. Hun kan ligge å prate til den lenge. Særlig tidlig på dagen når hun er blid etter å ha fått skikkelig stor frokost. Det er fint at hun underholdes av TV, slik at jeg rekker frokost selv...

På en søndag


Det er så deilig å gå tur akkurat nå. Litt skarpt og kaldt i lufta, sånn at man kan gi på litt uten å svette. Det er fint med høst, og Mia liker seg godt på lengre turer nå. Sikkert fordi det ikke blir så inmari varmt nede i vogna lenger.
I dag gikk vi altså tur ned til operaen. Der var det mye vind og vi var på ingen måte alene. Jeg trente i dag tidlig, noe som var helt unødvendig ettersom jeg dyttet 20 kg oppover operataket litt senere. Da vi trillet nedover oppdaget jeg hvor glad jeg er for at vogna har håndbrems.
Av andre begivenheter kan det nevnes at Mia debuterte på McDonalds i dag.

lørdag 6. september 2008

Sjekkliste

Dette har jeg rukket denne uka:
Trent på SatsBaby, vært på barseltreff, hatt besøk 2 ganger, sett på kirke, sett på selskapslokale, avbestilt et annet selskapslokale, gått tur med venninne, kjøpt sko og veske til bryllup, byttet en veske til en annen, levert kjole til skredder, mekket på vogna som knirket og var treg, laget dåpsinvitasjoner, sendt ut dåpsinvitasjoner, kjøpt reiseseng + tynn jakke til Mia. Også har jeg jo gjort de vanlige tingene som å handle mat, vaske klær osv.

I tillegg har jeg en baby som er avhengig av meg og som jeg dermed bruker endel tid på.

Dette rakk jeg ikke denne uka:
Besøke jobben, gå på babybio, hente en resept på apoteket, (hente frukt hos bestemor- men dette kan fortsatt rekkes).

Så nå er jeg sliten. Neste uke preges av diverse legebesøk med Mia.

Er det mulig??

http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=14473075&sid=xz10cabEYO7w324959&WT.svl=Link

"Skjelden mulighet"????
Jeg er ikke norsklærer. Ikke er jeg feilfri på så mange måter heller. Men jeg irriterer meg grønn over skrivefeil. Jeg ser at jeg gjør flere selv, i disse ammetåketider. Men hva har skjedd med korrekturlesing?? Finnes det ikke lenger??

fredag 5. september 2008

Hege gjør ting hun ikke kan!

Sånn som å pusse opp bloggen. Du skal ikke se bort fra at den er endret enda en gang neste gang du er innom...

Nytt spill som man blir avhengig av!

http://www.gamedesign.jp/flash/speed/speed.html

Veldig moro!

SMS-tøys

Nå har det skjedd to ganger! Jeg sender sms fra min telefon, og de legger seg i "sendte elementer", men kommer ikke frem til mottaker. Irriterende! Dette er nå andre gang på ca en uke, hvor NetCom må restarte sms-funksjonen til telefonen min. De har ingen forklaring på hvorfor dette skjer. Liker ikke denne trenden. Hva er galt med telefonen min?

Det er ikke meningen å le av deg!


Men jeg må jo det når du presterer å få melk på nesa!

Lady in red...


...is dancing with me! På magen!

Ligge på magen


Det er slitsomt å ligge på magen, sier Mia. Hodet er så fryktelig tungt. Så det må vi øve oss på. Hver dag.

tirsdag 2. september 2008

Hvordan skal landslaget slå Island?

http://humorlib.no/video/1/98/evil-penguin

hehehehehe...

Barseltreff


I dag har vi vært på tur med barselgruppa igjen. Vi er over 10 stk, så det blir mye kakling og babyhyling, og ikke minst: Vi tar opp hele fortauet der vi kommer!
Det er artig at babyene begynner å bli så forskjellige, både i utseende og personlighet. Mia er for eksempel skravlebøtta i gjengen allerede. Ingen av de andre babyene prater så mye som henne. Det er veldig fint med barselgrupper, flott tiltak for oss som går hjemme med baby. Fint med skikkelig turgåing for meg, og se på Mia på bildet. Hun er helt utslitt nå.

mandag 1. september 2008

SatsBaby


I dag har vi vært på SatsBaby. En treningstime med kondisjon og styrke for mødre med babyer. Under kondisjonsbiten lå Mia og så på seg selv i speilet, mens hun fungerte som manualer for meg under styrkebiten. En vel anvendt time, jeg er hvertfall støl overalt.